Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reţete cu mămăligă


Mircea

Postări Recomandate

  • 7 ani mai târziu...

Ieri am macinat cateva kilograme de porumb dintr-un soi arhaic, acum doi ani am aflat ca in Vladeni, judetul Botosani, este un maniac care se ocupa cu conservarea si promovarea soiurilor arhaice, atat de legume cat si de cereale. Eu i-am dat seminte de morcov salbatic si doi litri de strasinica, el mi-a dat o galeata de graunte de porumb pt mamaliga si o galeata napi porcesti. Am mai primit si vreo 300 grame de feliute de mar uscate, astea urmeaza sa le rehidratez intr-un orez cu lapte.

 

Asa arata faina:

 

Cum spuneam este un soi autohton, vechi, faina fierbe greu, minimum jumatate de ora. Impropriu zis ca fierbe, caci fierbe doar in primele 10 minute, restul timpului se coace in ceaun. Eu am invartitla mamaliga vreo jumatate de ora, si cat a mai fiert inainte sa ma apuc de amestecat, a durat in total vreo 45 minute. Am cam exagerat dar am vrut sa fie bine. De aia mamaliga autentica are gust! Si are un gust atat de bun ca mamaliga era un aliment in sine, daca mai era si o farama de branza plus un ou cu doua-trei jumari alaturi, deja era praznic.

 


20241217-174611.jpg

 

Asa am insotit mamaliga, cu o tochitura facuta din carnea porcului taiat saptamana trecuta, branza de oi si trei feluri de muraturi:

Observati va rog aburii mamaligii !!

 

20241217-181955.jpg

 


 

 

 

 

 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări