Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Extindere raza 433Mhz Wireless RF Transmitter and Receiver

Vizitator Fry

Postări Recomandate

Acum ceva vreme am cumparat acest produs:

5Pcs 433Mhz Wireless RF Transmitter and Receiver Kit For Arduino ARM MCU

Description:

This is 433Mhz wireless RF transmitter and receiver kit for Arduino ARM MCU
Application environment:
Remote control switch, receiver module, motorcycles, automobile anti-theft products, home security products, electric doors, shutter doors, windows, remote control socket, remote control LED, remote audio remote control electric doors, garage door remote control, remote control retractable doors, remote volume gate, pan doors, remote control door opener, door closing device control system, remote control curtains, alarm host, alarm, remote control motorcycle remote control electric cars, remote control MP3.

Specification:

Receiver module: 
Product Model: XD-RF-5V
Operating voltage: DC5V
Quiescent Current: 4MA
Receiving frequency: 433.92MHZ
Receiver sensitivity: -105DB
Size:30x14x7mm

RF Transmitter:
Technical parameters of
Product Model: XD-FST
Launch distance :20-200 meters (different voltage, different results)
Operating voltage :3.5-12V
Dimensions: 19 * 19mm
Operating mode: AM
Transfer rate: 4KB / S
Transmitting power: 10mW
Transmitting frequency: 433M
Pinout from left → right: (DATA; VCC; GND)

L-am testat si merge, problema e ca merge la o distanta foarte mica, aprox 5-10cm, cum as putea sa extind raza de actiune la vreo 20 de metri?

Nu detin cunostiinte avansate in electronica, dar orice resurse/sfaturi sunt bine venite.

Link spre comentariu

Esenta propagarii undelor radio , la nivel practic , este antena . Indispensabila la emisie si egal la receptie . Vedeti ce prevede fisa tehnica ... si conformati - va . Ma rog , macar pentru diagnosticarea integritatii modulelor radio , si , de ce nu , a intregii configuratii .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Scrie in instructiuni, si de vede si in poze: firele galbene sunt "antenele" de emisie si receptie ale modulelor:

"These modules worked very reliably when sitting only close to each other on a table. When separated by about 20 feet with ordinary office furniture, and a 13 cm wire attached to each (in the middle of the 10 to 15 cm suggested), they were able to communicate, but approximately 20% of messages were corrupted.

Perhaps using better antennas could help, but each board has a loading coil that appears to be designed for relatively short antennas, and no other documentation seems to exist regarding best antennas."

Fara antene e mai dificil, desigur...

Link spre comentariu

Mai postez si eu spicuiri din postul initial :

This is 433Mhz wireless RF transmitter and receiver kit for Arduino ARM MCU
Application environment:
Remote control switch, receiver module, motorcycles, automobile anti-theft products, home security products, electric doors, shutter doors, windows, remote control socket, remote control LED, remote audio remote control electric doors, garage door remote control, remote control retractable doors, remote volume gate, pan doors, remote control door opener, door closing device control system, remote control curtains, alarm host, alarm, remote control motorcycle remote control electric cars, remote control MP3.

Launch distance :20-200 meters (different voltage, different results)
Operating voltage :3.5-12V
Cred ca este fara echivoc . Mai ales daca fabricantul nu a exagerat cu reclama . Este declarata o putere de 10mW . Ca fapt divers , exista statii emisie receptie LPD , din aceeasi clasa ( frecventa si putere ) , ma rog , unele au modulatie MF ... care comunica lejer , sigur si stabil intr - o cladire ... in spatiu deschis , sute de metri spre kilometru , antenele nu sant exagerate .
Editat de gauss
Link spre comentariu

Eu am folosit o astfel de antena: http://www.instructables.com/id/433-MHz-Coil-loaded-antenna/ cu o crestere semnificativa a distantei.

In cele din urma eu am renuntat la acele module ieftine pe 433 Mhz - nu am reusit sa le fac sa functioneze acceptabil (am incercat cu VirtualWire, Manchester, etc).

