Real Minitehnicus Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 (editat) Se vede ce? Acela e un modul, nu integratul. În datasheet situația se prezintă puțin altfel Editat Septembrie 17, 2017 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 Domnu' Mare Savant, acela nu e potențiometru! N-are cum. Și eu am crezut că este encoder mecanic, dar după feelingul și după lungimea cursei pare potențiometru. De altfel și în ceva scheme de aplicație ale CI, daca nu este comandat I2C, tot potențiometru este dat. La fel rezultă și din notația pe pcb. Pentru edificarea supremă, voi comanda și un multimetru, după ce am luat și trusa de șurubelnițe. Acum nu sunt acasă și nu am niciun fel de scule sau amc! D - nul Emil stie ce e acela potentiometru ... si encoder ! Ma rog , o fi fost o exprimare grabita . Bine zice d - nul Validae , vor veni si foto . Probabil si ceva impresii mai aplicate , posesorul stie ce si cum , fiind ( si ) radioamator . In fine ... eu astept cu mult interes . Reped, sunt in deplasare pentru ceva timp! Nu scrie tehnoton, eu am luat și Londra și scrie Tesco, dar pare identic. Încă o data, după cursa pare exact potențiometru!! Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 Am inteles , d - le Emil . Doar nu era sa cumparati baterii R20 in lire , de - acasa . Altfel , spor la ce intreprindeti ! ... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 Am răspuns, fara sa mai citez, la întrebarea dacă scrie Tehnoton pe obiect și dacă seamănă cu acela! E plin de români pe aici, nu mai este chiar o șmecherie, sunt 10 zboruri pe zi. Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Septembrie 18, 2017 Partajează Postat Septembrie 18, 2017 Acum mai ramane misterul daca tehnotonul nostru, ce a mai ramas din el, ori vreun nene mai intreprinzator s-a apucat sa comande respectivele radiouri din China cu logo personalizat pentru a fi vandute nostalgicilor din tara. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 18, 2017 Partajează Postat Septembrie 18, 2017 Dupa ce am stins lustra cu 4 becuri moderne, zgomotul a disparut total si receptioneaza 5 programe pe unde lungi. Calitatea receptiei AM depaseste tot ce am ascultat in citeva decenii de viata, deci merita fiecare banut, daca il gasiti prin tara merita luat. Apropo, cursa butonului de acord este doar de 180 de grade, dar posurile se selecteaza ok. Saptamina trecuta am intrebat pe cineva din craiova care are o taraba cu cele mai ciudate rr si nu a recunoscut poza, zicea ca nici la cei de la care se aprovizioneaza el nu a vazut acest model. 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 18, 2017 Partajează Postat Septembrie 18, 2017 Acum mai ramane misterul daca tehnotonul nostru s-a apucat sa comande respectivele radiouri din China Are Tehnotonul treaba cu aparatele astea,cat am eu cu Trump sau Obama.Si tu daca te tin balamalele,poti comanda in China un aparat pe care sa scrii orice.Cata vreme numarul de repere comandate depaseste un minim impus de chinez,si platesti cinstit,poti comanda si radiouri cu zvastica. Ideea cu aparatul ala mi se pare inedita(mai ales ca acum stim ca nu e chiar prastie) daca nu e o gluma in photoshop. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 18, 2017 Partajează Postat Septembrie 18, 2017 si eu m-am gindit ca ar putea fi o gluma, dar n-am avut curaj sa scriu, am dat-o in bara o data cu el. si apropo, acordul este sigur prin potentiometru, rezulta si din articolul din link-ul de la inceputul topicului! totusi dupa cautari in cele mai ciudate locuri nu apare decit versiunea pentru tesco, nici alte rr dsp de acest gen si asa de ieftine nu am gasit! Link spre comentariu
YO8CDQ Postat Septembrie 18, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2017 Daca este asa de bun acest radio, grabiti-va cu comanda. La 10 lire si cu baterii de la noi, se merita. As vrea si eu unul, sa-l pun alaturi de tizul lui de la Tehnoton si sa-mi intregesc colectia. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 18, 2017 Partajează Postat Septembrie 18, 2017 A fost 10 lire fara baterii, dar merge si de la retea. Chiar e fain, poate am sa iau si unul cu scurte si cu ambele benzi de fm, cum ar fi asta: https://www.amazon.co.uk/XHD%C2%AE-Player-Portable-Radio-black/dp/B01DNJR55M/ref=sr_1_10?ie=UTF8&qid=1505768946&sr=8-10&keywords=dsp+radio Link spre comentariu
YO8CDQ Postat Septembrie 19, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2017 Da e bun si acela, dar cred ca afiseaza frecventa numai in UUS. Link spre comentariu
puriu Postat Octombrie 15, 2017 Partajează Postat Octombrie 15, 2017 Nu este ciudat ca aparatul are sigla "Tehnoton" si a ajuns in Romania. Si Tehnotonul exporta pe vremuri aparate pentru poporul frate african si aveau nume africane. Asa cerea importatorul, sa aiba butoane metalizate si sa aiba inscriptii africane. Receptorul "Madrigal" se numea "Imararungu" si nu scria nicaieri ca e facut la noi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum