adrian_pic Postat Septembrie 1, 2017 Partajează Postat Septembrie 1, 2017 https://www.realitatea.net/interzis-sa-vorbe-ti-romane-te-in-tara-ta-ce-a-patit-un-barbat-cand-a-cerut-mici-in-secuime_2098855.html https://youtu.be/yflC_demZ_c Cum se rezolva o asemenea problema? Link spre comentariu
alcon Postat Septembrie 1, 2017 Partajează Postat Septembrie 1, 2017 La luptă!!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2017 Partajează Postat Septembrie 1, 2017 Acest lucru se intampla frecvent in acea zona si nu de putin timp . Am patit acest lucru inainte de "90 si dupa . Din pacate nu Romanii sunt cei care au nevoie de educatie si de bun simt . Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 1, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2017 Da daca ma duc eu si cer, avand accent moldovenesc, ma trateaza la fel? Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 1, 2017 Partajează Postat Septembrie 1, 2017 Nu există o soluție pașnică , din nefericire . Nici din perspectiva românilor majoritari , nici din partea migratorilor . Alternativa este să ignoram rautacismele unora , să nu răspundem la provocări . Timpul le rezolvă pe toate ! Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 1, 2017 Partajează Postat Septembrie 1, 2017 Vina e a românilor din zonă, că permit şi tolerează astfel de manifestări. Ei ştiu şi ceva ungureşte şi probabil că cu ei ungurii nu fac figuri din astea. Eu dacă păţeam asta, nu plecam de acolo până nu venea OPC-ul, sau discutam cu managerul local al firmei (Kaufland în cazul de faţă). Jigodia aia de vânzătoare să se ducă-n Ungaria dacă vrea să fie salutată în ungureşte....şi dacă nu a avut bunul simţ să-nveţe româeşte până acum. Link spre comentariu
orgasmo Postat Septembrie 1, 2017 Partajează Postat Septembrie 1, 2017 https://www.realitatea.net/interzis-sa-vorbe-ti-romane-te-in-tara-ta-ce-a-patit-un-barbat-cand-a-cerut-mici-in-secuime_2098855.html https://youtu.be/yflC_demZ_c Cum se rezolva o asemenea problema? http://cetatenie.just.ro/index.php/ro/harta-site/93-categorii-cereri/354-retragerea-cetateniei-romane Link spre comentariu
amudsen Postat Septembrie 1, 2017 Partajează Postat Septembrie 1, 2017 Ba stiu romaneste, ia sa le spui ceva de "dulce" sa vezi ce replica pe inteles o ai Link spre comentariu
t-daniel Postat Septembrie 1, 2017 Partajează Postat Septembrie 1, 2017 In primavara am fost la Odorhei in supermarketul brandului din articol si anunturile erau in romana/maghiara dar casiera vorbea in maghiara. Romana 0. In schimb in LIDL anunturile se faceau numai in romana iar la casa desi cei din fata noastra vorbeau intre ei in maghiara casierul a vorbit cu ei in romana. Trag concluzia ca in astfel de cazuri totul tine de politica interna a brandului respectiv. OFF: Putem considera ca i-a facut un favor, oricum micii de la ei sunt oribili(cel putin in Craiova). Link spre comentariu
morocanosul Postat Septembrie 1, 2017 Partajează Postat Septembrie 1, 2017 Si eu am avut o surpriza placuta la inceputul anilor 90,am fost la Odorheiul Secuiesc dupa niste piese de schimb si cand am salutat in romaneste,am primit raspuns la fel(si politicos),discutia sa desfasurat in lb.romana fara a incerca sa o schimbe...(limba) . Asta a fost ATUNCI,dar in anii urmatori am avut o multime de situatii mai mult sau mai putin identice cu cele prezentate...! Rusine...pt. cine?? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Septembrie 1, 2017 Partajează Postat Septembrie 1, 2017 Trebuia sa-i fi spus la vanzatoare in ungureste(Bonsom Pinat) insemnand Fu...en Pi....da dar cred ca nu mai pleca intreg de acolo. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 1, 2017 Partajează Postat Septembrie 1, 2017 Omul bun e luat de prost.Daca ii tratam normal ca pe orice cetatean al tarii asteia,probabil acum le puteam da peste bot.Acum au vazut ca se poate si isi fac de cap,le-am permis nepermis de multe lucruri.Sa se duca in orice tara din lumea asta si sa vada ce se intampla cand nu stiu limba oficiala a tarii respective,si au pretentia de ex ca nemtii in propria tara sa li se adreseze lor in limba maghiara.Le-am permis asa de multe,incat acum ne considera intrusi in zonele unde sunt majoritari,si se considera stapani cu drepturi absolute.Nu ei sunt de vina,noi suntem prosti ca le permitem asa ceva,si nu au nici o jena fata de urmarile unui asemenea comportament(pt ca pur si simplu nu exista urmari,dupa cum se vede).Panarama aia de vanzatoare,in secunda doi,trebuia data afara din post si sa se duca in Ungaria sa vanda mici,daca nu stie sau nu recunoaste limba oficiala a tarii care o hraneste. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 1, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2017 (editat) Trebuia sa-i fi spus la vanzatoare in ungureste(Bonsom Pinat) insemnand Fu...en Pi....da dar cred ca nu mai pleca intreg de acolo. Pai nu bun bre! Ca in pi.da vrea , in gura trebuie sa ne inveti cum sa zicem! Cat timp are cetatenie romana este obligata sa stie limba la nivel B2. Cred ca o parte din vina o avem si noi cei din Moldova sau Muntenia ca nu ne "facem" drum mai des pe acolo. Daca ii "calca" un pic cei din botşani (botosani sau de ce nu Pinalty ) si le cere: şinşi mişi nu vor mai face nazuri cu limba romana. Cred ca nu pot avea pretentie de la un moldovean sa stie ungureste . Editat Septembrie 1, 2017 de adrian_pic Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 1, 2017 Partajează Postat Septembrie 1, 2017 O fi aia o exceptie prin zona...eu de cate ori am fost prin zonele majoritar populate de unguri,chiar n-am avut probleme de genul asta,nici in magazine nici in restul situatiilor cu care m-am confruntat.E drept ca n-am mai fost de aproape 2 ani pe acolo,dar ma gandesc ca nu s-a degradat situatia intr-atat in ultima perioada.Daca da,atunci e trist,si nu cu injuraturi in limba lor o rezolvam. Link spre comentariu
Postări Recomandate