Folosesc:

RFM69HW-868S2 Modul: RF; emiţător-receptor FM; FSK; 868MHz; SPI; 1,8÷3,6VDC

Producator: HOPE MICROELECTRONICS
Pret: ~17 lei/buc - eu le iau de la tme.
Cu bliblioteca: https://github.com/LowPowerLab/RFM69 - Felix Rusu.
Net superioare + aceasta biblioteca este plina de bigudiuri:
- 255 possible nodes on 256 possible networks
- 61 bytes max message length (limited to 61 to support AES hardware encryption)
- customizable transmit power (32 levels) for low-power transmission control
- sleep function for power saving
- automatic ACKs with the sendWithRetry() function
- hardware 128bit AES encryption
- hardware preamble, synch recognition and CRC check
- digital RSSI can be read at any time with readRSSI()
- interrupt driven
- promiscuous mode allows any node to listen to any packet on same network
Succes
Editat de rlodina
Link spre comentariu
Vizitator Fry

Eu am folosit o astfel de antena: http://www.instructables.com/id/433-MHz-Coil-loaded-antenna/ cu o crestere semnificativa a distantei.

In cele din urma eu am renuntat la acele module ieftine pe 433 Mhz - nu am reusit sa le fac sa functioneze acceptabil (am incercat cu VirtualWire, Manchester, etc).

Folosesc:

RFM69HW-868S2 Modul: RF; emiţător-receptor FM; FSK; 868MHz; SPI; 1,8÷3,6VDC

Producator: HOPE MICROELECTRONICS
Pret: ~17 lei/buc - eu le iau de la tme.
Cu bliblioteca: https://github.com/LowPowerLab/RFM69 - Felix Rusu.
Net superioare + aceasta biblioteca este plina de bigudiuri:
- 255 possible nodes on 256 possible networks
- 61 bytes max message length (limited to 61 to support AES hardware encryption)
- customizable transmit power (32 levels) for low-power transmission control
- sleep function for power saving
- automatic ACKs with the sendWithRetry() function
- hardware 128bit AES encryption
- hardware preamble, synch recognition and CRC check
- digital RSSI can be read at any time with readRSSI()
- interrupt driven
- promiscuous mode allows any node to listen to any packet on same network
Succes

Super tare, multumesc pentru sugestie!

Cred ca este fara echivoc . Mai ales daca fabricantul nu a exagerat cu reclama . Este declarata o putere de 10mW . Ca fapt divers , exista statii emisie receptie LPD , din aceeasi clasa ( frecventa si putere ) , ma rog , unele au modulatie MF ... care comunica lejer , sigur si stabil intr - o cladire ... in spatiu deschis , sute de metri spre kilometru , antenele nu sant exagerate .

Sunt "Made in China" ma gandesc ca e putin exagerat, am dat in jur de 15 lei pe 5 bucati.

Link spre comentariu

Lucru bun la bani putini ... Pretul e absolut ridicol . Ma rog , ar merge testate exhaustiv ... pentru concluzii definitive . Oricum , ati obtinut o directie noua de actiune prin postarea colegului Rlodina !

Link spre comentariu

La frecvente asa joase se pune problema dimensiunilor pentru antena.

Un lambda/4 ar putea fi de multe ori prea mare pentru scopul propus . In plus un lambda /4 ar trebui sa aiba si un plan de masa adecvat ca sa functioneze bine.

Link spre comentariu

De ce ar fi mult prea mare, care ar fi lungimea optima?

Ce impedanta si randament ar avea la frecventa de 433Mhz o antena mult mai scurta?

Editat de lukeme
Link spre comentariu

Le folosesc ca un adaptor - hat (pălărie) lipit peste Arduino ProMini - la 3.3V (extrem de economică soluția).

post-222399-0-59214100-1503915669_thumb.jpg

în poza de mai sus este acel adaptor la care i-am pus pini să-l pot testa pe breadboard - în mod normal lipesc acest adaptor direct peste ProMini.

post-222399-0-22912600-1503916131_thumb.png

Arhive atașate:

- ProMini-RFM69HW-Hat.zip se găseste proiectul (în KiCad) + o panelizare: 4 buc - 100 mm x 19 mm.

- ProMini-RFM69HW-Hat-B.Cu.pdf cablajul pt. foto ( 1 buc)

ProMini-RFM69HW-Hat.zip

ProMini-RFM69HW-Hat-B.Cu.pdf

Link spre comentariu

De ce ar fi mult prea mare, care ar fi lungimea optima?

Care este lungimea optima pentru un lambda/4 la 433 Mhz ??

Ultima data era 17 cm . Dar ai nevoie de un plan de masa cu latura de minim lambda/2 ca sa functioneze acceptabil .

Normal , sunt si alte tipuri de antena mai compacte care se pot folosi , dar depinde de situatie .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări