Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfaturi intretinere tuburi

victordascalescu54

Postări Recomandate

PE langa cele de mai sus, inaintea acidului azotic eu as incerca si cu otet din ala tare....esenta de otet sau asa ceva...am curatat si monede si borne vechi de cupru sau alama cu asa ceva...

Link spre comentariu

Eu le-as testa pe toate in oridine:

Cilit bang "inmuiere terminale" intr-un cuva + curat cu periuta de dinti

Sidol - idem

Acid azotic 10% - idem

eu n-as prea face teste cu tuburi de 300 $ si asa se gasesc din ce in ce mai greu si dureaza o vesnicie posta sovietica+cea romana

Link spre comentariu

Pai niciuna din metode nu e distructiva, ideea e de a testa care e mai eficienta/rapida/ieftina.

Nici macar acidul azotic nu e chiar asa periculos la 10%. Cel putin daca nu le pui in acid si pleci de acasa...

Eu ce am avut lampi oxidate le-am curatat mecanic cu o perie aspra si cu un smirghel fin...granulatie peste 1000.

Link spre comentariu

Ce sa zic ... de parca trebuie facut testul fix pe tuburile alea de $300 cand se poate cauta pe ebay (sa nu zic la alti forumisti) un tub obosit cu pinii in conditii asemanatoare pe care se pot face diverse teste si astfel nu se mai sparge drobul de sare.

Din cate stiu in Romania, dupa legile in vigoare, folosirea acidului azotic este numai in apanajul persoanelor juridice autorizate, dar asta e alta discutie.

Altfel daca nu ne zgarcim cu otet+smirghel la un set de $300 cred ca se mai poate adauga un $50-$100 pt. baietii astia http://www.ecoplating.ro/ alegand o nichelare, sa nu zic argintare/aurire. Cred ca au in dotare destule substante care sa curete pinii de oxid inainte de placarea electrochimica.

Link spre comentariu

Exista Triumf si ca flacon simplu, pt. curatat aragazul.

Din cate stiu are ca si componenta activa soda caustica...mare atentie la cei cu pielea subtire :)

Daca merge Triumf, exista si ceva spray la Lidl, tot pt. curatat cuptoare, dar sincer eu nu am intalnit lampi asa murdare, ca sa fie nevoie de solutii atat de drastice...

Link spre comentariu

Ce sa zic ... de parca trebuie facut testul fix pe tuburile alea de $300 cand se poate cauta pe ebay (sa nu zic la alti forumisti) un tub obosit cu pinii in conditii asemanatoare pe care se pot face diverse teste si astfel nu se mai sparge drobul de sare.

Din cate stiu in Romania, dupa legile in vigoare, folosirea acidului azotic este numai in apanajul persoanelor juridice autorizate, dar asta e alta discutie.

Altfel daca nu ne zgarcim cu otet+smirghel la un set de $300 cred ca se mai poate adauga un $50-$100 pt. baietii astia http://www.ecoplating.ro/ alegand o nichelare, sa nu zic argintare/aurire. Cred ca au in dotare destule substante care sa curete pinii de oxid inainte de placarea electrochimica.

interesant

Link spre comentariu

Inca nu am incercat sa curat piciorusele tuburilor dar intr-o cuva cu ultrasunete functie de solutia folosita se poate incerca prin aceasta metoda mai ales ca da rezultate excelente pentru socluri

Link spre comentariu

Referitor la acest topic as vrea sa abordez partea humoristica a titlului, fara intentie de bascarie.Cunosc personal un lampar, colectionar, posesor a catorva sute de lampi si inca mai investeste in tuburi. Vesnic cumpara chiar de pe acest forum, analizeaza, studiaza, viseaza la diverse configuratii de amplifuri dar in veci nu a lipit un fir la soclu.In schimb detine un inventar precis,sorteaza tuburi in cutii dupa diverse criterii- valabil ceva timp, dupa care iarasi le sorteaza dupa alte criterii, in alte cutii si le sterge pe toate cu piele de caprioara la schimbarea locului in alta cutie.

Este si acesta un mod de intretinere tuburi si banuiesc ca mai sunt inca astfel de ,,lampari'.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Referitor la acest topic as vrea sa abordez partea humoristica a titlului, fara intentie de bascarie.Cunosc personal un lampar, colectionar, posesor a catorva sute de lampi si inca mai investeste in tuburi. Vesnic cumpara chiar de pe acest forum, analizeaza, studiaza, viseaza la diverse configuratii de amplifuri dar in veci nu a lipit un fir la soclu.In schimb detine un inventar precis,sorteaza tuburi in cutii dupa diverse criterii- valabil ceva timp, dupa care iarasi le sorteaza dupa alte criterii, in alte cutii si le sterge pe toate cu piele de caprioara la schimbarea locului in alta cutie.

Este si acesta un mod de intretinere tuburi si banuiesc ca mai sunt inca astfel de ,,lampari'.

La cit face schimbul de ulei si filtre ?

Cunosc si eu citiva ....

Link spre comentariu

Colectionarii sunt o specie aparte, nu trebuie ris de ei. Daca esti colectionar de tablouri nu inseamna si ca trebuie sa te ocupi cu pictatul.

In lume se colectioneaza cele mai neasteptate lucruri. Nu vad de ce tuburile nu ar putea constitui obiect de colectionare. O colectie de citeva sute de tuburi e o colectie frumoasa chiar daca nu toate sunt exotice.

Si da, colectionar fiind, poti si sa visezi cam ce se poate face cu acele tuburi.

Exista oameni care spun formal ca vor sa construiasca, fara sa constientizeze ca in strafundul sufletului lor ei sunt de fapt colectionari. Nu e nimic de dispretuit aici. E bine sa ne cunoastem pe noi insine, in rest fiecare poate sa fie ce doreste.

Editat de adigh
Link spre comentariu

N-am nimic impotriva sa continuam discutiile pe acest topic, dar din partea mea poate fi inchis.

Am aplicat varianta practica a colegului cu lamiia si a reusit 100%, unde mai pui ca e si BIO

Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări