Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am stricat un radio - va rog ajutor

Vizitator ChrisChris

Postări Recomandate

Eu am făcut foarte ușor un spray cu aer comprimat, pentru astfel de lucrări de întreținere.Am luat un spray tehnic mare care se golise, i-am dat o gaură pe la mijloc și i-am cositorit o valvă auto de alamă, valva a costat doar 7 Lei. Când am nevoie să suflu aparate înghesuite sau părți optice de DVD, CD, bag aer cu pompa auto în spray (cam două atmosfere maxim) și asta e tot.....un spray cu ,,aer comprimat,, costă cam 20-30 Lei, mi se pare o tâmpenie să dai banii pe așa ceva, când poți face unul din recuperări.....

Iar referitor la aceste radiouri vechi ,,de colecție,,....trebuie curățate cu mare atenție, fiindcă după atâția ani, lipiturile cam cedează, piesele au terminalele ruginite și se rup la cea mai mică atingere uneori. De multe ori faci un astfel de aparat nefuncțional doar încercând să-l cureți de păianjeni....

Buna

Offtopic total,scuze moderatorilor si initiatorului topicului.

Dar e o idee excelenta,buna de luat in seama.

-Atlas-

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Buna ziua , 

Am nevoie de ajutor pentru a depana un radio auto . Un radio pe care tata il folosea in atelierul lui . Nu stiu daca i-a facut ceva , cert este ca nu mai functioneaza sau nu se mai aude nimic la el . Se aprind doar becurile de la scala si se aude doar un sunet in difuzor cand il aprinzi . 

Va rog niste sfaturi de unde pot sa incep verificarile , ca sa gasesc defectul . Atasat schema pe care am gasit-o pe internet . Multumesc anticipat pentru ajutor .

ps: nu am deschis alt topic , am considerat ca acesta se potriveste pt. problema mea. 

bylina315bel.pdf

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
On 11/3/2017 at 11:15 PM, puriu said:

S631 este un aparat japonez (licenta Goldstar), majoritatea peselor fiind japoneze. Pentru autenticitate, cele stricate se pot inlocui cu piese similare din alte aparate japoneze de epoca. La fel, tranzistoarele romanesti EFT pot fi inlocuite cu SFT-uri identice frantuzesti.

Pentru colectie, aparatul trebuie neaparat sa aiba si husa din piele.

Din cele de mai sus se pot trage doua invataminte: nu trebuie "reparat" ceva care merge si nu trebuie "labuit" de oricine un aparat foarte vechi.

P,S. Pentru curatare de praf exista un spray pe care scrie "aer comprimat". Nu contine deloc aer, ci un gaz foarte inflamabil. Atentie!

Prima data cand aud ca S631T este aparat japonez licenta ,,GoldStar'' .  Eu stiam ca este Romanesc , licenta ,,National'' si este copie a modelului National T 15 L . Faptul ca s-a numit candva si GoldStar in varianta pt export , nu are nici o treaba cu firma coreeana (nu japoneza) GoldStar .Iar pentru autenticitate , componentele defecte ar trebui sa fie inlocuite cu exact ce a avut cand a iesit din fabrica si nu sa pui tranzistoare frantuzesti, rezistente rusesti , condensatori americani , bobine africane si sarme chinezesti . Oricum cam multa polologhie pentru un RR simplu pe care daca iti pui mintea , il faci de la zero in jumatate de zi maximum. Fara misto.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări