Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistente bubuite pe un canal - Teac A-R650

Edward9911

Postări Recomandate

Va salut,

Am un aplificator TEAC A-R650 care are o problema la unul din canale.

Din cate observ sunt bubuite niste rezistente si cred ca si un condensator. (O sa atasez o imagine)

Mentionez ca nu cunosc istoricul lui, asa ca nu am de unde sa stiu ce s-a intamplat mai exact; am eliminat componentele "prajite" urmand ca pe maine (sper) sa fac rost de altele noi.

Totusi, intrebarea mea este urmatoarea: Din ce cauza se pot arde acele rezistente de langa final? (Finalii nu par prajiti, insa nu se stie).

Voi mai cerceta una alta dupa care revin cu informatii. Multumesc!

Poza 1: http://i.imgur.com/ZfH7mS3.jpg

Poza 2: http://i.imgur.com/MCmWXxW.jpg (schema)

Editat de Edward9911
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Edward9911

4

• modoran

2

• Shambala

1

• elektronu85

1

Cu alti finali noi si originali, este cea mai buna varianta in cazul tau! Verifica si tranzistorul din superdioda, verifica si prefinalii sa nu fie trosniti, si pune un bec de 100W in serie cu alimentarea de la 220V sa nu pusti noii finali!! Sau niste rezistente in loc de sigurantele de pe canalul respectiv, daca ai ...Ideal este sa faci operatiunea de ionlocuire finali si prefinali pe ambele canale, ca sa fie o treaba bine facuta!! Spor la depanare!

Link spre comentariu

Va multumesc frumos pt raspunsuri!

Dupa ce m-am documentat putin despre finali, am ajuns la concluzia ca in cazul meu cei mai potriviti ar fi NJW1302 si NJW3281.

Problema este ca trebuie sa schimb si prefinalii (D2058Y) si chiar nu stiu cu ce.

Am testat cam tot de pe canalul respectiv, concluzia este ca s-au ars rezistente, condensatori, diode switch (2SS133) , tranzistorul 2SA1360O (trebuie echivalent si aici) si cred ca si rezistentele de wattaj trebuie inlocuite.

Crdeti ca este OK 1N4148 in locul diodelor 2SS133 ?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu te mai chinui cu experimente si incercari ca il strici mai rau. Mai bine cauti pe cineva cu experienta in depanare sa ti-l repare.

Pune locatia in profil, poate o fi cineva de pe forumu asta in apropiere de tine sa te ajute.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări