Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Consum al unui mcu

spinach

Postări Recomandate

Am o problema globala de cosum energeti:ma refer la 2413, mega8,mega48

In toate pasapoartele este notificat un consum pt 8Mhz.

1.nu inteleg in ce conditii de periferie sint notificate valorile ;sistemul analogic ? timerii ?

2.ce se intimpla daca merge la 20 Mhz ?

3.pe hirtie pare ca 2313 consuma mai putin decit mega8 . In conditiile ca nu folosesc deloc analogic , au consumuri comparabile ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spinach

2

• nico_2010

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu stiu in ce DS citesti tu ce ai scris, insa te invit sa citesti pag 242 - 256 de aici: http://www.atmel.com/Images/Atmel-2486-8-bit-AVR-microcontroller-ATmega8_L_datasheet.pdf (saunt cam aceleasi date si pentru ATmega48).

Si inca ceva, Atmel nu are intre produsele sale vreun uC "2413" ci doar 2313, dar asta este altceva.

Pentru ATtiny2313 studiaza paginile 207 - 2014 din DS: http://www.atmel.com/images/doc8246.pdf

L.E.: Asta citesti la pag.206 (ATTiny2313) : "All current consumption measurements are performed with all I/O pins configured as inputs and with internal pull-ups enabled. Current consumption is a function of several factors such as operating voltage, operating frequency, loading of I/O pins, switching rate of I/O pins, code executedand ambient temperature. The dominating factors are operating voltage and frequency."

Acelasi lucru il poti citi la pag.244 (ATMega8).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări