Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Daewoo CP330 - lipsa imagine, OSD prezent

catalin004

Postări Recomandate

aici unde am desenat?

Nu .Pe 22,23,24 .Dar nu te-ar ajuta cu nimic . Existența semnalului video nu depinde de acele semnale RGB pentru OSD și cele pentru teletext .

Studiază-i manualul service că explică funcțiile pinilor TDA-ului .

Verifică semnalul pe pinul 21 al TDA-ului . Nu trebuie să fie tensiune CONTINUĂ !. Trebuie să fie un semnal rectangular (cred) cu amplitudinea de câțiva volți ,care in mod normal blanchează aria de imagine unde apare OSD-ul și teletextul (să nu se amestece aceste semnale cu cel TV ).Pune sonda osciloscopului pe acel pin .

Editat de winstyle
Link spre comentariu

Este o aiureala de semnal pe 21....da, si eu cred ca ceva blocheaza imaginea...nu este tensiune continua...dar nici rectangular nu este, paraca ar fi un semnal audio, adica mii de frecvente...

Link spre comentariu

Cred că este aperiodic semnalul . De aceea arată așa . Ca cel de pe ''Data'' , la magistrala serială IIC .

Ideea este că nu trebuie să fie tensiune continuă de câțiva volți nici când nu este afișat OSD-ul sau teletextul . In acest caz , ar trebui să fie aproximativ zero volți pe pinul 21 . Dacă este așa , și ai și semnal in regulă pe pinul 13 al TDA-ului , schimbă TDA-ul . Pune unul nou.

Semnal pe pinul 21 apare când sunt afișate OSD-ul și teletextul pentru a blanca semnalul TV corespunzător cu pozițiile pe ecran unde apar OSD-ul și teletextul . Altfel , s-ar amesteca semnalul TV cu cel de OSD , respectiv teletext .

Link spre comentariu

Multumesc din suflet coleg drag, pentru insistenta si perseverenta dvs, insa pentru un amarat de tv, la care daca castig 50-60lei, nu ma complic sa iau TDA nou...eu citesc sugestiile dvs si le "rumeg", masor, schimb...TDA actual este de pe un tv philips care a mers perfect.....numai ca nepoata mea a dat cu bicicleta in tub si la trosnit, tv era desfacut si scos din priza; iar primul montat , la fel, tot philips, insa scos de pe soclu, tv cu placa fisurata enorm de mul in zona scart si trafo linii...de aceea nu le suspectez....

Ca sa mai explic ceva:

foarte posibil, sa se fi facut o descarcare, unde anume nu stiu , in momentul cand am defacut tv, era praful peste piese, si am zis sa-l scutur...insa descarcarea tub am facut-o fata de firul - snurul de pe tub....asta ca o paranteza...

consider procesor 100% ok, nu are probleme in comenzi, ia volumul, se opreste dupa 10 min, sau 5 cand nu are semnal, nu am cronometrat, ia on/off telec, panou etc...alta mamorie goala montata si la fel...daca maine nu reusesc nimic dau cu el si sa-si ia altul...nu ma complic la vechimea lui..posibil si tub uzat......

Editat de catalin004
Link spre comentariu

Acele comenzi sunt executate de microcontrolerul TV-ului . Ăla care controlează și memoria EEPROM .

TDA8362 este cât se poate de simplu . Eu am schimbat unul cu ceva timp in urmă care avea o manifestare similară . Ecran negru . La mărirea ușoară a tensiunii pe G2 apărea imaginea , și se vedea foarte rău . Ca și cum tubul era exagerat de uzat .Când am schimbat TDA-ul , se vedea perfect .

Dacă era tubul uzat , era și OSD-ul afectat .

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Cu 8 pini este ka2186 (este/vest)....comutator este C4053, insa cu 16 pini....

Sasiul CP330,este de 90 grade,deci nu are est/vest.

KA2186 este comutator svc.Uite si link https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiWzOSi6brWAhVE4CYKHZCJAIkQFggoMAA&url=http%3A%2F%2Fpdf.datasheetcatalog.com%2Fdatasheet%2FSamsungElectronic%2FmXtusts.pdf&usg=AFQjCNHbQm3F0Kq4OhEiwn9i88IH_LiORA

Schimba si tda4661,pentru ca luminanta si crominanta trec prin el,osd vine direct in 8362 pe alte linii.

Link spre comentariu

Am schimbat 4661 cu 4665...la fel...comutator inca nu gasesc prin arhiva...mai caut

Pe pinii 3 si 6 ai acestui integrat comutator am acelasi semnal....

Editat de catalin004
Link spre comentariu

Ca sa vezi daca pleaca svc din tda8362 faci asa:conectezi un cablu scart in tv defect,si celalalt capat intr-un tv functional.

Acordezi tv defect pe un program cu sonor,si tv functional il pui pe av.

Daca tv defect produce svc la iesirea scart,pe tv functional(comutat pe av),trebuie sa apara program de la tv defect.

Link spre comentariu

Ma indrept catre procesor cu toate problemele...pinul 5 al comutatorului imi sta in 0 tot timpul, ceea ce cred ca nu este in regula....chiar daca actionez AV de pe panou sau telec nu imi comuta nimuc, iesirea AV a procesorului fiind tot timpul in 1 logic. Foarte probabil sa fi fost vreo descarcare fit cand am umblat pe la tub...o sa incerc si ce ati zis , cu toate ca pe iesirea SCART pentru semnal video exista semnal deci va fi si postul....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări