PINTI Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Primavara....urzici.....stevie....spanac..... Mamaliga calda .....si restul reci Mamaliga rece .......si restul cald sau rece. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Celor care se mira de ce: cand ma satur de stroganoafe si cotlete minioane, o dau pe mamaliga. Celor care se mira daca exista malai aici... n-aveti voi idee ce se gaseste aici. In nici o tara europeana (si le-am cam vizitat pe toate) nu gasesti atata varietate ca aici. Daca nu fierbi bine malaiul, e ca si cum rozi la nisip. Mamaliga se face cu unt, 1 parte apa si 3 parti lapte. Daca vrei sa mananci numai produse fabricate in Romania, nu-i bai, gasesti de la Eugenia pana la savarine. Din pacate, magazinele au importat si apucaturile romanesti... Cateva idei bune au fost, multumesc. Daca as stii cum sa fac pestele, ar fi desigur de dat oaspetele pe spate. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 cand ma satur de stroganoafe si cotlete minioane, o dau pe mamaliga. Incearca si tu un bulz. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Da si nu. In familie preferam mancarea cu sos, in detrimentul celei "uscate". Dar e totusi o idee buna de brunch. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Daca tu spui ca asta e o mancare uscata,e clar ca n-ai gustat niciodata mamaliga preparata in felul asta...poti face abstractie de "porcariile'' din imagine,vorbim de mamaliga. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Evident, nu sunt familiar cu bulzul de care imi vorbesti tu. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Asta din poze evident e facut pe gratar...e bun si asa,dar sa vezi ce bun e facut pe jar in gura sobei.Stii care e cel mai greu lucru sa mananci asa ceva?Dupa ce prepari,trebuie sa-l lasi sa se racoreasca putin,nu trebuie mancat fierbinte,pt ca nu se simte sau se simte mai putin aroma branzei de oaie.Timpul asta trece cel mai greu,dar merita asteptarea.Pare simplu,dar in zilele noastre greu mai gasesti branza de oaie(fara amestec) si mai ales o gura de soba incinsa, cu jar. Link spre comentariu
Vizitator P3dro Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Tocmai am devorat vreo patru guvizi maricei cu mamaliga. O mers si-o bere. N-am mai mancat guvizi de cand eram pustan. Link spre comentariu
alcon Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Daca vrei sa dai pe spate niste oaspeti, de regula occidentali, incepi in stil rustic cu un mizilic, pentru a starni pofta de mancare.Dupa aceea poti sa-i impresionezi cu traditionala mamaliguta in diferite combinatii, branza, smantana, ou fiert sau ochi, carnati, ciuperci sau spanac. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Astea sunt chestii la ordinea zilei. Adica similare cu alte chestii de la alte natii. Vreau ceva mai unic, stil taranesc, cum nu se gaseste la alte popoare. M-a convins Doru de o reteta mai unica. Notata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Adevarul e ca nu gasesti carnati in untura la borcan. Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Nu se gasesc multe, pentru ca acolo normativele sunt altele. Nu ai cum sa gasesti cas sau urda cum gasesti la noi in piata. Cred ca nici pufuleti nu gasesti. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Pufuleții românești sunt exportați în multe țări, fiind apreciați și de alții. Unii le zic ,,mămăligă la pachet,,.... Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Sunt curios in ce tari se gaseste aceasta "mamaliga la pachet" (pufuleti)? Cred ca suntem singurii care facem pufuleti, nu? Link spre comentariu
marius75 Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Mamaliga merge bine cu "pomana porcului", musai ca bucatile sa fie prajite la ceaun, in untura amestecata cu ulei. Mai trebuie mujdei de usturoi la discretie. Link spre comentariu
Postări Recomandate