Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfaturi in alegerea unor utilaje pentru atelier hobby

alinescoo

Postări Recomandate

Bernardo sunt chinezisme, nu poti sa ai mari pretentii de la ele, dar avand in vedere ca de obicei pretul iti permite sa urci in categorie, sunt bune de luat in calcul.

Am deja doua fierastraie cu banda bernardo si la cel mare chiar nu am ce sa ii reprosez, cel mic cred ca este si el ok dar nu taie perfect drept oricum nu cred ca e vina lui cat a panzei proaste, rezolv azi problema.

Eu as fi multumit de un atelier cu scule bernardo dar nu trebuie sa iti fie frica sa mai mesteresti la ele, sa le imbunatatesti, sa le reglezi.. ca sa fie ok.

Link spre comentariu

Pai la un circular poti sa il leg la un exhaustor/aspirator si am cam scapat de problema rumegus/praf in atelier... pe cand unul facut de mine nu stiu cum se comporta, merge legat si el? Banuiesc ca da...

Bernardo vad ca au tot felul de produse care par atat pentru hobby cat si profi... De ce nu is ok? Produse slabe? Garantie slaba?

Practic un atelier cu toate sculele de la ei nu suna rau, circular, exhaustor, abricht, slefuitor, fierastratu cu panglica...

Editat de alinescoo
Link spre comentariu

Chiar acum am terminat de schimbat panza la fierastraul mic bernardo (mic = 70kg, nu te gandi la ceva ce iei in brate). La primele teste a taiat chiar ok, acum taie drept, deci panza era tocita.

Un exemplu de problema: imi mergea greu utilajul, motorul nu mergea liber in gol. Am desfacut acum sa schimb panza si am descoperit ca o roata mare nu are rulment sau bucsi de bronz, ci fier pe fier ! si mai lipsea si vaselina, deja o invarteam greu la mana. Am avut noroc ca nu l-am folosit mult si este in cote, nu are joc. Am curatat frumos, am pus vaselina si merge foarte usor acum. Am luat si cotele sa ii montez rulmenti cand o sa am timp mai mult.

Asta ca sa iti dai seama de constructie. Utilajele mici nu sunt perfecte dar poti sa le imbunatatesti, la cele mari chiar se respecta, rulmenti, bobinaj de cupru, piese solide de fonta...

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

da, dar cat consuma un avion ca sa-ti aduca tie scula? poti face comanda pentru el dar dureaza si te costa dublu, cel putin. du-te la praktiker si ia ceva mai ieftin https://www.praktiker.ro/circular-cu-masa-einhell-1500-w-disc-250-x-30-mm.html sau asta

https://www.praktiker.ro/circular-cu-masa-einhell-2000-w.html si mai ieftin.

pana te obisnuiesti cu sculele si iti dai mana. s-ar putea sa te multumeasca. daca nu, cand vei avea comenzi mai multe si bani de investit, iti vei lua scule profi.

Link spre comentariu

@gi0 de curiozitate, ati incercat sa puneti alta panza? Ce imi place la Metabo e ca are motor fara perii si axul panzei e direct in motor. Oare daca s-ar integra intr-un banc facut, solid, ar mai fi astfel de probleme?

Link spre comentariu

Si inca o intrebare, abricht din ala rusesc multifunctional cum e? Ati incercat?

Mi-a trecut prin cap sa iau o alta panza , dar nu cred ca panza e de vina . Ieri am taiat o bucata de lemn de 60 mm grosime si suprafata este jalnica . Am urmarit panza si am observat ca taie si la un moment dat vibreaza si se infinge in material . Se misca prea usor suportul care tine ansamblul motor- disc fata de masa . Cred ca acesta este motivul . In orice caz , maine merg sa caut un motor si imi fac un circular cu axul fix . Voi cauta si o solutie pentru a stabiliza motorul la orice unghi . Sa vedem ce putem face . Cand ajung la oras iau o panza de schimb , poate panza este problema desi este tot metabo .

Circularul unghiular Makita scoate suprafata oglinda desi este glisant si am taiat si cateva cuie pe care nu le-am vazut .

Cu stima .

Editat de gi0
Link spre comentariu

Citisem pe undeva ca fierastraiele de mana nu prea merg montate asa din cauza ca se uzeaza periile rapid... sau poate nu am inteles eu bine.

Oricum, banuiesc ca trebuie un circular sanatos gen Bosch GKS 85 de 2200W sau Makita N5900B la 2000W

Link spre comentariu

rapid, cam cat inseamna? o luna, un an, 1000 taieturi in lemn de 10cm? de obicei, cand cumperi asa ceva, iti da si carbuni de schimb. daca nu, gasesti identici de la alte sute de modele facute in acelasi loc din China, dar cu abtibild diferit. schimbarea carbunilor dureaza 10 minute. care ar fi problema?

Bosch GKS 85 de 2200W sau Makita N5900B la 2000W sunt cu motoare fara perii?

Link spre comentariu

Din cate stiu eu nu exista motoare fara perii la fierastraie circulare de mana, doar la modelele cu acumulator.

La banc home made, nu stiu cum pot pune protectie peste lama si mai ales de unde gasesc sa cumpar asa ceva...

Editat de alinescoo
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări