Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator tensiune

eps

Postări Recomandate

Buna ziua,are cineva datele unui stabilizator de tensiune ferorezonant,modelul rusesc sau cele fabricate in Romania de o firma din Constanta. Cred ca sunt mult mai performante decat cele cu relee la o variatie a retelei semnificativa.

Editat de eps
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• puriu

1

• eps

1

• meshteru_the_best

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

In anii '60 se foloseau doar la televizoarele cu tuburi. Erau grele, se incalzeau si faceau mult zgomot. Sunt complicate si aproape imposibil de facut acasa. Materialul si forma tolelor, valoarea precisa a condensatoarelor, etc. sunt greu de realizat. Sunt multe patente, dar nu exista o solutie-minune.

Google stie mai multe (a se cauta "ferroresonant stabilizer").

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Salut. recent am intrat in posesia unui stabilizator de tensiune vega-7 care se pare ca are ceva probleme. Este foarte zgomotos, iar bobina mare se pare ca se incalzeste dupa aprox 1-2 minute de functionare in gol, am inseriat pe partea de alimentare un bec de 100w si becul se aprinde foarte tare, iar tensiunea care o am la intrare o am si la iesire, in cazul meu 237v. Are cineva idee care ar putea fi problema? in afara de faptul ca acea bobina ar avea spire in scurt...:tryre  nu prea pare sa fi fost suprasolicitat altfel se topea/deforma plasticul de deasupra.  https://doc.vintagetorg.com/byt-tekhnika/159-stabilizator-naprjazhenija-vega-7.html

20180618_133813.jpg   20180618_134122.jpg  20180618_134214.jpg

Editat de meshteru_the_best
juyjky
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări