vera Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Mamaliga la cuptor Se face o mamaliga potrivit de vartoasa. Mamaliga se amesteca cu branza de burduf, 3-4 oua fierte tari si smantana. Totul se pune intr-un vas uns cu unt. Se baga in cuptor si se lasa pana cand prinde o crusta rumenita. Pofta buna! Link spre comentariu
Vizitator P3dro Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Prea banal. Stau si ma gandesc,mancator de mamaliga ce ma aflu,cum naiba sa ma poata uimi careva cu o reteta de ceva cu mamaliga. Pai eu,ca roman,cand imi cere un musafir ,strain de tara si obiceiuri,ceva traditional de mancare,pai mamaliga scrie pe el. Cu sarmale,cu branza,peste,pastrama,tochitura,la cuptor cu diverse,coapta pe plita... Le stim cu totii,mai mult sau mai putin. Pentru noi e ceva comun,PREA BANAL,pentru altii,inedit. E posibil sa nu placa. Mamaliga mai infuleca si altii,nu numai noi. Esti si tu roman si stii ce-i aia,sau vrei sa te uimesti singur,punand langa ea ceva ce nu mai pusa nimeni? Cand eram copil,imi placea felia de mamaliga coapta unsa cu magiun si o cana de lapte prins. Ai putea sa incerci un bors pescaresc servit cu mamaliga. Daca si asta e prea comun,pune-le mamaliga-n cap si zi-le ca asa e datina. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 10, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Dar ai incercat mamaliga cu lapte? Sau simplu, mamaliga cu ceapa numai? Asa e, vreau sa ma uimesc si pe mine. Nu neg asta. Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Da, mamaliga cu lapte. Dupa ce faci mamaliga pe ceaun ramane o coaja. Lasi ceaunul pana se intareste si se usuca bine coaja pe ceaun, dupa care pui laptele in ceaun si il fierbi. Sa vezi ce gust are! Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 10, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Ei, se umple farfuria de lapte cald proaspat muls si se arunca in ea cuburi taiate cu sfoara din mamaliga proaspat facuta. Link spre comentariu
Vizitator P3dro Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Si un usor praf de sare... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Incearca o putina cu mamaliga, s-ar putea sa ai succes. Recent am vazut la dragoni cum prezenta unul colacii Kurtosh (am vazut de la Bran pana pe litoral, dar n-am cazut pe spate, poate reteta originala ungureasca o fi mai buna). Pe vremuri am mancat mamaliga facuta subtire, turnata fierbinte peste branza in coaja de brad. Gustul era demential. Branza in coaja de brad nu am mai vazut, iar cea de burduf e jumate sare, nu mai e ce era odata. Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 11, 2017 Partajează Postat Septembrie 11, 2017 Sunt de toate, dar trebuie să iesiti din oraș. Link spre comentariu
alcon Postat Septembrie 11, 2017 Partajează Postat Septembrie 11, 2017 Sa revenim la origini...Daca vrei sa impresionezi oaspetii ce iti vor calca pragul casei, de preferinta straini de Romania, caci ai nostrii vor stramba din nas, gen, "Ce, bă, îmi dai mie sa mănanc mămaligă?",nu trebuie sa faceti eforturi prea mari, strainii vor aprecia ceea ce le pui pe masa, fiind ceva nou, ei fiind obisnuiti cu mâncaruri fara gust si miros, septice, si vor fi foarte incantati de modul de prezentare,la acest capitol sunt extrem de pretentiosi, pe meleagurile lor conteaza foarte mult cum arata un produs. Deaceea insist si revin prezentandu-va moduri de prezentare ale unor feluri ce veti spune ca sunt banale.Traista CiobanuluiVarza calita cu mamaliga - de postVarza calita cu mamaligaMamaliga in straturi cu spanacMamaliga cu dulceata de afine si pelteaAici gasiti reteta pentru Mămăligă în straturi.http://tastyfast.blogspot.ro/2013/11/mamaliga-in-straturi.html Link spre comentariu
Aurel Iosif Postat Septembrie 11, 2017 Partajează Postat Septembrie 11, 2017 (editat) Atatea sofisticarii, distrug orice respect pentru mamaliga ! Mie-mi place sa mananc ...mamaliga goala.... cu pui de ograda, nu mai batran de un an . fript pe jar, puiul nici prea ars, dar nici crud, potrivit, cu mujdei si o oala de vin rosu vartos. Atat. S-aveti pofta ! Editat Septembrie 11, 2017 de monday Link spre comentariu
Vizitator P3dro Postat Septembrie 11, 2017 Partajează Postat Septembrie 11, 2017 Cat mai simplu e mai bun,ca doar nu facem microcontroler din mamaliga asta. Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 11, 2017 Partajează Postat Septembrie 11, 2017 Atatea sofisticarii, distrug orice respect pentru mamaliga ! Mie-mi place sa mananc ...mamaliga goala.... cu pui de ograda, nu mai batran de un an . fript pe jar, puiul nici prea ars, dar nici crud, potrivit, cu mujdei si o oala de vin rosu vartos. Atat. S-aveti pofta ! Din pacate parintii au decedat; numai mama stia sa faca asa ceva minunat! Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Septembrie 11, 2017 Partajează Postat Septembrie 11, 2017 Mamaliguta cu peste si usturoi, evetual cu un vin sec sau demisec langa SAU o palinca buna (nu sunt bautor de alcolice chiar deloc dar un vin l-as prefera). - - - - Reteta mai jos------- Link spre comentariu
dorofteius Postat Septembrie 11, 2017 Partajează Postat Septembrie 11, 2017 Asta este topic de facut pofta. Ma retrag de pe topicul asta, ca fac cu inima daca mai puneti ceva. Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 11, 2017 Partajează Postat Septembrie 11, 2017 Aproape intotdeauna pestele prajit (eu il fac la cuptor, e mai sanatos) il consum cu mamamliguta si usturoi apoi il oblig sa inoate intr-un vinisor sau bere! Link spre comentariu
Postări Recomandate