Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio Monika (Unitra)... functionare defectuoasă

Vizitator ChrisChris

Postări Recomandate

Ipoteza de lucru cum că electrolitici din acest radioreceptor au resursa de viață expirată poate fi varianta corectă .

Înainte de a înlocui acel integrat audio , merită să-i oferi o nouă viață !

Înlocuiește absolut toți condensatorii electrolitici , și după aia vei putea determina cauza defectului .

Oricum spor la treabă !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• surubarila

7

• hpavictor

2

• PINTI

2

• orgasmo

2

Top autori în acest subiect

Aveti boala cu electroliticii, nu ii suportati. Nu trebuie sa-i dezlipeasca, ca nu s-au dus toti. Ii verifica pe rand, punand in paralel unii verificati (tinuti cu mana - cu atentie, sa nu faca scurtcircuite). Sa verifice daca este difuzorul bun si daca merge integratul. Masoara tensiunile la pini, atinge intrarea cu surubelnita sa intre brum de retea. Dupa asta verifica partea de RF. Daca nu se pricepe la chestii atat de simple, sa duca radioul la cineva de meserie, ca altfel isi bate joc de el si este pacat..

Editat de VAX
Link spre comentariu
Vizitator ChrisChris

Inlocuieste toti condensatorii electrolitici de pe langa integrat prima data.Din ce sursa il alimentezi ? Am o cutie cu fel si fel de butoane , o sa caut cand am timp (si integrat).

Pana imi vinde soclul bateriilor de la o baterie de 9V...care are doar 8V...

Pare sa fie intrerupere la un tranzistor final din integrat ("zboara intr-o aripa"). Se vede cu un osciloscop conectat la iesirea integratului. Sau face rost de integrat si il schimba.

La semnal mic se aude, cum il fixez pe post mai bine face fenomenul descris. In difuzor nu se aude nici un fasss cat de mic (sau nu il aud eu), Integratul nu se incalzeste. Osciloscop nu am...si oricum nu stiu sa folosesc. Am spalat placa cu alcool la lipituri si am descoperit trei lipituri reci. Le-am refacut insa fara rezultat. Imi pare rau ca am dat degeaba bani pe el. Integrat nu am de unde lua...asa ca....cineva care are cu ce sa il faca il rezolva fara efort....

Editat de ChrisChris
Link spre comentariu

Masoara tensiunea, la volum maxim, de pe bateria aia de 9V descarcata pe care o folosesti.

E posibil ca la curentul mai mare solicitat la volum mare, tensiunea de la bornele bateriei sa scada mult pe rezistenta interna mare a bateriei.

Alimenteaz-o pe Monika la 6V, dintr-un alimentator serios, poate ca nu e ea vinovata...

Link spre comentariu

Pana imi vinde soclul bateriilor de la o baterie de 9V...care are doar 8V...

La semnal mic se aude, cum il fixez pe post mai bine face fenomenul descris. In difuzor nu se aude nici un fasss cat de mic (sau nu il aud eu), Integratul nu se incalzeste. Osciloscop nu am...si oricum nu stiu sa folosesc. Am spalat placa cu alcool la lipituri si am descoperit trei lipituri reci. Le-am refacut insa fara rezultat. Imi pare rau ca am dat degeaba bani pe el. Integrat nu am de unde lua...asa ca....cineva care are cu ce sa il faca il rezolva fara efort....

Ti-am raspuns la MP-ul pe care l-ai trimis ieri , acum tu hotarasti mai deperte.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări