zal Postat Septembrie 27, 2008 Partajează Postat Septembrie 27, 2008 Ce m? mir? pe mine, e c? abia dup? 3 luni a?i v?zut minunile alea de gre?eli. Mi se mai întîmpl? ?i mie s? nu observ ceva ce nu e la locul s?u, din cauza prea multor gre?eli care ne înconjoar?, apare o ,,imunitate''. Link spre comentariu
cipricoder Postat Octombrie 29, 2008 Partajează Postat Octombrie 29, 2008 Imi plac foarte mult driverele acestea. M-am obi?nuit repede cu tastatura în româna.Mi-a luat cam 3 ore s? învat s? scriu f?r? s? m? uit la felul în care sunt aranjate tastele. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 15, 2008 Partajează Postat Noiembrie 15, 2008 Surpriza pl?cut? de ast?zi e c? tot meniul forumului a fost tradus în român?. Poate a?a reu?esc ?i cei care postau aiurea, sau încurcau comenzile, s? se corecteze. Acum nu mai au nici o scuz?. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 ?i înc? o surpriz? pl?cut?: timp de un an nimeni nu a mai jignit limba român? aici, cu snobisme de genul ''mie nu-mi place s? scriu române?te''. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 mie num-i place s-a skriu romineste Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 E?ti scutit medical? Link spre comentariu
maky_geo Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Tavi sa fac eu ceva pe schemele tale sunt de tot rasul pastreazale tu ca aici la noi nu vezi asa ceva stersaturi corectii si altele modificari in ele lasane cu asa ceva mai bine te-ai apuca sa vinzi varza in piata Link spre comentariu
papyreloaded Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Te doare sfecla...Pardon, varza Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Deci are nevoie de scutire de la medic. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 12, 2010 Autor Partajează Postat Martie 12, 2010 am primit pe pm o întrebare: cum se activează UTF8, să nu mai vezi diverse chestii în browser...după 5 minute după ce-am răspuns, m-am gândit că poate mai vrea ceva lume să ştie, aşa că... iată:dacă foloseşti firefox sau chrome, e activat default.ca să apară la sigur, trebuie şi ca situl să fi fost scris tot cu UTF8.când scrii ceva în windows, cu notepad sau word, activează encodingul din (în notepad) Format/Font, şi în listă alegi la script "Central European". atenţie, că nu toate fonturile au diacritice, doar cele standard windows, adică arial, courier şi times new roman.celelalte, depinde... dacă nu e disponibil un encoding în lista aia, înseamnă că fontul nu-l suportă...asemănător se petrec lucrurile şi în word, şi în orice alt program care are treabă cu fonturile şi scrierile... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 O avertizare care se adresează mai ales celor care doresc să mute fișiere scrise în Word de pe sisteme cu Windows 7 pe Windows XP sau fișiere scrise în OpenOffice, sub Linux, pe Word variantă Office 2003 sau XP: scriind cu diacritice, literele ș și ț sînt scrise (ca în mesajul meu), cu caracterele formate din din litera s, respectiv t, cu virgulă sub el. Acest caracter nu este suportat de Word 2003 sau mai vechi și pentru a rezolva problema, trebuie selectată tastatura Legacy la Windows 7, sau standardul mai vechi pentru Linux Ubuntu (nu sînt momentan pe Ubuntu așa că nu știu exact cum se cheamă, dar e ușor de sesizat diferența). Măsura de a utiliza, în sfîrșit, virgula sub caracterele ș și ț este binevenită, păcat că există motivația asta sîcîitoare de păstrare a compatibilității în jos care ne încurcă în permanență.Dacă n-ați întîlnit problema asta, atunci poate am avut eu ghinion, dar țineți cont de posibilitatea apariției acestei probleme.Un loc specific unde am avut probleme a fost în încercarea de a scrie în LaTeX în românește și în modul în care acesta (în continuare!) pretinde ș cu cedilla și ț cu virgulă ca să le interpreteze corect în caracterele cu virgulă, atunci cînd le pune în pagină, la compilarea documentului. Link spre comentariu
Vizitator adrian_mirea Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 O problemă este faptul că pe tastatura românească "winkeys" se folosesc tastele astea [] ;' ./ pentru diacritice. Ele sunt foarte incomode și neintuitive.Recomand să alegeți tastatura "Romanian - Programmer". Aceea va pune diacriticele pe litera corespunzătoare, combinată cu modificatorul "Alt" din dreapta, fâcând scrisul în românește mult mai ușor. Spre exemplu, acum apăs s; Acum alt_dreapta+s -> ș; [ eu de fapt sunt în linux și am mapat pe caps lock, dat asta e altă problemă ]Cu această tastatură poți scrie cu diacritice la fel de rapid ca și fără.De ce ar fi important asta? Păi pentru că suntem români Un fapt pe care îl cam uităm, și nu e deloc bine; americanii de exemplu țin foarte mult la națiunea lor, atât de mult încat ne fac și pe noi să ținem la ea... Ei știu importanța naționalismului, patriotismului, a neamului; Și la noi erau aceste lucruri, dar au avut grijă comuniștii să le elimine, odată cu ele încercând să elimine și credința în Dumnezeu. Mulți când se gândesc la comunism se gândesc la partea lui exterioară, dar nu și la ce se întampla în inchisori, în beciuri; nu cei care s-au lăsat "reeducați" au avut de suferit, ci cei care s-au opus...Pe urmă au acaparat și patriotismul prin niște cântari stupide, făcute forțat, din obligație... asta fiind o tactică a lor.Dupa ce comunismul a pregătit terenul, a venit capitalismul să măture tot. Copii acum toți vorbesc numai cu "cool", "dude", "man", ei în esență nici nu mai îmi par români, ci mai mult americani.Cumva a intrat în noi ideea că patriotismul ar fi ceva rău, naționalismul la fel, și această idee chiar și-o doresc cei influenți, la nivel mondial, luptă să o impună. Căci se vrea globalizare, pace și prosperitate, o națiune, un conducător, și să decidem "noi", cu "părerea noastră", adică EI.Mă opresc aici spre a nu lungi acest mesaj prea mult. Link spre comentariu
zal Postat Mai 29, 2010 Partajează Postat Mai 29, 2010 Doar că apar numai pătrăţele în loc de respectivele litere. De aia eu folosesc tastatura modificată, m-am obişnuit destul de uşor, la început am scris literele cu markerul pe taste, acum nu mai am nevoie. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 O veste bună ptr români, Wiki va folosi diacritice corecte de acum înainte. Ptr cioflingarii generaţiei sms e o veste proastă. http://ro.wikipedia.org/wiki/WP:DVN Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum