flomar60 Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 .... Unii le zic ,,mămăligă la pachet,,.... Eu le zic 'mamaliga uscata'....! Link spre comentariu
alcon Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 (editat) Datorita faptului ca mamaliga merge la orice, va prezint o specialitate bucovineana servita ca desert, capsuni cu smantana si mamaliga.Traditionalele sarmale cu mamaliga se pot prezenta si asa. Editat Septembrie 10, 2017 de alcon Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 N-am mai mancat mamaliga din 1986, cand am fost servit la Hotel Romanta din Neptun cu asa ceva... Cu branzica si smantana era nemaipomenita dupa o zi de alergatura si balaceala in mare. Link spre comentariu
alcon Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Si daca va plac mancarurile mai cu sos, atunci se preteaza o ciulama de pui cu ciuperci sau ciulama de pui cu conopida si ciuperci. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Mamaliga merge bine cu "pomana porcului" Asa e,mai ales cand e porcul altuia... Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Imi ploua in gura de cand a inceput topicul asta. Trebuie sa ajung pe la bunica, sa faca ea o mamaliga de-aia de la tara, de-I dai drumu' rostogol din muchea bisericii si ajunge intreaga jos. A mea sotie nu are talente la mamaliga, nu-I iese decat de-aia pripita de o mananci cu lingura... Asta este, m-am pacalit. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Lasa,ca si daca-i dai lui bunica faina grisata sa-ti faca o mamaliga,posibil sa nu-i iese.Faina pt mamaliga e buna,numai sa fie de la moara(stie bunica mai bine),nu ambalata in pungi, care fierbe in 5 minute. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Adevar graiesti, prietene. Isi macina singura malaiul pentru mamaliga, din porumb ales dupa niste criterii numai de ea stiute. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 10, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Nu se gasesc multe, pentru ca acolo normativele sunt altele. Nu ai cum sa gasesti cas sau urda cum gasesti la noi in piata. Cred ca nici pufuleti nu gasesti. Se gasesc si pufuleti (romanesti) dar si cas (baladi) sau urda (nu stiu cum ii spune - poate ricotta?). Vlade, da-ti cu parerea despre ce ai trait/vazut. E mai bine asa. Link spre comentariu
Vizitator P3dro Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Miere aveți? Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 10, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Covrigi de Buzau avem. Si Magura, cu cele mai inventive umpluturi chimice. Ca tot se plange romanul ca-l indoapa strainul cu chimice. Alte intrebari? Nu mai bine faceti voi, astia curiosi, o lista de intrebari?! Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Incercati si o varza "a la Cluj" cu mamaliguta si un ardei iute mare si vanat! Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 10, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Prea banal. Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 ce intelegi prin acel prea banal? Mamaliga apartine satului romanesc traditional. Poti vorbi de sanatos sau nesanatos, dar de sofisticat sau banal ............................... Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 10, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Banal inseamna cand o mananci ca orice alta mancare in cursul anului. Fie ea cu varza proaspata sau murata. N-am vrut sa sune negativ acel "banal". Poate era mai bine normal/obisnuit. Link spre comentariu
Postări Recomandate