alexim_mihai Postat Septembrie 6, 2017 Partajează Postat Septembrie 6, 2017 In urma unor descarcari electrice m-am ales cu urmatorul defect. Solutii?! 11ak30 tensiune alimentare micsorata 23,5v ( am pus de pe sursa mea 26 de v se intinde putin imaginea dar tot nu functioneaza corect. dioda 1n4007 este buna, condensatori schimbati pinul 1 si 11 al integratului prezinta valori anormale ) 20 respectiv 11 v), am inlocuit cu alt integrat din dezmembrari pe care il stiam functional - aceleasi manifestari si valori ale tensiunii. https://i.imgur.com/lnQQHds.jpg https://i.imgur.com/jgJovXD.jpg Link spre comentariu
PINTI Postat Septembrie 6, 2017 Partajează Postat Septembrie 6, 2017 Pune un 1n4007 nou. Link spre comentariu
petreelectronic Postat Septembrie 6, 2017 Partajează Postat Septembrie 6, 2017 la descarcari electrice in nici un caz nu se defecteaza cadrele....inlocuieste toti electroliticii daca nu ai ESR-metru ca sa-l depistezi pe cel defect Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 6, 2017 Partajează Postat Septembrie 6, 2017 Sa nu fie comanda aiurea de la traznet Link spre comentariu
alexim_mihai Postat Septembrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2017 Deci clar un smd bc484 e defect , sunt 2 in baleiaj si iam schimbat intre ei si acum se intinde imaginea mai bine fara dunga , partea de jos mai ramane vreo 3 cm. dar am reglat geometria din meniu service si e bine acumiar tensiunile de pe integrat au revenit la normal. De acum imi fac stoc de asemenea tranzistoare. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Septembrie 6, 2017 Partajează Postat Septembrie 6, 2017 Deci clar un smd bc484 e defect , sunt 2 in baleiaj si iam schimbat intre ei si acum se intinde imaginea mai bine fara dunga , partea de jos mai ramane vreo 3 cm. dar am reglat geometria din meniu service si e bine acum iar tensiunile de pe integrat au revenit la normal. De acum imi fac stoc de asemenea tranzistoare. Ai gresit , in BV la 11ak30 sunt 2 tranzistorii BC848 si merge inlocuiti cu tranzistori normali cum ar fi BC546 , BC547 , BC548 montati pe spatele placi Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 6, 2017 Partajează Postat Septembrie 6, 2017 Se gasesc smd destui la pret.mic nu merita pusi normali arata rau Link spre comentariu
Florinel TV Postat Septembrie 6, 2017 Partajează Postat Septembrie 6, 2017 Se gasesc smd destui la pret.mic nu merita pusi normali arata rau Arata rau dar parca sar uita clientul la placa si nu la ecran , eu am mai montat cind clientul se grabea si nu aveam la indemina tranzistori smd Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum