Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atacuri kamikaze cu...Antonov An-2 ?

Postări Recomandate

Un articol din Adevarul.ro de azi dezvaluie faptul ca sud-coreenii se tem ca in caz de razboi cu Kim-Jong-un(icul) acesta ar putea folosi vechi avioane rusesti(An 2) pt. a efectua atacuri kamikaze cu o incarcatura nucleara !! :qetrwe Aceste avioane,aparute in 1947 ca avioane de transport se pot deplasa cu doar...50 km/h si pot merge chiar si cu...spatele(!!!) :nas: in timpul unor vanturi puternice,nu pot fi detectate de radarele moderne(!!) din cauza vitezei reduse si pot zbura f.jos, ar putea lansa parasutisti pt. un desant aerian...! Sa fie aceasta combinatie "arma suprema" (An 2+bomba nucleara) cu care Marele(mic)Conducator Kim va castiga intrun eventual razboi ? Greu de crezut dar...vorba aceasta "incercarea...moarte are..." ! :da

Link spre comentariu

Daca nu e stealth indiferent de viteza il vede radarul.

Pe mine ma mira faptul ca sud-coreenii au acceptat asta.

Porcusorul ala ar trebui eliminat rapid.

Acum poate si celor din sud le e teama de o contopire,pana ii ajuta pana ii integreaza,e nevoie de generatii.

Asa ca lasa totul in seama succesorilor,poate ei se vor descurca mai bine.

Editat de gabiz_ro
Link spre comentariu

Sub 300m acum 15 ani nu le detectau radarul,nu mai stiu acum.

An2 au marele avantaj ca planeaza.

La buzau sunt cele mai importante scoli de aviatie si parasutism.

Pana acum 10 ani se faceau parasutari zilnic de primavara pana tosmna cu aceste aparate.au fost cazuri cand s a oprit motorul in zbor,parasutistii au fost "aruncati" si aparatul a planat la sol.

Viteza de 50 km este gresita,la parasutari se zbura cu 80-120 km si se sarea din 4 in 4 secunde.se zbura la 1200m altitudine.

Va vorbesc din experienta mea.

Acum mai sunt folosite la stropit aceste aparate.

An24 si an26 le au luat de mult locul iar vechile parasute BG7 au fost inlocuite cu parasute Nato.

Editat de bobo
Link spre comentariu

Confirm ... am sarit de multe ori pe campul de langa gara ( anii '70 ) ... Remorca ce constituia punctul de conducerea zborului , patrate ca de sah alb - rosu , se vedea din tren si de pe sosea ... zeci de ani a fost acolo .

P . S . - au disparut AN - 24 , 26 ... mai exista un AN - 30 , cartografiere , " cer deschis " si altele . AN - 2 mai are Aeroclubul Romaniei ... cele de - acum 50 de ani . Fabricate sub licenta in Polonia ... pun foto . De asemenea , am " servit " pe langa bimotoarele AN si elicopterul Mi - 8 . Acum se sare din Spartan ... cateodata si din Hercules . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Crang ... la vremea mea totul era acolo . La Maracineni era doar poligonul ... cu turnul de trageri de pe cablu ! ... Cateodata " prindeam " pe drumul spre si dinspre ( deplasare cu momente tactice ) fortarea raului Buzau ... in zona podului , dupa ce treceam de unitatea de geniu . S - a intamplat atat de demult , incat nu mai stiu daca a fost real ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Acum stada se numeste General Grigore Bastan si in intersectia ei este o statuiede bronz a aviatorului.

Eu am facut la Maracineni in 2000 ,tot cercetas dar la trenajor veneam la 1847 sau 1951 cum se numeau parca,in Crang.

La Maracineni am inteles ca au ramas doar genistii acum.

Editat de bobo
Link spre comentariu

In curtea de care pomeneam erau cele mai " ciudate " unitati militare . Alaturi de R - 60 , exista batalionul cercetare si o unitate de bruiaj radioelectronic . In Buzau ( sediul Armatei a 2 - a ) , era si o unitate de transmisiuni . Acolo efectuau stagiul militar si militarii TR de la facultatea de electronica ...

P .S . - trenajorul era la 1847 , langa sala de sport , cu turnul de uscarea parasutelor , in campul din spatele unitatii . Erau si niste Li - 2 casate ... pentru familiarizare cu imbarcarea in aeronave bimotoare , si " bucataria " saltului . Se vedea Fabrica de Bere ... o mai fi acum ?

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nu este un secret ca la buzau este armata 2 si de aici se coordoneaza activitatea din teatrele de oeratiuni.

Cele mai tari unitati militate sunt aici.

Ma opresc aici despre acest subiect,nu este bine sa dau din casa.

Ma bucur ca am cunoscut doi colegi forumisti care au trecut candva pe aici.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări