Vizitator Rizoiu Alexandru Postat Noiembrie 14, 2017 Partajează Postat Noiembrie 14, 2017 Din ce m-am mai uitat Genetix, cateva subiecte mai jos, incerca sa mareasca raza unei telecomenzi (montaj pcb). Eu eram mai degraba interesat de o solutie simpla, gen acea antena lambda/4 montata in locul antenei originale (deja plan de masa sau amplificator cu tranzistor sunt lucruri complicate pentru mine) Nu cunosc acest subiect de aceea am nevoie de o solutie simpla. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 14, 2017 Partajează Postat Noiembrie 14, 2017 Antena e cea mai simplă soluție. Poți pune și lambda/2 dat fiind că o antenă lungă e mai eficientă și nu cred că te deranjează asta, fiind ceva staționar... Link spre comentariu
Vizitator Rizoiu Alexandru Postat Noiembrie 15, 2017 Partajează Postat Noiembrie 15, 2017 As putea de exemplu sa fac asa ceva? Adica o bucata de fir de 34.5 cm pe receptor. Inca o intrebare: trebuie sa fie aceeasi antena si pe telecomanda (aceeasi bucata de conductor, de aceeasi lungime)? Nu ma deranjeaza doar sa stiu sa fac la fel. Aici a reusit sa transmita la peste 150 de metri. Si are doar doua bucati de sarma la 23 de cm (pentru alta frecventa - 315 mhz) dar ma gandesc ca se modifica doar lungimea sarmei si obtin aceleasi rezultate si pentru 433 mhz daca folosesc doua bucati de conductor de 17 cm. Pentru lambda/2 am vazut ca iti trebuie cablu coaxial si mufe care nu stiu daca ma descurc ... adica de unde sa iau toate piesele (de montat ma descurc singur). Dar si mufele sma care ar veni pe placa de baza sa pot conecta antena trebuie sa le iau de undeva si cred ca sunt mai multe variante. Deci se poate ca in exemplele date? Link spre comentariu
ndor Postat Noiembrie 15, 2017 Partajează Postat Noiembrie 15, 2017 Poti sa folosesti o antena lambda/4 fara probleme . Ideea era ca daca o asemenea antena nu satisface criteriul de distanta acoperita , atunci se poate intercala un amplificator pentru marirea sensibilitati . Plan de masa , inseamna sa montezi antena monopol pe un suport metalic cu suprafata cat mai mare . In felul asta creste putin si castigul ei . Link spre comentariu
Vizitator Rizoiu Alexandru Postat Noiembrie 15, 2017 Partajează Postat Noiembrie 15, 2017 In cazul de fata o sa astept sa ajunga produsele, testez distanta dupa care ma apuc de modificat. Daca sunt cladiri pe langa dar intre releu si telecomanda nu este nimic, acestea vor influenta raza de actiune? Link spre comentariu
ndor Postat Noiembrie 16, 2017 Partajează Postat Noiembrie 16, 2017 Nu. Prima regula in comunicatii radio ar fi ca antenele sa se "vada" una cu cealalta . A doua regula , inaltimea. Cu cat mai sus , cu atat mai bine. Link spre comentariu
Vizitator Rizoiu Alexandru Postat Noiembrie 30, 2017 Partajează Postat Noiembrie 30, 2017 Si au venit chinezariile. Inca nu am testat raza maxima dar stiu sigur ca la 5 m bate. Il las asa si il testez sau pot sa ii fac modificari si dupa sa testez. Trebuie avut in vedere ca eu vreau raza de actiune cat mai mare. Am mai luat si asa ceva. Unde e antena de la telecomanda? Multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 30, 2017 Partajează Postat Noiembrie 30, 2017 Antena telecomenzii e traseul marginal ce înconjoară placa, prin zona tastelor... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum