alinescoo Postat Septembrie 12, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2017 (editat) Dupa ce am vazut parerile de pe amazon.de parca mi-a trecut cu Makita. Pe de alta parte Metabo 315 sta mai bine un pic, fiind practic aceiasi treaba. Si Bosch GTS 10XC are bubele lui... la pret dublu. Ar mai fi GTS 10J care e ceva mai ieftin... As vrea sa va intreb care e diferenta dintre motoarele cu perii si cele cu inductie ca si mentantanta. La cele cu perii, cat de des trebuie schimbate periile? Editat Septembrie 12, 2017 de alinescoo Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 12, 2017 Partajează Postat Septembrie 12, 2017 Cele cu perii au nevoie de înlocuire a periilor la câteva sute de ore de utilizare, iar cele fără perii la câteva sute sau mii de ore au nevoie de schimbat rulmenții.În regim de utilizare de amator nu cred că e o problemă asta. Link spre comentariu
dany_cta Postat Septembrie 12, 2017 Partajează Postat Septembrie 12, 2017 De multe ori la cele cu perii te trezesti ca s-a distrus si colectorul daca carbunii uzati au apucat sa frece in el (nu prea auzi zgomotul carbunilor la un circular de lemn) sau daca ai fortat motorul, se topesc si se fac depuneri pe colector. E diferenta enorma, daca ai optiune alege mereu brushless. 1 Link spre comentariu
cipcirip Postat Septembrie 12, 2017 Partajează Postat Septembrie 12, 2017 Periile care se respecta au decuplare automata... 1 Link spre comentariu
alinescoo Postat Septembrie 13, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2017 Va multumesc. E greu sa ma decid avand in vedere ca am 2 alternative: - Metabo TKHS 315 C - motor de 2000W inductie, panza de 315, 2980 rot/minut in gol, banc inclus dar ghidajele par foarte imprecise, inclusiv ghidajul paralel cu panza e prins doar in partea din fata. Ma gandesc ca as putea sa ii fac un banc din blat in care sa frezez canale si as ii montez ghidaje. Review-uri nu sunt prea multe asa ca pareri concrete nu prea gasesc, in special legate de reglaje si motor. De ex Makita care pare foarte asemanator, inclusiv la caracteristici, avea niste review-uri destul de slabe. Pret ~1200 lei. - Bosch GTS 10 XC - motor de 2100W cu perii, panza de 254, 3200 rot/minut in gol, ghidaje ok din cate am vazut in review-uri, ghidajul paralel nu e chiar asa de paralel, masa care gliseaza are joc, dar e cam cel mai "ieftin" si cat de cat ok. Pret ~3000 lei. Link spre comentariu
gi0 Postat Septembrie 14, 2017 Partajează Postat Septembrie 14, 2017 Buna ziua . In momentul de fata regret ca nu am luat circularul stationar Makita , chiar daca nu are sistem de culisare . Se poate adapta . Pe Metabo nu pot taia nimic curat , nici macar scanduri .Datorita constructiei ... sa zicem fragile , panza incepe sa vibreze si suprafetele ies urate rau . Nu am gasit pentru moment o solutie . Tot ce tai trebuie refinisat pe abricht . Aveam asteptari mai mari . Ca si circular de mana nu as lua altceva in afara de Makita . Cel pe care l-am cumparat ultima oara are doar 1200W , dar am nevoie sa lucrez cu el pe acoperis , deci trebuie sa fie mai usurel . Altfel nu as fi luat sub 1600W . Puterea mai mare isi spune cuvantul . Slefuitor am luat Bosch cu excentric , dar este bun doar pentru finisaj fin . Circular unghiular am Makita , rotopercutor tot Makita . Abricht-ul este frantuzesc si imi fac treaba cu el dar era loc de mai bine . Cu aceste scule incep sa imi fac dispozitive , chiar circular cu masa din acel Metabo , renunt la taieri unghiulare . Sau poate are cineva rezolvare pentru astfel de situatii . Cu stima . 1 Link spre comentariu
alinescoo Postat Septembrie 14, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2017 @gi0 multumesc mult pentru timpul acordat si mai ales pentru parerile legate de Metabo. Oare ce circular stationar Makita? Daca e vorba de 2712 mi se pare ca arata foarte asemanator cu Metabo iar daca e vorba de MLT100 review-urile de pe amazon uk il arata destul de slab. Fir-ar, inseamna ca daca vreau ceva, ar cam trebui sa imi iau Bosch 10 XC pe la 3000 lei. Apropo ce abricht folositi, ce model? O intrebare, e nevoie de o masina de degrosat sau de o masina de degrosat si rindeluit, adica cea care in partea de sus are mese si cutite (gen https://www.metabo.com/com/en/tools/semi-stationary-tools/bench-thicknesser-planer-thicknessers/hc-260-c-2-2-wnb-0114026000-planer-thicknesser.html) . Din cate am citit pentru a putea degrosa un lemn, el trebuie sa aiba o fata dreapta, si cum pot face partea dreapta? Doar daca masina ar putea si rindelui? Deci, practic prima data s-ar face o partea dreapta in partea de sus, si apoi s-ar baga la degrosat. Ma gandesc la fel, pentru muchiie scandurilor, tot pe masa de rindeluit.... Link spre comentariu
