neculavasile Postat Septembrie 8, 2017 Partajează Postat Septembrie 8, 2017 Vreau sa stiu parerea despre urmatoarele testere, urmeaza sa achizitionez. 1. https://www.aliexpress.com/item/0-320V-Output-LED-TV-Tester-LED-Strips-Test-Tool-with-Current-and-Voltage-Display/32820847882.html?spm=2114.10010108.1000023.11.4b24ae2bOrGukh 2. https://www.aliexpress.com/item/2015-New-Brand-TD-SID-0-220V-Smart-Regulation-Voltage-LED-Lamp-beads-Light-Board-Diodes/32518204385.html?spm=2114.10010108.1000023.9.4b24ae2bYgr2mV Multumesc! Link spre comentariu
neculavasile Postat Septembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2017 valabil Link spre comentariu
Tavi Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 link 2 = ok , il am de mult timp si e f util Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Si eu tot ala il am si e ok. Link spre comentariu
neculavasile Postat Septembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2017 multumesc mult Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 (editat) Vreau sa stiu parerea despre urmatoarele testere, urmeaza sa achizitionez. Arunci banii pe fereastră, zău așa! Sunt doar niște gunoaie chinezești, un SMPS cu limitare de curent (generator de curent relativ constant) și un voltmetru https://www.elforum.info/topic/125851-tester-barete-leduri-defect/ (și ampermetru în cazul primului), instrumentele de măsură încorporate fiind total inutile în realitate. Adică nici vorbă de "intelligent voltage & current adjustment" și ce alte rahaturi comerciale mai mănâncă ăia pe acolo. Nu se justifica nici prețul și nici timpul pierdut până vine "utilajul" Același lucru îl faci cu montajul de aici pe care îl construiești în câteva minute, și la preț 0 cu ce e prin atelier. https://www.elforum.info/topic/116547-depanarea-blocului-de-backlight-la-televizoarele-cu-led/?p=1388913 Mai erau niște precizări pe care le postez direct aici ca să nu mai dau iar niște linkuri. Testerul propus de mine poate aprinde un singur led, o bareta sau 5 barete in serie (circa 45 leduri in serie), cei care l-au construit deja, stiu ce ieftin, rapid si util este. Orice depanator il construieste in 10 minute. Instructiunile si atentionarile de rigoare sunt date in materialul anterior. Atasez schema si o poza cu el realizat. Capacitatea nu este critica, poate fi 400-500 nF la 400-630V sau mai mare. Sunt condensatoare de 430-470-510 nF folosite in tv in cuplajul bobinei de deflexie pe orizontala, doar ca acolo multe sunt doar la 250V. Eu am cumparat si folosesc aceleasi valori dar la 400V sau 630V. Sigur ca se pot obtine si prin inseriere din 2 bucati, caz in care tensiune se dubleaza si capacitatea se injumatateste(daca sunt egale) sau prin legare in paralel cand capacitatea se dubleaza si tensiunea de lucru ramane aceeasi. Rezistenta puteti pune 300-600 ohmi la 2-12W ********************************************************************************************************************************************************************************************************************* O singură precizare la schema dumneavoastră:paralel pe condensatorul de 470nF/630V este bine de conectat o rezistență de 400-600Kohm,care să-l descarce după deconectarea de la rețea,în lipsa acesteia la atingerea piciorușelor s-ar putea să primim un mic "șoc electric",destul de neplăcut. Editat Septembrie 9, 2017 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
orgasmo Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 2. https://www.aliexpress.com/item/2015-New-Brand-TD-SID-0-220V-Smart-Regulation-Voltage-LED-Lamp-beads-Light-Board-Diodes/32518204385.html?spm=2114.10010108.1000023.9.4b24ae2bYgr2mV https://www.youtube.com/watch?v=vroEf_GtIow Link spre comentariu
Tavi Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 ptr mini tehnic : Nu se justifica nici prețul și nici timpul pierdut până vine "utilajul" unii nu pierd timpul pana vine ceva comandat ci muncesc si fac bani in timpul ala iar pretul e realtiv : ptr unii care muncesc e mai comod sa comande ptr unii care au timp ( deci muncesc putin sau deloc , ex : bugetari , etc ) e mai comod sa faca Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 (editat) ptr mini tehnic : unii nu pierd timpul pana vine ceva comandat ci muncesc si fac bani in timpul ala Întâmplător eu muncesc mult mai mult decât alții de pe aici căci fac și electronică și IT în același timp. Și în cazul meu electronica nu înseamna tinichigeria asta pe care o practica unii care-și închipuie că-s electroniști pentru că știu să schimbe condensatoare umflate, LED-uri la display-uri sau câte un dump. Dar n-aș sta o lună ca să aștept un tester de LED-uri de care am nevoie și pe care pot să-l fac în câteva minute. ...................................................... Edit moderator: Evită să mai faci comentarii de genul celui pe care l-am șters.... Editat Septembrie 10, 2017 de validae Link spre comentariu
Florinel TV Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Uite cum lam construit eu in lipsa de original ca mie greu sa comand de peste hotare Link spre comentariu
neculavasile Postat Septembrie 10, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2017 multumesc mult ,eu l-am facut pe cel simplu si functioneaza f bine dar doream unul mai profesionist,a fost o dezbatere constructiva. 1 Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Eu aș pune doi condensatori de separare, câte unul pe fiecare braț ,,de alternativ,, al punții. Astfel avem o izolare galvanică față de faza rețelei, gândiți-vă că schema e simplă și eficientă, dar electrosecuritatea primează... Varianta cu un singur condensator trebuie alimentată întotdeauna cu faza pe condensator, pentru a fi feriți de pericolul electrocutării. Dacă se montează doi condensatori, valoarea lor trebuie să fie dublă față de varianta cu unul singur, fiindcă cei doi sunt înseriați și capacitatea lor echivalentă se înjumătățește....dar crește în schimb tensiunea maximă la care rezistă (se dublează). Asta fiind un alt avantaj... Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 (editat) Acolo e curent alternativ. Plasarea încă a unui condensator pe celalat braț nu asigură niciun fel de izolare galvanică. Daca ești neatent, te curentezi la fel și cu un condensator, și cu două. Editat Septembrie 10, 2017 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Electrocutarea directă (legătură galvanică, sau ,,sârmă,, mai pe românește) față de fază, nu se compară cu conectarea la fază printr-un condensator, unde reactanța capacitivă limitează curentul maxim. Condensatorul separă practic faza prin dielectricul dintre armături, trecerea curentului alternativ făcându-se prin echilibrarea sarcinilor de pe armături, nu prin conducție directă. La atingerea directă a fazei, numai rezistența corpului limitează curentul maxim pe care-l vei primi.... Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Septembrie 10, 2017 Partajează Postat Septembrie 10, 2017 Știam la ce te referi dar, ținând cont de felul și locul în care este folosit acest tester, mai degraba există riscul de a te curenta atingând cele două testere (neletal - curentul e limitat) decât să se închidă circuitul spre pământ. Link spre comentariu
Postări Recomandate