adrian_c Postat Septembrie 7, 2017 Partajează Postat Septembrie 7, 2017 Buna ziua. Doresc sa achizitionez un osciloscop cu care intentionez sa pun la punct o sursa in comutatie si eventual cateva amplificatoare. As dori ceva nu exagerat de scump, dar totusi unul cu care sa vad eventualele probleme - ex: oscilatii. Ce caracteristici ar trebui sa aiba? Care sa fie frecventa maxima pana la care poate afisa? Cred ca 10 MHz este prea putin, dar cat sa fie : 25 - 50MHz? Ce altceva mai este important, avand in vedere ca nu am lucrat niciodata cu asa ceva? Un pret maxim ar fi 500 ron, dar daca merita, mai pot adauga ceva. Multumesc. Link spre comentariu
flomar60 Postat Septembrie 7, 2017 Partajează Postat Septembrie 7, 2017 (editat) La banii de care dispuneti ,recomand asta : http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/osciloscop-10mhz-st16a-p-4270.... Mai bun este acesta: http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/osciloscop-10mhz-st16a-p-4270.... Le am pe ambele in laborator ,primul de 4 ani si al 2-lea de 3 ani si sunt multumit de ele.... Asta nu inseamna ca nu mi-as fi dorit un Tektronix.....! Spor! P.S. Daca se considera reclama, imi cer scuze si se poate sterge! Editat Septembrie 7, 2017 de flomar60 Link spre comentariu
lrai Postat Septembrie 7, 2017 Partajează Postat Septembrie 7, 2017 Eu iti recomand sa te orientezi catre ceva SH cu 2 canale si s-ar putea sa iti mai ramana si de un traf de izolatie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 7, 2017 Partajează Postat Septembrie 7, 2017 (editat) Nu lua cu un canal sub nicio forma! Editat Septembrie 7, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 7, 2017 Partajează Postat Septembrie 7, 2017 Nu lua cu un canal sub nicio forma! Subscriu. Cu un canal este numai pt joaca. Minim 2 canale și dacă tot ești începător într-ale osciloscoapelor ți-a fi mai ușor cu unul digital de doua canale. Dacă te orientezi spre un digital, ia unul cu memorie cit mai multa, minim 1M pe canal. Uita de cele de citiva zeci de Kilo pe canal pt că-s foarte limitate și depinzi foarte mult de cit de sofisticat este modulul trigger și cit de bine știi tu să-l setezi ca să prinzi ceea ce te interesează. La unul cu memorie mica se reduce semnificativ banda cind vrei sa captureze un interval mai mare de timp ex milisecunde. Eu am un LeCroy WaveAce 1001 dar este mult mai scump decit vrei tu sa investești. Din fericire sint și variante identice sau similare de la alți producători mai ieftine. Siglent CML1074 ar fi un exemplu. Link spre comentariu
PINTI Postat Septembrie 7, 2017 Partajează Postat Septembrie 7, 2017 (editat) Un Tektronix 465B, cu multimetru DM44 incorporat, doua sonde de masura originale Tek. + sonda de temperatura. Vine impreuna cu User manual si Service manual. Totul este functional si calibrat. Banda de frecventa : 2 x 100MHz. Motivul vanzarii? Am deja 5 bucati diferite. Carasteristici gasiti pe NET. Poze pe MP. Pret 1000lei...putin negociabil. In compensatie poate si ceva schimburi. Editat Septembrie 7, 2017 de PINTI 1 Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 7, 2017 Partajează Postat Septembrie 7, 2017 O oferta rezonabila. Link spre comentariu
adrian_c Postat Septembrie 7, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2017 Deci trebuie doua canale. Ma gandeam la sh, nicidecum nou. Am gasit un tesla cu un canal si 120 MHz si unul kikusui, 2 canale si 30 MHz. Ambele depasesc bugetul initial, cam la 800 ron. Am mai gasit un hantek, pentru atasat la pc, doua canale si 20 MHz. Dar nu este ideal. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 7, 2017 Partajează Postat Septembrie 7, 2017 Cele de utilizat cu Pc-ul sint în general slăbuțe ca performante și greoi de manevrat/utilizat. Link spre comentariu
csu Postat Septembrie 7, 2017 Partajează Postat Septembrie 7, 2017 Seara bună,e unul postat pe ...:https://www.olx.ro/o...html#22c71dc46apoate merită.Respect Link spre comentariu
Vizitator P3dro Postat Septembrie 8, 2017 Partajează Postat Septembrie 8, 2017 Modelul acesta e bun de ceva? https://www.olx.ro/oferta/osciloscop-c1-112a-ID8nRkr.html#ea58c064fd Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2017 Partajează Postat Septembrie 8, 2017 Deci trebuie doua canale. Ma gandeam la sh, nicidecum nou. Am gasit un tesla cu un canal si 120 MHz si unul kikusui, 2 canale si 30 MHz. Ambele depasesc bugetul initial, cam la 800 ron. Am mai gasit un hantek, pentru atasat la pc, doua canale si 20 MHz. Dar nu este ideal. Daca te referi la https://www.olx.ro/oferta/osciloscop-kikusui-5630-2-spoturi-30mhz-ID4MAea.html , eu as incerca mai degraba Tek 465 de la userul PINTI. Am avut 475A care este asemanator, si sincer, parca mi-a placut -ca utilizare practica- mai mult chiar si decat 2465B, fiind un osciloscop "de scoala veche" mai practic si deci mai usor de utilizat in majoritatea situatiilor Diferenta de 200 lei (adica 50 USD) este deplin justificata daca vei considera ca include nu una ci doua sonde originale, ca este 2 x 100MHz, ca include si multimetrul DM44, ca este Tektronix, si ca gasesti usor informatii (inclusiv de service) despre el in caz de nevoie. Iar daca a scris ca pretul este si negociabil (probabil in limite mici) e si mai bine. Dar toate acestea discutati si le stabiliti voi, este treaba voastra. NU iti recomand defel jucariile care trebuiesc atasate la un calculator, mai ales in cazul utilizarii in surse SMPS. Succes! Link spre comentariu
dan_b11 Postat Septembrie 8, 2017 Partajează Postat Septembrie 8, 2017 Mai este unul Philips PM 3232 tot pe olx la 500 ron care arata bine cel putin in poze doar ca e numai la 10 MHz. Si eu caut ceva tot in gama asta de pret si nu pot hotari. Oricum momentan sunt putin stramtorat cu fondurile si doar urmaresc. Am urmarit putin si pe ebay.de si ar fi cate ceva doar ca trebuie ai pe cineva care sa-l aduca din Germania ca nu la toate anunturile se si trimite in Romania plus ca poate nu mai merita daca platesti si transportul cu curierat. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 8, 2017 Partajează Postat Septembrie 8, 2017 Tektronix e tektronix si este alta clasa . Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 8, 2017 Partajează Postat Septembrie 8, 2017 Tektronix e tektronix si este alta clasa . Asta asa-i! Ei sint taticii osciloscoapelor din ziua de azi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum