maxente Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 (editat) Marian, iti stiu parerea foarte bine si pe a lui leco, Mircea Crisan si altii care au facut surse in comutatie. Pe mine ma intereseaza si parerea altor oameni, mai ales a celor care resping asa ceva in audio. Vreau sa le stiu si parerile lor pro, dar mai ales contra, de ce nu ar trebui sa folosim aceste surse. Asa e simplu sa zici '' eu nu recomand cutare x in audio ca nu e bine'' dar cu ce argumente [??], adica sa ne spuna si noua ce ne scapa. Si repet inca o data, nu cer o parere la misto ! Editat Septembrie 9, 2017 de maxente Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Sursele SMPS sunt la moda acum dar nu sunt o solutie buna pentru audio. Probabil ca dublarea frecventei de retea ar ameliora multe lucruri. Poate singurul lucru care ar ameliora putin dezechilibrul ar fi o retea trifazata pentru consumatorii casnici. Ganditi-va ce riplu am avea. Si in acest caz tot SMPS-ul ar fi in fata. Transformatorul monofazat precum si lampile sunt istorii frumoase. Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Depinde de calitatea sistemului. Aici Marian are dreptate, cu o sursa de semnal mai slaba, pe boxe ieftine si cu muzica zgomotoasa, probabil nimeni nu va simti vreodata diferenta. Pe sisteme mai performante deja se pot face unele diferente acustice. O solutie f. simpla pt a simti singur eventualele diferente ar fi sa alimentezi A /B un amplif cu sursa liniara si cu sursa in comutatie. (Nu unul pro.) Link spre comentariu
orgasmo Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Si in acest caz tot SMPS-ul ar fi in fata. In poze CROWN XLS1002: Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 O solutie f. simpla pt a simti singur eventualele diferente ar fi sa alimentezi A /B un amplif cu sursa liniara si cu sursa in comutatie. (Nu unul pro.) Eu am facut acest test. Oricat de scump ar fi traful tot nu il poti face complet mut. Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Te referi la zgomotul mecanic al trafului sau la altceva ? Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Ma refer la tot si nimic mai mult. Glumesc. Poti spune ca ai ascultat un amplif mai puternic de 2x150 complet mut cu volumul la minim? Link spre comentariu
Vizitator P3dro Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 De ce la minim? Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 P3dro - pt ca sa aiba suntata intrarea. Da, mai multe. Si nu numai cele cateva foarte scumpe care au trecut pe la mine ci chiar si unele mult mai modeste, construite de mine. Am scris de mai multe ori pe forum ca sunt fan "inrait" al transformatoarelor "dead-silent" asa ca le vanez de ani de zile si folosesc aproape exclusiv din acestea. La mine a devenit un criteriu eliminatoriu in alegerea si cumpararea trafurilor. In aceeasi idee, folosesc trafuri de putere mult mai mare decat cea maxim necesara pt a avea o dU cat mai mica. E drept ca pretul si greutatea fizica sunt sensibil mai mari decat o SMPS "obisnuita". Dar este o optiune personala pe care nu o prea recomand. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 :-)))) Fibra de sticla in auto si nu numai, este praf la rezistenta in timp. Imbatraneste foarte repede. La Formula 1 se foloseste fibra de carbon. Fibra de sticla e "consumabil". Lastunul era din fibra de sticla si era un gunoi. Crapa la vbratii imediat. Sursele smps sunt prntru chinezarii nu pt amplificatoare temeinic facute. In 10 ani o sursa dasta e gunoi. Bubuie sursele in computere ontr-o veselie. Zgomotul ultrasonic nu este rejectat de amplificator si se manifesta ca produs de intermodulatie schimband timbrul instrumentelor. Pentru chestii mediocre merge smps-ul, pt hi-end, in niciun caz. Este o greseala ca firma buna de audio sa foloseasca surse smps. Nici chinezii nu le folosesc la aparatele audiofile. Amplificarile in clda D nu le nai comentez,sunt pentru clientii de supermarket, 2 bucati la pret de un kg de faina :-))) O sursa in comutatie buna, care sa merite s-o bagi in amplif, se face cu piese scumpe, scheme complexe si greu de construit. Constati ca e poate mai scumpa ca traful si nici mai mica nu este, doar mai usoara. Orice s-ar alege, calitatea costa nene. Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 @orgasmo, imi pare rau, dar exemplele tale date mai sus sunt cam irelevante. In pozele puse de tine sunt ''difizoare si dulapuri cantatoare'' Nu are nici-o importanta ce fel de sursa de alimentare au. Aici vorbim de audiofilii si timbre ale instrumentelor modificate din cauza zgomotelor pe frecvente mari Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 (editat) Am zis ca nu mai intervin dar o fac doar de data asta deoarece: Pentru chestii mediocre merge smps-ul, pt hi-end, in niciun caz..........Amplificarile in clda D nu le nai comentez,sunt pentru clientii de supermarket, 2 bucati la pret de un kg de faina :-))) Cu asta ai dat cu mucii'n fasole. Shambala iarta-mi te rog expresia dar cand vad atatea stereotipuri si un interes evident pentru promovarea cu orice pret a unei variante, si denigrarea pana in absolut a celeilalte, si stii si tu de ce se face asta... Imi pare rau dar asemenea postari ma revolta. Interesele comerciale precum si claditul si lustruitul de piedestaluri pentru propria persoana ar trebui sa se separe de contributiile tehnice, fiecare are sectiunea sa. Sunt convins ca or sa urmeze negatii vehemente si cine mai stie ce alte reactii, dar zau... las-o ca macane rau! Si inainte sa fiu acuzat ca as avea interese comerciale, tin sa mentionez ca am si eu chesatii diverse la vanzare, dar n-ai sa ma vezi ca denigrez pana la un asemenea punct ceva ce nu-i al meu, din contra ofer asistenta privata periodic la chestii ce ar putea concura cu ale mele, de ce? Simplu, nu sunt adeptul publicitatii fortate, las omul sa aleaga el daca simte ca doreste sa cumpere ceva de la mine sau nu, o vanzare in minus poate insemna un prieten in plus, cred eu ca e mai important asta... Editat Septembrie 9, 2017 de marian Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Eu sunt un adept al surselor liniare (si nu doar pt audio), dar nu denigrez sursele in comutatie - am scris mai sus ca sunt convins ca in viitor vor domina (10-20 ani). O parte din postarea lui Raimond raspunde (grosso modo) lui Maxente - "Zgomotul ultrasonic nu este rejectat de amplificator si se manifesta ca produs de intermodulatie schimband timbrul instrumentelor." Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 (editat) Poate pentru un liliac O parte din postarea lui Raimond raspunde (grosso modo) lui Maxente - "Zgomotul ultrasonic nu este rejectat de amplificator si se manifesta ca produs de intermodulatie schimband timbrul instrumentelor." Poate pentru un liliac. Nu prea văd cum produsele modulatiei dintre frecventa unei surse (60KHz sa zicem) și ale frecvenței de bază a corzii sol a unei chitare (195.9978Hz) dar și a armonicilor acesteia ar putea avea efecte sesizabile/audibile de către o ureche umană. Sper să îmi explice și mie cineva, dar folosind grafice și argumente logice, nu inepții audiofile. Editat Septembrie 9, 2017 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 (editat) Sursele SMPS sunt la moda acum dar nu sunt o solutie buna pentru audio. Probabil ca dublarea frecventei de retea ar ameliora multe lucruri. De ce sa ne limitam la dublare? Unora le place cifra 9. 1,5% riplu. Fara condensatoare de filtraj. Editat Septembrie 9, 2017 de franzm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum