Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reţete cu mămăligă

Postări Recomandate

Vizitator P3dro

Prea banal.

Stau si ma gandesc,mancator de mamaliga ce ma aflu,cum naiba sa ma poata uimi careva cu o reteta de ceva cu mamaliga. Pai eu,ca roman,cand imi cere un musafir ,strain de tara si obiceiuri,ceva traditional de mancare,pai mamaliga scrie pe el. Cu sarmale,cu branza,peste,pastrama,tochitura,la cuptor cu diverse,coapta pe plita... Le stim cu totii,mai mult sau mai putin.

Pentru noi e ceva comun,PREA BANAL,pentru altii,inedit. E posibil sa nu placa. Mamaliga mai infuleca si altii,nu numai noi.

Esti si tu roman si stii ce-i aia,sau vrei sa te uimesti singur,punand langa ea ceva ce nu mai pusa nimeni? Cand eram copil,imi placea felia de mamaliga coapta unsa cu magiun si o cana de lapte prins. Ai putea sa incerci un bors pescaresc servit cu mamaliga.

Daca si asta e prea comun,pune-le mamaliga-n cap si zi-le ca asa e datina.

Link spre comentariu

Incearca o putina cu mamaliga, s-ar putea sa ai succes. Recent am vazut la dragoni cum prezenta unul colacii Kurtosh (am vazut de la Bran pana pe litoral, dar n-am cazut pe spate, poate reteta originala ungureasca o fi mai buna).

Pe vremuri am mancat mamaliga facuta subtire, turnata fierbinte peste branza in coaja de brad. Gustul era demential. Branza in coaja de brad nu am mai vazut, iar cea de burduf e jumate sare, nu mai e ce era odata.

Link spre comentariu

Sa revenim la origini...Daca vrei sa impresionezi oaspetii ce iti vor calca pragul casei, de preferinta straini de Romania, caci ai nostrii vor stramba din nas, gen, "Ce, bă, îmi dai mie sa mănanc mămaligă?",
nu trebuie sa faceti eforturi prea mari, strainii vor aprecia ceea ce le pui pe masa, fiind ceva nou, ei fiind obisnuiti cu mâncaruri fara gust si miros, septice, si vor fi foarte incantati de modul de prezentare,
la acest capitol sunt extrem de pretentiosi, pe meleagurile lor conteaza foarte mult cum arata un produs. Deaceea insist si revin prezentandu-va moduri de prezentare ale unor feluri ce veti spune ca sunt banale.

Traista Ciobanului

Traista_Ciobanului.jpg

Varza calita cu mamaliga - de post

Varza_calita_cu_mamaliga_-_de_post.jpg

Varza calita cu mamaliga

Varza-_Calita-_Cu-_Mamaliga.jpg

Mamaliga in straturi cu spanac

mamaliga_in_straturi.jpg

Mamaliga cu dulceata de afine si peltea

mamaliga-cu-dulceata-de-afine.jpg

Aici gasiti reteta pentru Mămăligă în straturi.
http://tastyfast.blogspot.ro/2013/11/mamaliga-in-straturi.html

Link spre comentariu

Atatea sofisticarii, distrug orice respect pentru mamaliga ! Mie-mi place sa mananc ...mamaliga goala.... cu pui de ograda, nu mai batran de un an . fript pe jar, puiul nici prea ars, dar nici crud, potrivit, cu mujdei si o oala de vin rosu vartos. Atat. S-aveti pofta !

Din pacate parintii au decedat; numai mama stia sa faca asa ceva minunat!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări