Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

monitor benq defect

robert1000

Postări Recomandate

Frate , invață teorie inainte , apoi te apuci de depanare .Altfel , te vei chinui la fiecare TV pe care il vei avea la reparat . Este mai mult un sfat ... Nu găsești un amărât de scurtcircuit in sursă? Asta este ceva elementar .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• robert1000

12

• Radiotelegrafist

11

• surubarila

4

• winstyle

3

Am scos afara toti conzii ceramici din primar, inclusiv cel din plastic. Am scos afara ic sursa si Fet. Puntea e schimbata, functionala. Si tot am scurt!

Am eu un BENQ cu sursa identica , mi-e cam lene sa-l desfac , in fine....O sa-i ridic schema din primar sursa si o pun aici.Asta nu inseamna sa nu continui verificarile , ai primit destule sfaturi !!!

Link spre comentariu

Recunosc ca am citit printre randuri dar despre varistor nu cred ca s a zis ceva.

Daca are atunci poate fi in scurt sau prezinta rezistenta si clar ca arde siguranta.

Rolul lui este de a proteja sursa la supratensiune.

Dk are varistor si este defect atunci inseamna ca nu si a facut treaba sau a fost de tensiune mai mare.

Link spre comentariu

Recunosc ca am citit printre randuri dar despre varistor nu cred ca s a zis ceva.

Daca are atunci poate fi in scurt sau prezinta rezistenta si clar ca arde siguranta.

Rolul lui este de a proteja sursa la supratensiune.

Dk are varistor si este defect atunci inseamna ca nu si a facut treaba sau a fost de tensiune mai mare.

Si cu varistor si fara varistor este egal cu zero,putea sa fie o simpla sarma si tot nu se ajungea la arderea instantanee a sigurantei,mai de graba trebuie schimbat cel ce se ocupa de monitor.

Editat de Giorgi tv
Link spre comentariu

Piesa gri e termistor ntc. Cablul in paralel cu siguranta e de la un bec pe care l-am atasat sa verific eliminarea scurtului.

Filtrul in tub termo e verificat.

Link spre comentariu

Piesa gri e termistor ntc. Cablul in paralel cu siguranta e de la un bec pe care l-am atasat sa verific eliminarea scurtului.

Filtrul in tub termo e verificat.

Trimiteo la mine sa o repar.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări