Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect baleiaj vertical 11ak30

alexim_mihai

Postări Recomandate

In urma unor descarcari electrice m-am ales cu urmatorul defect.

Solutii?!
11ak30
tensiune alimentare micsorata 23,5v ( am pus de pe sursa mea 26 de v se intinde putin imaginea dar tot nu functioneaza corect.
dioda 1n4007 este buna, condensatori schimbati
pinul 1 si 11 al integratului prezinta valori anormale ) 20 respectiv 11 v), am inlocuit cu alt integrat din dezmembrari pe care il stiam functional - aceleasi manifestari si valori ale tensiunii.

https://i.imgur.com/lnQQHds.jpg

https://i.imgur.com/jgJovXD.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

2

• Florinel TV

2

• alexim_mihai

2

• PINTI

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Deci clar un smd bc484 e defect , sunt 2 in baleiaj si iam schimbat intre ei si acum se intinde imaginea mai bine fara dunga , partea de jos mai ramane vreo 3 cm. dar am reglat geometria din meniu service si e bine acum
iar tensiunile de pe integrat au revenit la normal. De acum imi fac stoc de asemenea tranzistoare.

Link spre comentariu

Deci clar un smd bc484 e defect , sunt 2 in baleiaj si iam schimbat intre ei si acum se intinde imaginea mai bine fara dunga , partea de jos mai ramane vreo 3 cm. dar am reglat geometria din meniu service si e bine acum

iar tensiunile de pe integrat au revenit la normal. De acum imi fac stoc de asemenea tranzistoare.

Ai gresit , in BV la 11ak30 sunt 2 tranzistorii BC848 si merge inlocuiti cu tranzistori normali cum ar fi BC546 , BC547 , BC548 montati pe spatele placi

Link spre comentariu

Se gasesc smd destui la pret.mic nu merita pusi normali arata rau

Arata rau dar parca sar uita clientul la placa si nu la ecran , eu am mai montat cind clientul se grabea si nu aveam la indemina tranzistori smd

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări