laur82 Postat Ianuarie 4 Partajează Postat Ianuarie 4 (editat) Presupun ca la bornele de + si de - trebuie sa fie o tensiune. Am masurat si nu este nimic. M-am gandit sa vad daca exista semnale in grilele tranzistorilor fara forta si dupa ce gasesc acele diode sa vad daca este prezenta si tensiunea de 12v. Am mai avut un jasik la care au fost diodele arse si la borne avea tensiune, parca sa zic vreo 80v. Editat Ianuarie 4 de laur82 Link spre comentariu
Jhn Postat Ianuarie 4 Autor Partajează Postat Ianuarie 4 In loc sa cauți defectul unde trebuie cum ti-a explicat si mac01, tu cauți sal prăjești cat mai mult. Daca placa este identica cu ce am avut eu, ai acolo o grămadă de strap-uri, si puncte de măsurare. Separa tensiunea de forță, si încearcă sa vezi daca-ti lucrează sursa. Sursa este construita cu ICE2A365, alimentarea ei făcându-se prin JP2 dintr-un tranzistor pnp pe post de comparator. Scoate strap-ul JP2, si alimentează circuitul separat dintr-o sursa externa, si vezi ce se întâmplă. Pun o schiță cu ce am făcut eu la vremea respectiva, nu e mare brânză, si nu știu cat de corecta este, dar daca nu încerci sa deslușești cum funcționează un invertor de sudura e nasol. Link spre comentariu
laur82 Postat Ianuarie 6 Partajează Postat Ianuarie 6 (editat) Va salut! Am incercat sa sudez cu el si nu initiaza arc electric. Desi altceva in afara de acele diode toate defecte nu se mai vede nimic, tranzistori sunt buni. Editat Ianuarie 6 de laur82 Link spre comentariu
laur82 Postat Februarie 7 Partajează Postat Februarie 7 (editat) Va salut! La driver-ul ir2113 intre pini 12 LIN si 2 COM este scurt direct. Am gasit si rezistenta care este pe alimentarea driverului si al lui uc3845 incalzita . Am masurat-o si are 1,2kohmi iar dupa culori ar trebui sa aibe 10ohmi. Intrebarea este daca driverul ic2113 este ars? Editat Februarie 7 de laur82 Link spre comentariu
validae Postat Februarie 7 Partajează Postat Februarie 7 Dacă ai zero între pinul 2 și pinul 12 e compromis.Există o rezistență internă între pin 2 și masă, dar de valoare ceva mai mare.Vezi să nu te înșele faptul ăsta...dar eu aș schimba acel driver, sau măcar aș ruga pe cineva să măsoare între pinul 2 și 12 la unul bun... Link spre comentariu
laur82 Postat Februarie 20 Partajează Postat Februarie 20 Va rog daca se poate sa ma ajutati cu valorile lui dz7 si dz10 de la wolf 1600. Link spre comentariu
laur82 Postat Iunie 1 Partajează Postat Iunie 1 (editat) Buna ziua! Revin la voi dupa o lunga vreme. Va rog sa imi spuneti daca semnalul in g-e al trazistorilor este ok la wolf 1600. Are la borne 56v, am pus si un bec de 40w totul in regula pana acum. Inca nu am incercat sa sudez cu el. Va trimit si o poza cu oscilograma https://imgur.com/a/rscA02c. Editat Iunie 1 de laur82 Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 1 Partajează Postat Iunie 1 După poza postata nu se poate spune decit ca habar n-ai ce faci acolo. Ai jumătate de an decid te joci cu el și nu ai avansat mai deloc. Forma de unda trebuie sa conțină informatiile: nivelul de jos, nivelul de sus (la tine este afară din ecran), timing-ul (frecventa, lățime pulsuri), punctele între care masori, detalii despre modul de măsură, sonde, traf izolare, cum este setat aparatul în timpul masuratorilor etc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum