Edward9911 Postat Septembrie 7, 2017 Partajează Postat Septembrie 7, 2017 (editat) Va salut, Am un aplificator TEAC A-R650 care are o problema la unul din canale. Din cate observ sunt bubuite niste rezistente si cred ca si un condensator. (O sa atasez o imagine) Mentionez ca nu cunosc istoricul lui, asa ca nu am de unde sa stiu ce s-a intamplat mai exact; am eliminat componentele "prajite" urmand ca pe maine (sper) sa fac rost de altele noi. Totusi, intrebarea mea este urmatoarea: Din ce cauza se pot arde acele rezistente de langa final? (Finalii nu par prajiti, insa nu se stie). Voi mai cerceta una alta dupa care revin cu informatii. Multumesc! Poza 1: http://i.imgur.com/ZfH7mS3.jpg Poza 2: http://i.imgur.com/MCmWXxW.jpg (schema) Editat Septembrie 7, 2017 de Edward9911 Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 7, 2017 Partajează Postat Septembrie 7, 2017 Sunt arsi si finalii, nu iti fa iluzii. Link spre comentariu
Edward9911 Postat Septembrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2017 Se pare ca ati avut dreptate! Am masurat finalii de pe respectivul canal si nu sunt buni. Cu ce pot inlocui 2SA1386A&2SC3519A? Link spre comentariu
elektronu85 Postat Septembrie 8, 2017 Partajează Postat Septembrie 8, 2017 Cu alti finali noi si originali, este cea mai buna varianta in cazul tau! Verifica si tranzistorul din superdioda, verifica si prefinalii sa nu fie trosniti, si pune un bec de 100W in serie cu alimentarea de la 220V sa nu pusti noii finali!! Sau niste rezistente in loc de sigurantele de pe canalul respectiv, daca ai ...Ideal este sa faci operatiunea de ionlocuire finali si prefinali pe ambele canale, ca sa fie o treaba bine facuta!! Spor la depanare! Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 8, 2017 Partajează Postat Septembrie 8, 2017 Daca nu gasesti originalii poti monta cu incredere 2SA1943/2SC5200 in locul lor, de preferat pe ambele canale, sunt vreo 7 lei bucata. Link spre comentariu
Edward9911 Postat Septembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Va multumesc frumos pt raspunsuri! Dupa ce m-am documentat putin despre finali, am ajuns la concluzia ca in cazul meu cei mai potriviti ar fi NJW1302 si NJW3281. Problema este ca trebuie sa schimb si prefinalii (D2058Y) si chiar nu stiu cu ce. Am testat cam tot de pe canalul respectiv, concluzia este ca s-au ars rezistente, condensatori, diode switch (2SS133) , tranzistorul 2SA1360O (trebuie echivalent si aici) si cred ca si rezistentele de wattaj trebuie inlocuite. Crdeti ca este OK 1N4148 in locul diodelor 2SS133 ? Link spre comentariu
VEF Postat Septembrie 22, 2017 Partajează Postat Septembrie 22, 2017 (editat) Datele de catalog pentru ala dy nu stiu cat https://www.digikey.ro/product-detail/en/fairchild-on-semiconductor/KSD2058YTU/KSD2058YTU-ND/1052153?WT.z_cid=ref_findchips_standard Editat Septembrie 22, 2017 de VEF Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 mmm...frumoasa schema din primul post... Link spre comentariu
Edward9911 Postat Septembrie 23, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2017 Se poate testa doar un singur canal in cazul in care inlocuiesc componentele puscate dar fara sa schimb si finalii? (Bineinteles ca acestia nu vor fi lasati pe placa).. Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 Nu te mai chinui cu experimente si incercari ca il strici mai rau. Mai bine cauti pe cineva cu experienta in depanare sa ti-l repare. Pune locatia in profil, poate o fi cineva de pe forumu asta in apropiere de tine sa te ajute. Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 24, 2017 Partajează Postat Septembrie 24, 2017 Sau il poti trimite prin posta/curier si il primesti inapoi rezolvat platind in sistem ramburs contravaloarea reparatiei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum