neagu Postat August 28, 2017 Partajează Postat August 28, 2017 Salutare la toata lumea, la un tv VERYO cu sasiu 30A14 la stingere ramane un punct luminos in centru imagini. Acest punct este vizibil cam 3 min de la oprirea din telecomanda, ma poate ajuta cineva cu o idee in vederea remedieri acestui defect, multumesc. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat August 28, 2017 Partajează Postat August 28, 2017 tubul cinescop pe duca. Link spre comentariu
validae Postat August 28, 2017 Partajează Postat August 28, 2017 Vezi dacă grila G1 are circuit pentru atenuarea stingerii cu punct, sau e dat direct la masă. Funcție de asta decizi dacă e tubul dus sau doar circuitul de stingere (dacă are). Link spre comentariu
neagu Postat August 28, 2017 Autor Partajează Postat August 28, 2017 Multumesc mult de raspuns ,credeam ca sunt ceva componente cu probleme si le pot inlocui, dar daca e dus tubul nu-mi ramane decat sa cumpar un tv din generatie noua. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat August 28, 2017 Partajează Postat August 28, 2017 Vezi dacă G1 are circuit dedicat pentru atenuarea stingerii cu punct, sau e dat direct la masă. Funcție de asta decizi dacă e tubul dus sau doar circuitul de stingere (dacă are). Sunt foarte rare cazuri de genul acesta. Link spre comentariu
Nostalgic Postat August 28, 2017 Partajează Postat August 28, 2017 Cum se proceseaza stingerea pentru a nu se distruge luminoforul depus : Sint mai multe metode, una mai utilizata , negativarea accentuata vizavi de catod a grilei 1 , pina la atenuarea nivelurilor de tensiuni aferente. Asa , ca , nu neaparat cinescopul este de vina. Link spre comentariu
Florinel TV Postat August 28, 2017 Partajează Postat August 28, 2017 Este un condesator care se descarca mai greu si de asta apare punctul luminos , dar poate sa fie si tubul de vina nui exclus Link spre comentariu
neagu Postat August 28, 2017 Autor Partajează Postat August 28, 2017 Unde ar fi acel condensator sau ce notatie are Link spre comentariu
validae Postat August 28, 2017 Partajează Postat August 28, 2017 Am mai scris înainte, urmărește pe circuit unde duce grila G1 și acolo poate fi și un condensator de stingere al spotului....sau nu. Nu am căutat schema, de aceea nu pot ști ce e acolo. Link spre comentariu
lutza2 Postat August 28, 2017 Partajează Postat August 28, 2017 Eu am gasit odata o dioda defecta in circuitul estingere al spotului. Link spre comentariu
neagu Postat August 28, 2017 Autor Partajează Postat August 28, 2017 G1 este direct la masa, nu am schema o descarc si voi urmari circuitul. Link spre comentariu
adydep Postat August 28, 2017 Partajează Postat August 28, 2017 (editat) Realizați un circuit de stingere astfel: -întrerupeți G1 de la masă,și conectați o diodă 1N4007 cu anodul pe G1,și catodul la masă, -luați un condensator de 10uF/250V,pe care îl conectați cu + la tensiunea de final video,și - la G1,respectiv anodul diodei. In funcționare pe G1 vor fi aprox. 0,6V pozitiv,iar la oprirea tv vor aparea cam 160-180V,dar negativ. Dacă metoda asta nu merge,mai am una anume conectarea unui bleeder între ciupercă și masă,care să descarce capacitatea anodică. Editat August 28, 2017 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
surubarila Postat August 28, 2017 Partajează Postat August 28, 2017 Sanatate permanenta ! La AK30A14 , G1 e legata la masa impreuna cu eclatorii. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat August 29, 2017 Partajează Postat August 29, 2017 (editat) Daca grila este la masa inseamna ca catodul este pozitiv in raport cu aceasta si cu sasiul la oprire. Cred ca primul lucru este inlocuirea electroliticilor de pe aceasta alimentare. In teorie sunt cu tensiunea cea mai mare asa ca ar trebui sa fie usor identificati la iesirea din trafo linii. Daca nici asa nu merge sau se reduce dar nu se elimina, se inlocuiesc electroliticii integratului din care se comanda finalul care comanda catodul, de fapt toti electroliticii pe secundarul din sursa. Practic, la oprire trebuie sa aveti tensiune mare (+) pe catod mai mult timp (cateva secunde) pana se racesc filamentele. Daca nu aveti tensiune inseamna ca tranzistorul ramane activ. Presupun ca schema este identica cu AK30A14 dar vad acolo o grila pozitiva (d614) care presupun ca este G2. Ca masura alternativa ar merge decuplarea de la masa si cuplarea, printr-un releu, a grilei G1 la un condensator alimentat la - 50V printr-o dioda si o rezistenta de 10kohm. Trebuie cautata o infasurare pe trafo linii care scoate acea tensiune. Nu va avea consum doar ca trebuie sa tina acel condensator incarcat pana la momentul opririi. Eventual se mai pune o rezistena de 1M in paralel pe condensator pentru descarcare completa. Releul se alimenteaza din sursa de la o tensiune compatibila cu bobina acestuia. Editat August 29, 2017 de The Stressmaker Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum