gica70 Postat Septembrie 2, 2017 Partajează Postat Septembrie 2, 2017 (editat) Eu am facut la sportivi, AV se chema (Aurel Vlaicu) 54mp, din matase alba neapretata iar rezerva era, parca de 47. Oricum avea 28 de suspante (7+7+7+7). CAP3 cred ca te referi la declansatorul automat; se mai intampla sa-ti traga comanda in avion! Editat Septembrie 2, 2017 de gica70 Link spre comentariu
Vizitator HPA Postat Septembrie 2, 2017 Partajează Postat Septembrie 2, 2017 (editat) Vectore,vorbesti de parca ai fi sarit vreodata cu parasuta... Editat Septembrie 2, 2017 de HPA Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 2, 2017 Partajează Postat Septembrie 2, 2017 Nu o data, de 2 ori! Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 2, 2017 Partajează Postat Septembrie 2, 2017 Clonă , zbori înapoi . @Gica70 Da , era ceasul declanșator . Unii spuneau că nu avea o funcționare sigură ... cine poate știi ? Link spre comentariu
bobo Postat Septembrie 2, 2017 Partajează Postat Septembrie 2, 2017 (editat) In acele unitati erau oameni cu peste 3000 salturi. Unul avea 6 mii si era campion mondial ca sportiv. Multi oameni de valoare. Cu cap 3 faceam capcane in poligonul de supravietuire. Nu am auzit sa fi fost incidente de la cap3. Editat Septembrie 2, 2017 de bobo Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 2, 2017 Partajează Postat Septembrie 2, 2017 (editat) T-eu nustiu cât a fost înlocuită cu BG7 , mult mai moderna . Da'de CAP3 ... nu comentezi nimic ? CAP3 , ceasul ... Aaaa ... da ! TP - 5 , parasuta " patrata " , matase naturala gofrata ... introdusa in 1952 , creata de un colonel , Tetcu ... tot de inspiratie ruseasca . De Cap - 3 , ce sa zic ? Deschidere dupa 8 secunde ... mecanismul ceasornic , sub 800 metri altitudine , sau 8 secunde sub altitudinea reglata la salturi de la peste 1.000 metri . Atunci capsula barometrica deblocheaza mecanismul ceasornic , care este initiat dupa ce cuiul extractor ( agrafa ) este scos din locas ... ramane pe cordul extractor . Asta daca Cap - 3 este armat . Trebuia sa fii bizuit ... dar nu era problema , eram tanar si antrenat . Am prins salturi de 2.000 , noaptea ... https://www.google.ro/search?client=opera&q=kap-3+parachute+safety&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8 http://works-words.com/NSM-WIKI/WP/wordpress/wiki/skydiving/equipment/aad/kap-3-automatic-parachute-activation-device-1950/ http://www.dropzone.com/forum/Skydiving_C1/Skydiving_History_&_Trivia_F21/About:_KAP%96_3,_automatic_parachute_activation_device_(AAD)_P3834560/ P .S . - n - am avut si n - am auzit sa fi fost probleme cu Cap - 3 , am ( avut ) peste 600 salturi ... Editat Septembrie 2, 2017 de gauss Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 2, 2017 Partajează Postat Septembrie 2, 2017 Eu nu am avut șansa să execut cele 6 salturi pentru obtinerea brevetului ... Asta e , eram acolo pentru altceva . Link spre comentariu
bobo Postat Septembrie 2, 2017 Partajează Postat Septembrie 2, 2017 Nu stiam de 6. Se faceau 7 sau 5. 4 cu cap 3 si 3 fara sau 3 cu cap si ultimele doua fara. In 2000 se faceau 5. Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 2, 2017 Partajează Postat Septembrie 2, 2017 "Asta e , eram acolo pentru altceva ." Hopaaa, si ma rog, pentru ce?! Erai cu ambulanta?! Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 2, 2017 Partajează Postat Septembrie 2, 2017 (editat) Nu stiam de 6. Se faceau 7 sau 5. 4 cu cap 3 si 3 fara sau 3 cu cap si ultimele doua fara. In 2000 se faceau 5. 5 era " ratia " pentru brevet . Am * bagat * vreo 20 si ... la Buzau , inclusiv pe apa ... venisem deja cu " zestre " de la aeroclub . Salturi pe apa ... lacul Jirlau . Sau la mare ... acolo n - am prins ! Editat Septembrie 2, 2017 de gauss Link spre comentariu
Vizitator HPA Postat Septembrie 2, 2017 Partajează Postat Septembrie 2, 2017 (editat) Se baga si el in seama,ca si pe aici. Maine auzim ca a zburat si cu MIG-ul. Gurul amplifurilor,guru la parasute... Guru total! De dimineata pana-n noapte se lupta cu reptilienii lui Soros. In pauze se aeriseste cu un salt. Editat Septembrie 2, 2017 de HPA Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 2, 2017 Partajează Postat Septembrie 2, 2017 Se mai respecta traditia cu groapa de scaieti? Link spre comentariu
bobo Postat Septembrie 2, 2017 Partajează Postat Septembrie 2, 2017 Exact. Am inteles ca mult timp norma pt brevet a fost de 7 salturi iar apoi s a redus la 5. Probabil din lipsa de fonduri,in 2000 pt 5 salturi se incasau peste 2000 lei. Link spre comentariu
Vizitator HPA Postat Septembrie 2, 2017 Partajează Postat Septembrie 2, 2017 "Asta e , eram acolo pentru altceva ." Hopaaa, si ma rog, pentru ce?! Erai cu ambulanta?! In spate,pe targa,tremurand cu spasme sau pe post de girofar. Depinde... Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 2, 2017 Partajează Postat Septembrie 2, 2017 "Asta e , eram acolo pentru altceva ." Hopaaa, si ma rog, pentru ce?! Erai cu ambulanta?! Nu , eram cursant , artileria are și specialitatea cercetare . Cercetare-observare mai corect spus . Nu implică salturi cu parașuta ! Clonă , deja te-ai dat în gât ! Link spre comentariu
Postări Recomandate