Vizitator P3dro Postat Septembrie 14, 2017 Partajează Postat Septembrie 14, 2017 Nu confundati destinatia unor scule. Unele sunt pentru santier,constructii,unde nu se cere o debitare de precizie. Faceti-va timp si mergeti la un show-room sa le puteti vedea,pipai si consultati documentatia producatorului. Link spre comentariu
gi0 Postat Septembrie 14, 2017 Partajează Postat Septembrie 14, 2017 Corect . Atat Metabo cat si Makita , aici prezentate sunt pentru santiere . Totusi , sunt doua branduri de top , trebuie sa se ceara cateva pretentii de la ele . Circularul manual pe care l-am montat sub o masa scotea suprafete net superioare in comparatie cu acest Metabo . Vi se pare normal ca la taiere sa inceapa tot sistemul sa vibreze ?!!!! Nu cred ca pe santier va face muncitorul respectiv mare lucru cu un astfel de agregat . Dar sa recunoastem ca aceste scule sunt totusi scumpe ... cel putin la noi . Domnul @alinescoo , daca aveti ceva banuti , nu-i aruncati pe astfel de jucarii ca sunt bani pierduti . Doar daca nu le folositi decat ocazional . Rindeaua pe care o am este un Feider F2550RD . Am luat-o la recomandarea celor de la atelierultau.ro , ca si circularul Metabo , spunandu-mi-se ca abricht-ul este profesional . Prostii domnilor ... oricum nu mai cumpar de la ei . Pot spune doar ca si-a scos banii . Am tras dulapi de 260mm latime si 40mm grosime , si grinzi de 100x100mm pentru foisor . Dar nu o recomand pentru ca trebuie sa comanzi cutitele in Franta . Au dimensiuni atipice 261x16,5x1,5mm pe care nu le gasesti nici unde . Pinioanele sunt pe lagare , care lagare au deja un joc maricel si trebuie sa le pun pe strung . Eu nu renunt la ea , vreau doar sa ii fac ceva imbunatatiri . Repet , este hoby spre foarte putin semiprofesionala . Da , este cu grosime , un lucru excelent . Daca lucrati mai mult cu ea , recomand o rindea cu masuta mai lunga pentru indreptat , pentru ca la grosime fata a doua va iesi cu aceleasi curbe identice cu fata deja indreptata . Depinde de cerinta lucrarii . Personal imi fac treaba cu ce am , dar trebuie sa muncesc mai mult pentru a obtine calitate , ceea ce nu prea este deloc profesional , mai ales ca trebuie sa fac si ceva mobilier si nu numai , pentru mine . Cu stima . 1 Link spre comentariu
alinescoo Postat Septembrie 15, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2017 (editat) @gi0, multumesc pentru informatiile suplimentare, macar stiu ce sa evit. Mi-ati fost de foarte mare ajutor! Partea proasta e ca inclusiv la Bosch 10 XC daca ma uit la review-uri si acolo sunt probleme... apoi daca nici la 3000 lei nu pot sa imi iau ceva sa folosesc cat de cat. Adica, sa fim seriosi, cat de greu e sa faca un circular sa taie bine si la unghi... Practic nici nu stiu ce sa caut.. daca toate astea sunt de santier (job site) apoi care sunt alea stationare? Cred ca ma las pagubas si renunt... o gramada de bani pentru niste scule cu minusuri si probleme. Editat Septembrie 15, 2017 de alinescoo Link spre comentariu
Vizitator P3dro Postat Septembrie 15, 2017 Partajează Postat Septembrie 15, 2017 Vezi oferta second hand. Eu am luat scule de calitate,industriale la preturi relativ bune,depinde cum gasesti. Link spre comentariu
alinescoo Postat Septembrie 15, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2017 Multumesc @P3dro... problema e ca nici macar nu stiu ce sa caut... Ce producator? Link spre comentariu
Vizitator P3dro Postat Septembrie 15, 2017 Partajează Postat Septembrie 15, 2017 Problema e alta, mai importanta,zic eu. Cat de bine stii sa folosesti astfel de scule si mai ales ce vrei sa faci. Pana te desavarsesti practic cu prelucrarea lemnului,poti incerca variante mai ieftine. Nu cred ca te apuci de productie,aia e alta socoteala. Ia-ti ceva ieftin si util pentru primii pasi. Daca pretentiile si calitatea cer mai mult,investesti in scule serioase. Eu am avut un model de asta https://www.olx.ro/oferta/circular-abric-electric-6-in-1-ID5aJIG.html#5c4173f7f9 luat prin anii '90. Destul de util pe langa casa. Sau,in privinta circularului de banc,poti adapta unul de mana la o masa facuta de tine. Poti pune sine de reglaj,sanie,etc. Link spre comentariu
alinescoo Postat Septembrie 15, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2017 Mda, varianta cu circular montat pe masa facuta de mine e ieftina dar ce fac cu rumegusul? Pana la panza? Protectie panza? Cum sunt produsele Bernardo? De ex Bernardo PKS 250 F pare a fi un circular cu precizie . Vad ca au si rindea PT250.... Link spre comentariu
Vizitator P3dro Postat Septembrie 15, 2017 Partajează Postat Septembrie 15, 2017 Fugi de Bernardo!!! Nu inteleg ce vrei sa zici cu rumegusul... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum