flomar60 Postat Septembrie 3, 2017 Partajează Postat Septembrie 3, 2017 Salutari! Ca urmare a discutiilor purtate aici:https://www.elforum.info/topic/11-totul-despre-transformatoare-de-retea-intrebati-aici/page-422?do=findComment&comment=1577300,postarile 6321...6324,am decis sa fac un test asupra unui traf de constructie proprie ca sa vedem diferentele d.p.d.v. energetic in cele 2 situatii-cu primarul original si cu secundarul facut primar.... Traful a fost construit cu ani in urma si constructia a fost publicata aici :http://www.tehnium-azi.ro/topic/5200-un-transformator-altfel/.... Din pacate watt-metrul meu nu poate masura puterea activa decat in varianta normala,cu primarul original conectat la retea,cu secundarul facut primar nu se aprinde/indica nimic....asa ca vom face comparatii intre puterile aparente si puterile active din secundar in cele 2 variante.... Am stabilit ca tinta ca tensiunea si curentul din primarul original sa fie identice in varianta originala si varianta primar facut secundar bineinteles cu o sarcina adecvata in fiecare din cele 2 situatii... Parametrii trafului: -inductanta/rezistenta ohmica primar -inductanta de scapari -inductanta/rezistenta ohmica secundar -acum mers in gol cu primarul original rezulta o energie de magnetizare de 220 x 0,073 = 16,06VA -cu primarul original in sarcina si avem -176VA ceruti din retea -162,078W disponibili in secundar -pierderi 13,922W Pentru conectarea inversa a trebuit sa construiesc o sarcina rezistiva de 275 ohmi aproximativ.... -secundarul facut primar,mers in gol -rezulta o energie de magnetizare de 75,2 x 0,209 = 15,717VA -secundarul facut primar cu sarcina de mai sus in fostul primar si avem -190,722VA ceruti din retea -175,76W disponibili in secundar -pierderi 14,962W COMPARATII: 1)energia de magnetizare -normal 16,06VA -invers 15,717VA 2)pierderi - normal 13,922W -invers 14,962W Se constata valorile f.mici ale diferentelor in ambele situatii... Dupa parerea mea intre cele 2 moduri de conectare apar diferente de alta natura-mecanice,termice -dar nu si d.p.d.v. energetic.... Ce parere aveti? 2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum