Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care e diferenta dintre o statie si un amplituner???

Vizitator Stef00_00

Postări Recomandate

Vizitator Stef00_00

Sper ca nu postez degeaba un topic nou...dar am cautat pe forum si n-am gasit nimic..asa ca daca stiti unde s-a mai tratat subiectul asta va rog sa-mi spuneti si mie. :confuz1 Vad ca amplificatoarele pure adik statiile sunt cu mult mai scumpe decat in cazul amplitunerelor..care contin si amplificator si tuner radio. Cum e posibil asa ceva? Sa nu mai vorbesc ca amplificatoarele sunt cu puteri mult mai mici decat amplitunerele. Iata un exemplu foarte clar: Un amplificator stereo Pioneer A-209R cu 2x60W(4 ohm) sau 2x45W(8 ohm) ajunge undeva la 600-650 RON iar un amplituner Sony STR-DE197 cu putere 2 X 100 Wati (DIN 8 Ohm) ajunge tot undeva la 600ron. Am inteles ca sony nu prea se compara la acest capitol cu pioneer, sony sau harman kardon dar diferentele sunt enorme atat in privintza puterii cat si a pretului..avad in vedere ca un amplituner e ceva 2 in 1 din cate vad ( amplif + tuner).Inteleg eu gresit??Va rog sa ma lamuriti si pe mine..chiar nu am la cine sa apelez..si trebe grabnic sa achizitionez asa ceva.Daca nu cer prea mult...ati putea sa-mi dati cateva sfaturi..eu unul as merge pe un amplituner..si mai ieftin si putere mai mare..si 2 in 1 :confuz1 As mai avea inca o nedumerire...de ce amplificatoarele simple au reglaj de bass, inalte...etc...iar amplitunerele nu au asa ceva??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danb1974

1

• MifTy

1

• vali2006

1

Top autori în acest subiect

compară şi procentul (teoretic, adică ăla dat în specificaţii) de distorsiuni, şi de asemenea frecvenţele limită de redare.adică la ce joase/înalte sunt garantate că funcţionează ok fără să intre în distorsiuni/autooscilaţii.şi că veni vorba, un amplituner (ca orice aparat de radio, în fond), e destul de sensibil la autooscilaţii.deci, din punct de vedere "audiofil" (dar şi strict tehnic), e mai jos pe scara calităţii... şi asta se reflectă şi în preţul lui...

Link spre comentariu
Vizitator Stef00_00

Din cate observ pt amplificatorul pur pioneer caracteristicile sunt:Amplifier SectionDIN Power output (1 kHz, 4 ohm) 2 x 60 WattDIN Power output (1 kHz, 8 ohm) 2 x 45 WattContinuous Power output 20 � 20,000 Hz, 4 ohm 2 x 45 WattContinuous Power output 20 � 20,000 Hz, 8 ohm 2 x 35 WattTotal Harmonic Distortion (20 � 20,000Hz, 8 ohm, at �3 dB) 0,08 % Inteleg deci ca are distorsiuni de 0.08% si functioneaza undeva pana pe la 20 khzIar amplitunerul are:# receiver stereo# 2 canale# putere: 2 x 100W (8 ohmi)# raspuns in frecventa: 40Hz - 20KHz# distorsiuni: 0.09%# 2 intrari audio RCA# 2 intrari video (composite)# 1 iesire video (composite)# 1 iesire audio RCA# impedanta difuzoare: 8 - 16 ohmiDeci inteleg ca functioneaza tot pana undeva la 20khz iar distorsiunile sunt doar cu 0.01% mai mari..adik 0.09...nu stiu daca m-am exprimat chiar bine spunand "doar 0.01" deoarece am vazut undeva distorsiuni de 0.0008 parca..Ideea e ca sunt destul de comparabile in ce priveste banda de frecv si distorsiunile.Gresesc undeva?:d

Link spre comentariu

Pe de o parte nu cred ca partea de tuner e nu-stiu-cit de scumpa, o placuta in plus legata intern la una din intrari si un afisaj.Pe de alta parte amplificatoarele ar trebui sa fie un pic mai ingrijit proiectate, chestie care nu se reflecta neaparat in specificatiile date (ca sa nu mai zic ca specificatiile sint vagi - de multe ori nu se specifica conditiile de test - si comparatia nu e foarte relevanta - daca e sa ma leg doar de puteri un amplif. de 2x60 e pe bune, un amplituner de 7x100... well, daca pe spate scrie ca consuma maxim 350w ti-e clar cit da de fapt).

Link spre comentariu

Sper ca nu postez degeaba un topic nou...dar am cautat pe forum si n-am gasit nimic..asa ca daca stiti unde s-a mai tratat subiectul asta va rog sa-mi spuneti si mie. :confuz1 Vad ca amplificatoarele pure adik statiile sunt cu mult mai scumpe decat in cazul amplitunerelor..care contin si amplificator si tuner radio. Cum e posibil asa ceva? Sa nu mai vorbesc ca amplificatoarele sunt cu puteri mult mai mici decat amplitunerele. Iata un exemplu foarte clar: Un amplificator stereo Pioneer A-209R cu 2x60W(4 ohm) sau 2x45W(8 ohm) ajunge undeva la 600-650 RON iar un amplituner Sony STR-DE197 cu putere 2 X 100 Wati (DIN 8 Ohm) ajunge tot undeva la 600ron. Am inteles ca sony nu prea se compara la acest capitol cu pioneer, sony sau harman kardon dar diferentele sunt enorme atat in privintza puterii cat si a pretului..avad in vedere ca un amplituner e ceva 2 in 1 din cate vad ( amplif + tuner).Inteleg eu gresit??Va rog sa ma lamuriti si pe mine..chiar nu am la cine sa apelez..si trebe grabnic sa achizitionez asa ceva.Daca nu cer prea mult...ati putea sa-mi dati cateva sfaturi..eu unul as merge pe un amplituner..si mai ieftin si putere mai mare..si 2 in 1 :confuz1 As mai avea inca o nedumerire...de ce amplificatoarele simple au reglaj de bass, inalte...etc...iar amplitunerele nu au asa ceva??

Se vede ca ai sesizat diferenta intre ele. Nelamurirea ta este la pret, dar gandeste-te ca sunt automobile fara ABS, clima mai scumpe decat altele cu ABS, clima. Deci nu cauta acolo explicatii. Datele tehnice pot fi mai mult sau mai putin corecte, atat la ampli cat si la amplituner, chestie de marketing.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări