mac01 Postat Septembrie 5, 2017 Partajează Postat Septembrie 5, 2017 Rigips-ul ala fonic e o pacaleala la fel cum e rigips-ul cu strat verde contra umezelii. Intre cele doua foite se afla acelasi lucru...difera doar pretul. Obtii izolare fonica cu rigips...dar sa pui vreo 5 placi una peste alta...am vazut pe multi care si-au construit un perete teapan din asa ceva. Vata minerala este izolatoare fonica...dar sa n-o pui in strat de 10cm cum este vanduta...trebuie cel putin dublu strat...de la 20cm in sus. Daca pui doar o foaie de rigips si doar un strat de vata...nu ai sa obtii mare lucru. Spor! Link spre comentariu
Vizitator HPA Postat Septembrie 5, 2017 Partajează Postat Septembrie 5, 2017 Irosesti banii si timpul degeaba,facand taman invers decat ar trebui. Dar daca tot te mananca undeva, umbla la usi si la ferestre,nu te apuca sa faci ziduri in jurul casei. Un perete ''acustic'' din materialele prezentate mai sus,are un mic detaliu fara de care randamentul izolarii fonice este este redus drastic. Asa cum am spus intr-un post anterior,sunetul este o vibratie. Redu acea ''vibratie'' provocata de vecin acolo unde ea se manifesta in largul ei,gasind portita de scapare catre conforul sonor al locuintei. Lasa zidurile in pace. Link spre comentariu
marius75 Postat Septembrie 5, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2017 Mai ma gandesc, inca nu sunt hotarat ce varianta sa adopt, dintre cele propuse. Pot sa pun vata de 10cm+rigips si OSB. ................... Daca reusesc sa izolez spate casei este suficient, pentru ca aceasta camera este pe mijloc, nu vine zgomot prin peretii laterali, usa, geam.. poate mai vine un pic prin pod. Am mai spus-o, sursa de zgomot nu este una permanenta, sa zic cateva ore pe saptamana (pe timp de zi, ca noptea il ard daca mai da muzica tare), e sporadica treaba, cateodata trece luna si nu se aude nimic...dar vreau eu sa ma asigur ca am liniste mereu in camera aia. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum