Vizitator miha Postat Mai 31, 2007 Partajează Postat Mai 31, 2007 Nu stiu cum sa incep..ideea e ca sunt in pragul disperarii si nu stiu unde sa mai apelez...am tot cautat pe internet informatii dar nu am gasit nimik.Sunt eu fata dar nu blonda:). avem nevoie de fapt cred ca asa e mai bine sa incep: prietenul meu este in pragul licentei( e stud la mecatronik) si se chinuie sa gaseasca o placa de dezvoltare pt PIC16F876 si nu gaseste niciunde. E foarte stresant si nu-mi place ca sufera...ar fi prea greu ca sa piarda licenta anul acesta...dk o amana pt la anul o sa fie si mai rau..la anul o sa avem nunta.:( nu vreau sa va induiosez sau sa va incarc inima si gandurile cu informatii astea...dar, credeti-ma ca imi doresc sa-i fie bineDin cate am inteles ii trebuie aceasta placa de dezvoltare pentru un PIC16F876, ca sa ataseze senzori de umiditate si temperatura.Trebuie sa aiba o memorie externa care sa inregistreze la un interval fix valorile temp si umid astfel incat informatiile sa fie trimise pe un card...nu stiu dc o sa intelegeti ceva dar sper sa gasesc in dumneavoastra ajutorul cautat.va multumesc anticipat ca cititi aceste randuri si daca ma puteti ajuta uitati adresa mea de mess: mihaela_2meyahoo.com Link spre comentariu
Tavi Postat Mai 31, 2007 Partajează Postat Mai 31, 2007 prietenul tau sufera de ceva , sau de ce nu poate cere el direct ajutorul aici ?asa ceva nu am mai vazut, sa isi puna prietena sa scrie si sa isi dea adresa de mail pe un forum cu baieti :smt003 Link spre comentariu
Vizitator miha Postat Mai 31, 2007 Partajează Postat Mai 31, 2007 Nu draga nu sufera de nimik..eu doar vreau sa il ajut... Se vede ca nu stii nimik despre asta..sincer credeam ca exista oameni seriosi Link spre comentariu
Tavi Postat Mai 31, 2007 Partajează Postat Mai 31, 2007 da de unde draga , spune-i sa isi faca user si sa posteze aici exact ce are nevoie precum spui : Din cate am inteles ii trebuie aceasta placa de dezvoltare pentru un PIC16F876, ca sa ataseze senzori de umiditate si temperatura.Trebuie sa aiba o memorie externa care sa inregistreze la un interval fix valorile temp si umid astfel incat informatiile sa fie trimise pe un card...nu stiu dc o sa intelegeti ceva dar sper sa gasesc in dumneavoastra ajutorul cautat. deci e cazul sa intre aici, sa faca user, sa spuna ce a facut pana acum , unde anume intampina probleme , etc nu e frumos sa isi aduca nevasta in pragul disperarii pentru ca ea nu gaseste nimic pe net pentru el mie deja mi-au dat lacrimile mai draga Link spre comentariu
Vizitator miha Postat Mai 31, 2007 Partajează Postat Mai 31, 2007 multumesc frumos pentru amabilitati Link spre comentariu
Blind Postat Mai 31, 2007 Partajează Postat Mai 31, 2007 Uite cum arata o placa de dezvoltare pentru pic16f628 http://www.bobtech.home.ro/catalog/bobd ... index.html poate sa se ghideze dupa modelul aleia si sa isi construiasca singur una. Ia frumos in eagle un 16F876 si il amplaseaza, apoi pune "benzi" de conectori, grupati cate 2 cate 2 pentru intrari si iesiri. Deasemenea mai amplaseaza un stab de 5V pentru alimentarea pic-ului si un condensator de filtraj, apoi un comutator si piesele necesare pentru un programator serial pentru familia respectiva de pic-uri (daca da un search pe forum garantat gaseste). Ce-ar mai trebui...un conector pentru RS232 (aka serial) si gata smecheria... Pentru iesiri, trage de la masa cate un fir (ca doar sunt conectori cu cate 2 fire) ca sa poata monta un led (ca sa simuleze ce se intampla la iesire) A zis ca vrea sa stocheze datele intr-un eeprom? Mai pune si un eeprom pe placa si il leaga la pic, pe la una din iesiri. Daca vrea sa cumpere asa ceva, poate sa dea o fuga pe la comet unde gaseste asa ceva (mai multe detalii afla daca ia legatura cu ei http://www.comet.srl.ro) http://www.comet.srl.ro/news/Microchip-2_ro.htm Deasemenea, alte placi de dezvoltare pentru pic-uri http://www.mikroe.com/ro/ cauta si isi alege ce are nevoie. Later edit: Uite inca un exemplu de placa de dezvoltare home made pentru pic http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=12882 PS: Nu mi-o lua in nume de rau (se simte atasamentul fata de el in fiecare fraza pe care ai scris-o) insa fa-ti un bine si desparte-te de el...Daca isi da anul asta licenta si nu e in stare sa isi caute singur solutii in domeniul in care se presupune ca va activa...e cam maro treaba. Cauta pe altul capabil sa se descurce. (primesc injuraturile tale pe privat fara nici o suparare, ca sa nu stricam topicul) Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Mai 31, 2007 Partajează Postat Mai 31, 2007 Poate solutia este doar la un telefon distanta? http://www.comet.srl.ro/main/index.html Link spre comentariu
Vizitator miha Postat Mai 31, 2007 Partajează Postat Mai 31, 2007 Nu imi pot permite sa injur..insa cu siguranta va pot multumi. Iar in legatura cu "parasitul"...nu se pune problema.. Nu el m-a pus sa caut..am ales eu..pt k mi s a facut mila de el...s a chinuit mult si ink cauta..numai k nu i a trecut prin cap sa apeleze la ajutorul celor de pe forum..si cum eu am fost cea cu ideea ma gandeam sa i fac o surpriza..Din nou va multumesc si sper ca rez sa il ajute Link spre comentariu
cirip Postat Mai 31, 2007 Partajează Postat Mai 31, 2007 Hm, ciudat topic. Ma bag si eu in seama...Trebuie sa recunosc ca pe mine m-ar enerva daca gagica, amanta, geisha, logodnica sau ce-o fi s-ar baga peste sirmele mele. Pe de alta parte, iertarea sa fie cu tine Miha, pentru ca e clar ca o faci din dorinta de a-l ajuta. Si... bineinteles ca nu parasesti un om ptr ca nu stie faca o placa. Exista criterii mai importante.Pe de alta parte, cat timp mai are? Cand e examenul? Ca sa faca un proiect ca cel descris, nu are nevoie decat de o placa universala cu gaurele, un snop de socluri si fire si putina indemanare la lipit. In fond termina o facultate de profil. Nu ai nevoie de o placa de sute de parai pentru proiectul ala. Cu putin ajutor (daca vrea sa il primeasca si daca il cere) si daca nu a lasat totul pe ultima zi, montajul se poate face pe genunchi. Sau... exista intotdeauna solutia de cumparat, asa cum au aratat posterii anteriori.Bafta!Cirip Link spre comentariu
Vizitator miha Postat Mai 31, 2007 Partajează Postat Mai 31, 2007 Mersi mult..pai..am sa ii zic sa intre el...sper ca nu o sa se supere k am cerut eu in numele lui:) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum