Vizitator Laszlo Postat Septembrie 19, 2017 Partajează Postat Septembrie 19, 2017 Salut, Am reusit sa scot stifturile. Azi merg sa cumpar rulmenti si sa ii schimb. Sper ca se rezolva problema. In poza am marcat conicitatea stifturilor si directia lor in ansamblu Revin cu detalii cand reusesc sa montez inapoi totul in freza. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 19, 2017 Partajează Postat Septembrie 19, 2017 Sparge rulmentul si vezi cite gropi are in el. Link spre comentariu
mihaighe Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 Sparge rulmentul si vezi cite gropi are in el. Nu trebuie spart,rupi cu o surubelnita colivia si scoti bilele si apoi camasa. Link spre comentariu
emil.gabor Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 Nu trebuie spart,rupi cu o surubelnita colivia si scoti bilele si apoi camasa. Daca rulmentul nu este uzat, poti rupe colivia ca bilele nu ar trebuii sa iasa. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 Nu trebuie spart,rupi cu o surubelnita colivia si scoti bilele si apoi camasa. Prea complicat! Un ciocan si gata. Link spre comentariu
mihaighe Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 Daca rulmentul nu este uzat, poti rupe colivia ca bilele nu ar trebuii sa iasa. Le grupezi si gata se pot scoate,pe verificate. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 20, 2017 Partajează Postat Septembrie 20, 2017 Pai asa au si fost bagate! 1 Link spre comentariu
Vizitator Laszlo Postat Septembrie 21, 2017 Partajează Postat Septembrie 21, 2017 Salut, Am schimbat rulmentii si am montat totul la loc. Situati s-a ameliorat insa tot nu merge lin urcarea si coborarea mesei. Pot sa ma mai gandesc la restul rulmentilor de la surubul care ridica masa. Se pare ca e si acolo o problema. Este cineva in zona Timisoara Arad care are o freza Fus 22? Sunt curios sa vad cum merge urcarea coborarea la o alta freza. Cei care aveti FUS22 cat efort trebuie sa depui cand urci masa si cum se simte maneta? Trepideaza? Mersi ! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 21, 2017 Partajează Postat Septembrie 21, 2017 Eu am doar un FU12 care`i o piticanie. Tot am avut rulmentii cu probleme la masa, vezi ca trebuie sa ai ceva rulment de presiune la surubul mesei. Eu acolo am avut probleme. Link spre comentariu
ndc74 Postat Septembrie 22, 2017 Partajează Postat Septembrie 22, 2017 Ma gandesc ca rulmentii aia nu au turatie mare, nu au regimuri grele, de ce totusi cedeaza asa usor? Intra span la ei? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 22, 2017 Partajează Postat Septembrie 22, 2017 Lipsa ungere si greutate la masa. Link spre comentariu
bogdan_luben Postat Septembrie 22, 2017 Partajează Postat Septembrie 22, 2017 eu am reparat un fus 22. Cobora usor si urca ceva mai greu datorita greutatii. Cauzele posibile ar fi surubul stramb (dar asta nu cauzeza trepidatii ci doar actionare mai grea in anumite pozitii a rotii de actionare), pene prea stranse (nu ai trepidatii) angrenajul conic uzat sau cu joc f mare (aici poti avea trepidatii) sau crabotii care schimba sensul sa nu cupleze corect Link spre comentariu
Vizitator Laszlo Postat Septembrie 23, 2017 Partajează Postat Septembrie 23, 2017 Salut, Multumesc pt raspunsuri, Pe surub sunt 3 rumneti, unul de presine si 2 radiali. Am sa desfac surubul si restul rulmentilor. Revin cu detalii cand reusesc. O zi faina! Link spre comentariu
Vizitator Laszlo Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 Saluteare, Weekend-ul acesta am reusit sa rezolv problema. In urma cu aprox o luna am cerut ajutorul lui Cristi, coleg de la lucru pt sfatuire tehnica si ridicare de greutati. Masa, consola si mecanismul de avans erau prea grele ca sa le demontez singur de pe batiul frezei. Am demontat mai intai masa orizontala apoi consola impreuna cu mecanismul de avans de pe ghidajele batiului. Avand separat acum mecanismul de avans pe bancul de lucru, am inceput sa studiem problema mai atent. Maneta care actioneaza surubul de ridicare a mesei mergea greu si fara sarcina. Am inceput sa demontam surubul din mecanismul de avans si surpriza: roata dintata era forfecata pe axul surubului, stiftul conic care tine roata dintata in pozitie era rupt, Roata dintata a "urcat" mai sus si apasa cu presiune prea mare pe roata dintata verticala care vine de pe axul manetei. Motiv pt care dintii sareau din gaura in gaura. Dupa cateva ore de lucru am reusit sa scoatem surubul si rulmentii din mecanismul de avans. A ramas sa repar tot mecanismul inclusiv cel de decuplare automata a avansului in cazul in care masa ajunge la inaltimea dorita, deoarece si acela era defect, cel mai probabil asta a fost cauza: masa a urcat prea mult, s-a blocat si apoi s-a forfecat pinionul orizontal pe surub rupand stiftul conic, urcand prea sus si apoi apasand prea tare pe pinionul pereche. Cu aceasta ocazie am reconditionat si mecanismul de avans, rulmenti schimbati/curatati de vaselina intarita, totul a fost uns si mecanismul de dezactivare a avansului a fost reparat. Blocul de avans din spate, mecanismul de decuplare automata a avanului pe orizontala si vericala. Dupa reparatie: Multumesc pt ajutor celor implicati ! O zi faina, Laszlo Link spre comentariu
Vizitator Razvan A. Postat Octombrie 2, 2019 Partajează Postat Octombrie 2, 2019 Buna, Imi puteti unde as putea găsi roata dintata conica ce antreneaza roata de pe surub,pentru avansul pe orizontală? Mulțumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum