stefank Postat Septembrie 2, 2017 Partajează Postat Septembrie 2, 2017 (editat) Buna ziua , aveti cumva schema sursei LX-638 al televizorului din titlu ? in urma unei supratensiuni mosfet si IC din primar in scurt , rezistente adiacente innegrite , posibil si tranzistor smd , in secundar dioda dubla spre alimentare leduri in scurt . In afara de IC pe care nu l-am gasit pe net si doua rezistente smd , in mare parte am schimbat , pe IC este notat : 8202 1235 . Multumesc . Editat Septembrie 2, 2017 de stefank Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 2, 2017 Partajează Postat Septembrie 2, 2017 Greu de gasit IC-ul daca nu spui capsula si configuratia pinilor pe PCB. Link spre comentariu
stefank Postat Septembrie 2, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2017 - speram sa gasesc schema sursei capsula 8-SOP - pin 1 : masa - pin 2 : optocuplor - pin 3 : de la traf prin 3 rezistente 510 kohmi - pin 4 : 22 kohmi la masa - pin 5 : NC - pin 6 : rezistenta carbonizata spre grila mosfet - pin 7 : Vcc - pin 8 : printr-o rezistenta spre tranzistori smd adiacenti Link spre comentariu
adydep Postat Septembrie 2, 2017 Partajează Postat Septembrie 2, 2017 Incercati aici http://remont-aud.net/ic_power/ Link spre comentariu
stefank Postat Septembrie 2, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2017 nu corespunde cu niciunul de acolo Link spre comentariu
stefank Postat Octombrie 26, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Pina la urma am rezolvat cu un SG6841S , descifrarea circuitul integrat original a fost de fapt asa : - pin 1 : masa - pin 2 : optocuplor - pin 3 : de la 300 volti prin 3 rezistente 510 kohmi - pin 4 : 22 kohmi la masa - pin 5 : NC - pin 6 : rezistenta carbonizata spre masa mosfetului ( sursa acestuia ) - pin 7 : Vcc - pin 8 : printr-o rezistenta 20 ohmi spre tranzistori smd adiacenti care comanda mosfetul Modificarile pentru a folosi SG6841S au fost : - pin 5 lasat in aer - pin 6 conectat direct la masa mosfetului nu prin rezistenta Deocamdata dupa 1 ora de testare mosfetul nu cred ca depaseste 30 de grade Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Trebuia sa legi si pinul 6 corect, ala e protectia la supracurent. Link spre comentariu
adydep Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiSq7rV_I3XAhWFb1AKHXBtAVoQtwIIPTAC&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D94EfbIIHLpk&usg=AOvVaw2t3y-C6K5zTDCUXrMnXeK9 Link spre comentariu
stefank Postat Octombrie 26, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2017 (editat) Trebuia sa legi si pinul 6 corect, ala e protectia la supracurent. conform datasheet nu e corect ? m-am referit la rezistenta smd care era in circuit , bineinteles ca rezistenta de 0,33 ohmi a ramas valabila Dl. Andrei multumesc de link , cautam acest clip si nu-l gaseam Editat Octombrie 26, 2017 de stefank Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 CITAT: - pin 6 conectat direct la masa mosfetului nu prin rezistenta MOS-fetul nu are masa, colegii au inteles direct la masa montajului. De aici neintelegerile cu limitarea de curent. Trebuie sa avem un limbaj comun, MOS-fetul are sursa-S, nu masa. Link spre comentariu
adydep Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 (editat) E corect,unele mai au o rezistenta serie dar merge si fara ea . Editat Octombrie 26, 2017 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
stefank Postat Octombrie 26, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2017 da , de fapt la acea rezistenta m-am referit Link spre comentariu
geoky Postat Mai 30, 2019 Partajează Postat Mai 30, 2019 Va salut, Am si eu acelasi tv Vortex VLED40B1D, cu aceeasi sursa LX-638, cu aceeasi problema, partea primara supravoltata din descarcare electrica pe retea. Am inlocuit si eu controllerul 8202 cu SG6841S, dar nu vrea sa starteze. Nu prea inteleg datasheet-ul lui SG6841S, ce tensiune trebuie in pin 3, ca "s-o ia din loc" ? Daca vrea sa ma ajute cineva cu cateva explicatii sumare. Nu este complicata sursa, dar undeva gresesc. Multumesc frumos ! Link spre comentariu
surubarila Postat Mai 30, 2019 Partajează Postat Mai 30, 2019 Sanatate permanenta ! Mai degraba e vorba de "injectarea" unui curent minim in pin 3 , verificati rezistenta prin care primeste start. 1 Link spre comentariu
geoky Postat Mai 30, 2019 Partajează Postat Mai 30, 2019 In sursa LX-638, in pinul 3 al IC, sunt trei rezistoare smd a cate 510 K fiecare. Sunt bune. Si totusi tensiunea in pinul de start, nu ajunge la 5 V. Controlerul nu vrea sa scoata pe pin 8 OUT, nimic, nici macar o fractiune de secunda. Ceva il blocheaza, sau nu sunt indeplinite conditiile de functionare. Mai "sap" maine cand ajung la service. Multumesc ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum