winstyle Postat August 31, 2017 Partajează Postat August 31, 2017 Frate , invață teorie inainte , apoi te apuci de depanare .Altfel , te vei chinui la fiecare TV pe care il vei avea la reparat . Este mai mult un sfat ... Nu găsești un amărât de scurtcircuit in sursă? Asta este ceva elementar . Link spre comentariu
surubarila Postat August 31, 2017 Partajează Postat August 31, 2017 Am scos afara toti conzii ceramici din primar, inclusiv cel din plastic. Am scos afara ic sursa si Fet. Puntea e schimbata, functionala. Si tot am scurt! Am eu un BENQ cu sursa identica , mi-e cam lene sa-l desfac , in fine....O sa-i ridic schema din primar sursa si o pun aici.Asta nu inseamna sa nu continui verificarile , ai primit destule sfaturi !!! Link spre comentariu
robert1000 Postat August 31, 2017 Autor Partajează Postat August 31, 2017 Poza. Conzii albastrii au toti un picior decuplat. Fet-ul are toate picioarele decuplate. Link spre comentariu
adydep Postat August 31, 2017 Partajează Postat August 31, 2017 Dă jos chopperul. Verifică și filtrul îmbrăcat în tub termo. Link spre comentariu
winstyle Postat August 31, 2017 Partajează Postat August 31, 2017 Lasă-i pe ăia albaștri in circuit . Oricum nu la ei este problema ... Link spre comentariu
bobo Postat August 31, 2017 Partajează Postat August 31, 2017 Recunosc ca am citit printre randuri dar despre varistor nu cred ca s a zis ceva. Daca are atunci poate fi in scurt sau prezinta rezistenta si clar ca arde siguranta. Rolul lui este de a proteja sursa la supratensiune. Dk are varistor si este defect atunci inseamna ca nu si a facut treaba sau a fost de tensiune mai mare. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat August 31, 2017 Partajează Postat August 31, 2017 (editat) Recunosc ca am citit printre randuri dar despre varistor nu cred ca s a zis ceva. Daca are atunci poate fi in scurt sau prezinta rezistenta si clar ca arde siguranta. Rolul lui este de a proteja sursa la supratensiune. Dk are varistor si este defect atunci inseamna ca nu si a facut treaba sau a fost de tensiune mai mare. Si cu varistor si fara varistor este egal cu zero,putea sa fie o simpla sarma si tot nu se ajungea la arderea instantanee a sigurantei,mai de graba trebuie schimbat cel ce se ocupa de monitor. Editat August 31, 2017 de Giorgi tv Link spre comentariu
naetv Postat August 31, 2017 Partajează Postat August 31, 2017 vezi daca este buna schema de aici https://www.electronica-pt.com/esquema/monitores/benq-monitor-schematics/benq-q7t4(fp71g)power-inverter-diagram-13973/ si ai scos si piesa de linga siguranta si L602 ? ca un cond , pare gri , cred ca este varistor Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat August 31, 2017 Partajează Postat August 31, 2017 eu nu inteleg ce este cu acel cablu lipit in paralel cu siguranta. 1 Link spre comentariu
winstyle Postat August 31, 2017 Partajează Postat August 31, 2017 vezi daca este buna schema de aici https://www.electronica-pt.com/esquema/monitores/benq-monitor-schematics/benq-q7t4(fp71g)power-inverter-diagram-13973/ si ai scos si piesa de linga siguranta si L602 ? ca un cond , pare gri , cred ca este varistor Cred că este NTC-ul Link spre comentariu
robert1000 Postat August 31, 2017 Autor Partajează Postat August 31, 2017 Piesa gri e termistor ntc. Cablul in paralel cu siguranta e de la un bec pe care l-am atasat sa verific eliminarea scurtului. Filtrul in tub termo e verificat. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat August 31, 2017 Partajează Postat August 31, 2017 Piesa gri e termistor ntc. Cablul in paralel cu siguranta e de la un bec pe care l-am atasat sa verific eliminarea scurtului. Filtrul in tub termo e verificat. Trimiteo la mine sa o repar. Link spre comentariu
robert1000 Postat August 31, 2017 Autor Partajează Postat August 31, 2017 Cu primar chopper desfacut, scurtul a disparut. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat August 31, 2017 Partajează Postat August 31, 2017 Cu primar chopper desfacut, scurtul a disparut. dar in schimb mos-fetul este prezent pe placa din cate vad ,deci....... Link spre comentariu
robert1000 Postat August 31, 2017 Autor Partajează Postat August 31, 2017 E prins pe radiator, dar terminalele sunt dezlipite si izolate fata de placa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum