doru3160 Postat Septembrie 16, 2017 Partajează Postat Septembrie 16, 2017 Vedem într-o oră! Incepand de cand? Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 16, 2017 Partajează Postat Septembrie 16, 2017 (editat) Sigur veti renunta la Sony-ul ala depasit cu prea multe butoane, memorii si afisaje... sa mi-l trimiteti, nu-l aruncati. E o idee ... daca tot arunc , as putea sa fac un pachet mai consistent . Mai am chestii depasite de vremuri ... P .S . - inteleg ca vine repede verdictul ... Editat Septembrie 16, 2017 de gauss Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 16, 2017 Partajează Postat Septembrie 16, 2017 (editat) Incepand de cand? Am mai intirziat la cumparaturi, dupa aia am facut bagajele pt ca miine plec mai departe, dupa care am iesit iar si am cumparat si baterii tip D (R20) pentru a vedea cum se comporta fara alimentarea din retea. Concluzia este ca intr-adevar foloseste un cip DSP, se pare ca s-a ajuns la nivelul la care receptorul a costat 10 lire iar bateriile 12! acordul este dintr-un potentiometru iar la senzatia lasata si pe UM este ca pe UUS cind CAF-ul trage un post. adica apare brusc la rotire si dispare la fel de brusc, nu se intimpla ca la acordul cu CV, adica programul se aude prost, se aude bine cind e acordul optim si iar se prosteste pina dispare. La asta postul ori este ori nu, nu prea stiu cum sa descriu fenomenul, dar se vede in filmultetele de pe YT care prezinta receptoare cu AKC6955. Chiar si receptia pe medii este decenta, dar pe lunci numai diverse surse de zgomot! Cam asta e in linii mari, m-am inselat, dar ma bucur pentru ca acum am si dsp! ramine de studiat ce se poate face cu el! Si are bobine pe doua bucati separate de ferita pentru lungi si medii! am si 3-4 poze, vad pe unde le urc si revin cu linkuri! aici ar trebui sa fie: https://imgur.com/a/QkTmA P.S. are 800 de grame fara baterii, ceea ce este destul pentru un RR chinezesc, chiar construit pentru un vinzator din UK. Dar pare a fi greutatea difuzorului si a tr. de retea in mare parte. Editat Septembrie 16, 2017 de Marele Savant Link spre comentariu
YO8CDQ Postat Septembrie 16, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2017 Pozele pe care le-am vazut sunt asemanatoare ca la un radio analogic. Lipseste cond. variabil, in rest cele doua bobine pe ferita au ramas. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 16, 2017 Partajează Postat Septembrie 16, 2017 Si ce ar impiedica un rr digital sa foloseasca circuite acordate -chiar de banda larga- la intrare? Personal am observat si deci recomand, o imbunatatire substantiala si la SDR-urile de unde scurte, daca la intrare foloseam FTB. Oricum la jucarie se remarca lipsa circuitelor oscilante pentru FM, lipsa oricaror filtre de FI, indiferent daca sint piezo sau LC si in general lipsa oricaror componente in afara citorva cond. de decuplare! Nu am remarcat nici un fel de brum de retea pe domeniile AM! iar volumul audio este maricel, amplificatorul audio fiind cuprins tot in cipul respectiv! In fine, recunosc ca m-am grabit cu aprecierile, oricum eu m-am referit la faptul ca nu poate fi sdr si trebuie sa fim mai constienti ca sintem de ceva timp in secolul 21 si sa depasim momentul rr cu reactie. Oricum nu regret achizitia si chiaril voi folosi 2-3 luni. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 16, 2017 Partajează Postat Septembrie 16, 2017 Oricum la jucarie se remarca lipsa circuitelor oscilante pentru FM, lipsa oricaror filtre de FI, indiferent daca sint piezo sau LC si in general lipsa oricaror componente in afara citorva cond. de decuplare! De aici si pretul relativ mic fata de perechea de baterii. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 16, 2017 Partajează Postat Septembrie 16, 2017 Pai la dsp nu prea se folosesc filtre LC, este si normal pina la urma sa nu fie! De antena magnetica, pe ferita era neaparat nevoie, este un receptor portabil, varianta fara insemna cu antela filara exterioara! iar ukw-ul se aude la fel ca un portabil sony ic nustiucit, am facut intre timp ceva teste! Da, bateriile au costat cite 6 lire setul de doua bucati si avind nevoie de 3 buc. am luat doua seturi. observ totusi ca foloseste baterii de capacitate mare, cum am mai intilnit in ultimul deceniu doar la un Philibs luat prin 2000-2001 din Dubai! Si care baterii au focut treba pina acum 4-5 ani. erau ceva japoneze parca dar inscriptionate in araba lor, iar astea de astazi sony. Apropo, nu astea sint preturile normale la baterii, dar le-am dintr-o dugheana cu detoate aflata intr-o zona fara magazine in apropiere si care deci isi permite preturi mai de neam prost! Si o bagheta (piine subtire si lunga) la ei e 2 lire iar la Lidl doar 0.69! 1 Link spre comentariu
lukeme Postat Septembrie 16, 2017 Partajează Postat Septembrie 16, 2017 Fck... te-ai bagat in el, ai pierdut garantia... Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 Pai la dsp nu prea se folosesc filtre LC, este si normal pina la urma sa nu fie! De antena magnetica, pe ferita era neaparat nevoie, este un receptor portabil, varianta fara insemna cu antela filara exterioara! iar ukw-ul se aude la fel ca un portabil sony ic nustiucit, am facut intre timp ceva teste! Da, bateriile au costat cite 6 lire setul de doua bucati si avind nevoie de 3 buc. am luat doua seturi. observ totusi ca foloseste baterii de capacitate mare, cum am mai intilnit in ultimul deceniu doar la un Philibs luat prin 2000-2001 din Dubai! Si care baterii au focut treba pina acum 4-5 ani. erau ceva japoneze parca dar inscriptionate in araba lor, iar astea de astazi sony. Apropo, nu astea sint preturile normale la baterii, dar le-am dintr-o dugheana cu detoate aflata intr-o zona fara magazine in apropiere si care deci isi permite preturi mai de neam prost! Si o bagheta (piine subtire si lunga) la ei e 2 lire iar la Lidl doar 0.69! Multumim de efort si lamuriri....deci link-ul meu initial cu radioul testat de un olandez a fost OK... Multumensc si tuturor Toma Necredinciosilor! Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 Păi până la urmă scrie chiar Tehnoton R-8582 pe el sau nu ? Că poza postată e doar cu un loc gol, acolo unde fusese aparatul cumpărat.... Se pare că m-a înşelat aspectul ,,clasic,, al jucăriei......dar folosirea acelui DSP e până la urmă un avantaj clar pentru constructor, o simplificare puternică a schemei şi lipsa bobinelor acordate, manoperă mai puţină. Acuma, sunt curios dacă aţi pune unul ,,clasic,, superheterodină şi unul din ăsta ,,digital,, în condiţii identice de recepţie slabă, cum s-ar comporta digitalul. Cum are de exemplu colegul maxente în Corabia. Nu ar trece oare pe ,,muting,, din cauza pragului mai ridicat de semnal necesar ? Cam cum fac receptoarele digitale când semnalul e mai slab şi rămâi holbându-te minute în şir la un ecran pe care scrie ,,No Signal,,.....şi-ai pierdut golul în direct. Sunt şi momente când bag în toţi sfinţii tehnologia digitală.... Link spre comentariu
lukeme Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 Nu are o sensibilitate extraordinara, in datasheet e data o valoare de 10uV. Maxente ar avea nevoie de 1uV, cred. S-a gandit bine sa puna un amplificator de antena. Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 (editat) ...acordul este dintr-un potentiometru iar la .. Domnu' Mare Savant, acela nu e potențiometru! N-are cum. Editat Septembrie 17, 2017 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 Wait a moment.......o să vină în curând cu poze detaliate.Dar ce l-ar împiedica să realizeze acordul cu un potențiometru, printr-o tensiune variabilă, ca la selectorul TV ? Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 (editat) D - nul Emil stie ce e acela potentiometru ... si encoder ! Ma rog , o fi fost o exprimare grabita . Bine zice d - nul Validae , vor veni si foto . Probabil si ceva impresii mai aplicate , posesorul stie ce si cum , fiind ( si ) radioamator . In fine ... eu astept cu mult interes . Editat Septembrie 17, 2017 de gauss Link spre comentariu
lukeme Postat Septembrie 17, 2017 Partajează Postat Septembrie 17, 2017 Cred ca se poate vedea aici cum se face acordul: http://aitendo3.sakura.ne.jp/aitendo_data/product_img/radio/dsp/m_pcb/m6952/M6952_sch.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum