dan_b11 Postat Octombrie 10, 2017 Partajează Postat Octombrie 10, 2017 Multumesc tuturor pentru sfaturi. O sa mai caut/studiez piata pana adun si fondurile pentru unul adevarat chiar daca mai vechi. @PINTI, nu ca nu mi-ar place Tektronics dar depaseste cu mult bugetul. Multumesc de oferta, am vazut-o de cand ati postat prima data. Link spre comentariu
orgasmo Postat Octombrie 17, 2017 Partajează Postat Octombrie 17, 2017 (editat) Ce altceva mai este important, avand in vedere ca nu am lucrat niciodata cu asa ceva? FFT http://literature.cdn.keysight.com/litweb/pdf/5988-4368EN.pdf Editat Octombrie 17, 2017 de orgasmo Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 18, 2017 Partajează Postat Octombrie 18, 2017 Eu personal nu prea m-am descurcat cu FFT-ul de la osciloscoape, nici macar de la cele scumpe dar fara a avea instalate pachete suplimentare pt FFT, numai cel clasic. Nu se poate compara nicicind cu o scula dedicata. Link spre comentariu
orgasmo Postat Octombrie 19, 2017 Partajează Postat Octombrie 19, 2017 FFT zoom X10 Link spre comentariu
orgasmo Postat Octombrie 20, 2017 Partajează Postat Octombrie 20, 2017 Specificatiile "importante" declarate de producator trebuiesc verificate si certificate, este bine de stiut ce echipament s-a utilizat la calibrare/certificare, cand si in ce conditii, altfel osciloscopul din aparat de masura se transforma in "panou publicitar" cu erori mari. 1 Link spre comentariu
ndor Postat Octombrie 20, 2017 Partajează Postat Octombrie 20, 2017 De curiozitate intreb . Ca si utilizator obisnuit , normal , al unui osciloscop , cum verifici si totodata "certifici" ca ce a dat producatorul in certificatul de calibrare este sau nu ok ? Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 20, 2017 Partajează Postat Octombrie 20, 2017 Nu certifici tu nimic. De verificat poti face ceva verificari dar daca ies diferite nu poti fi sigur ca nu-i o problema defapt la referintele tale (am vazut cazuri). Daca ai nevoie de masuratori certificate nu te poti baza decit pe certificatul de calibrare original venit impreuna cu aparatul (pt unele aparate trebuie solicitat expres) sau pe un certificat de calibrare ulterior livrat in urma calibrarii efectuate de o institutie autorizata. Orice calibrare ai face tu, daca nu esti autorizat pt asta, este egala cu ZERO. Pt service sau dezvoltare de mici proiecte personale nu ai nevoie de echipamente calibrate oficial. Pt proiecte comerciale, in functie de aria de aplicatie s-ar putea sa trebuiasca echipamente calibrate oficial. Link spre comentariu
ndor Postat Octombrie 20, 2017 Partajează Postat Octombrie 20, 2017 Asta stiam si eu. Intrebarea era pentru @orgasmo . "Specificatiile "importante" declarate de producator trebuiesc verificate si certificate,..." Din ce stiu eu asemenea certificari se fac doar in laboratoare metrologice . Si de multe ori poate costa asemenea "certificare" cam cat dai pe aparat .In functie de ce se cere a fi verificat . Link spre comentariu
orgasmo Postat Octombrie 20, 2017 Partajează Postat Octombrie 20, 2017 Intrebarea era pentru @orgasmo . "Specificatiile "importante" declarate de producator trebuiesc verificate si certificate,..." http://www.drmlcluj.ro/download/cerere%20verificare%20etalonare.pdf Link spre comentariu
ndor Postat Octombrie 20, 2017 Partajează Postat Octombrie 20, 2017 M-ai dat pe spate cu asta . Deci oricine cumpara un osciloscop trebuie sa aibe in vedere ca o sa-l mai coste cateva sute , poate chiar mii de lei daca nu vrea sa-l tina ca "panou publicitar" sa descarce formularele din pdf si sa fuga cu ele la un laborator metrologic !!!!! Nu era mai simplu sa spui , "Atentie , dupa ce l-ati despachetat , cititi fisa de calibrare a aparatului pentru a sti in ce gama de masurare va veti incadra cu el . Nu incercati sa-l calibrati singuri daca nu aveti habar ce faceti ." 1 Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 20, 2017 Partajează Postat Octombrie 20, 2017 Cum se pot calibra, de catre utilizator, DSO-urile din pozele de mai sus? Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 20, 2017 Partajează Postat Octombrie 20, 2017 (editat) 99 % din osciloscoapele noi ( cumparate din magazin ) nu au verificare metrologica . Se poate solicita , dar pe bani . Asa e si la marile magazine on - line . Unele au o fisa in care producatorul declara ca respecta caracteristicile din manual , redactata in diferite forme , cu stampile si semnaturi de tipografie . In nici un caz nu e considerata verificare ... eu cel putin n - as pune baza pe ea . La osciloscoapele digitale , cum sant cele din ultimii ani , calibrarea e un proces laborios , si nu prea e accesibila userilor . Plus ca necesita calibrator , de 10 ori mai scump decat osciloscopul . Verificat si acela ... Personal , as verifica pentru mine o scula noua , masurand in paralel cu alta pe care o stiu in parametri ( am osciloscop cu verificare metrologica valabila ) , folosind un generator de semnal , mai usor accesibil , sau semnale de la un calibrator pentru automatizari ... are cateva domenii de C . C . si semnale alternative cu precizie maxima - 0,025 % . Nu acopera toata gama de masuratori ale osciloscopului , dar daca " ies " toate bine , poate fi o premiza ca totul e O .K . De regula , cele digitale ori sant O.K. integral , ori deloc ... Editat Octombrie 20, 2017 de gauss 1 Link spre comentariu
orgasmo Postat Octombrie 20, 2017 Partajează Postat Octombrie 20, 2017 Cum se pot calibra, de catre utilizator, DSO-urile din pozele de mai sus? Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 20, 2017 Partajează Postat Octombrie 20, 2017 Acel self calibration este frectie la picior de lemn. Am la Rigol canalul 1 cu un usor offset pozitiv fata de canalele 2-3-4 si poti da pe "self calibration" pana te plictisesti ca nu il rezolva. Link spre comentariu
orgasmo Postat Octombrie 20, 2017 Partajează Postat Octombrie 20, 2017 Acel self calibration este frectie la picior de lemn. https://en.wikipedia.org/wiki/Qi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum