Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema switch TP-link TL-SF1005D

ROBEERT

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor. Azi m-a solicitat un client care a achizitionat un switch TP-link TL-SF1005D ( vedeti poza din attach ) ca sa il instalez ca sa poata folosi doua calculatoare simultan.

Despre ce problema este vorba: se conecteaza la net doar cand se foloseste doar un singur calculator ( indiferent care calculator ). In momentul cand tastez parola si la al doilea calculator ( indiferent care calculator ) ca sa ma conectez, imi da eroare 691 si bine-nteles ca nu se conecteaza si cel de-al doilea. Cate unul merge ok. Cablurile si porturile sunt verificate de mine si sunt ok. Deci intr-un cuvant, nu vrea sa se conecteze cand foloseste simultan mai mult de un calculator, deci cand dau conectare si la al doilea calculator ( indiferent care calculator ), exact cum am spus mai sus, apare eroarea 691. Cu un singur calculator ( indiferent care calculator ), merge ca uns. Chiar i-am dat si speedtest si viteza nu-i deloc afectata. Deci nu vrea conectare simultana la mai mult de un calculator.

Conexiunea PPPOE nu am umblat deloc la ea. Tot prin PPPOE functioneaza acest switch, deci nu-i router, ci este un simplu switch. Nu am intervenit asupra setarilor deloc. Oare imi scapa ceva?

Clientul este cu netul la RCS & RDS. Eu tot la RCS & RDS sunt si mi-a venit ideea sa-l iau la mine sa-l probez si problema este aceeasi si la mine. Mi-am pus mainile in cap cand am vazut ca acest client nu si-a luat router WI-FI. S-a zgarcit la 15 - 20 Ron. Conectarea am facut-o astfel: la portul 1 am conectat cablul de la provider si la restul porturilor am conectat cablurile pentru calculatoare si bine-nteles ca l-am bagat si la priza. Conexiunea PPPOE cu userul si parola a ramas cea veche ( tot prin aceasta ma conectez si cu switch-ul ).

O parere in privinta acestei probleme si o metoda de rezolvarea problemei din partea colegilor este bine venita ca eu unul am cam ajuns la capatul meseriei.

Multumesc.

post-179081-0-75899600-1503763932_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

10

• modoran

4

• maxente

2

• surubarila

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Conexiunea pppoe se seteaza din router, nu din fiecare calculator in parte, in calculator nu trebuie setat absolut nimic. Daca e setat trebuie stearsa conexiunea de acolo.

A, stai ca asta e switch chior, pai atunci nu se poate face nimic fara un router, RDS nu permite mai multe conexiuni simultan. Nu are ONT primit de la RDS in care intra fibra ? Daca da treaba e iarasi simpla, se sterge conexiunea din calculator si merge normal.

Editat de modoran
Link spre comentariu

Conexiunea pppoe se seteaza din router, nu din fiecare calculator in parte, in calculator nu trebuie setat absolut nimic. Daca e setat trebuie stearsa conexiunea de acolo.

A, stai ca asta e switch chior, pai atunci nu se poate face nimic fara un router, RDS nu permite mai multe conexiuni simultan. Nu are ONT primit de la RDS in care intra fibra ? Daca da treaba e iarasi simpla, se sterge conexiunea din calculator si merge normal.

Clientul nu are router, ca daca avea, nu-i mai trebuia si dracia asta. Fara conexiunea PPPOE cu userul si parola nu merge. Eu unul as fi constient ca daca i-as atasa un router inaintea switch-ului, va merge. Daca as sterge conexiunea PPPOE, fara aceasta nu merge. In privinta ONT-ului, nu stiu daca are. Se poate face cerere la cei de la RDS pentru acest ONT, sau cum se procedeaza? Vreau sa zic ca acest client a procedat fara sa ma intrebe ( s-a dus precum cornuta cu cornul inainte ).

Link spre comentariu

ONT-ul se da automat daca esti pe fibra, ca fara el nu are cum sa mearga, ala scoate LAN si are si wifi incorporat. Daca nu-i pe fibra nu cred ca are si atunci singura solutie e sa cumpere router, returnand switchul ala daca mai poate. Daca nu asta e, bani pierduti.

Link spre comentariu

Acum sa se ducă și cu celalalt corn și sa cumpere un rooter.

E normal sa nu meargă pt ca nu poți avea (teoretic cel puțin) 2 calculatoare (cu mac-uri diferite) conectate simultan cu același user și parola.

Link spre comentariu

ONT-ul se da automat daca esti pe fibra, ca fara el nu are cum sa mearga, ala scoate LAN si are si wifi incorporat. Daca nu-i pe fibra nu cred ca are si atunci singura solutie e sa cumpere router, returnand switchul ala daca mai poate. Daca nu asta e, bani pierduti.

Mda, o sa-i dau sugestia sa returneze switch-ul si sa-si ia un router ( daca o mai putea face rocada ). Acest ONT este tot un dispozitiv asemanator cu routerul in care se introduce cablul de la provider si se configureaza, sau cum este? Intreb asta pentru ca " am lipsit de la lectia cu ONT-ul ".

P.S. Din cate stiu eu, cei de la RDS au instalatiile numai pe fibra. Sper sa nu ma insel. Eu sunt cu netul tot la ei. :hamac

Acum sa se ducă și cu celalalt corn și sa cumpere un rooter.

E normal sa nu meargă pt ca nu poți avea (teoretic cel puțin) 2 calculatoare (cu mac-uri diferite) conectate simultan cu același user și parola.

:85

Link spre comentariu

Incearca sa pui acelasi MAC pe ambele calculatoare . RDS-ul mai face glume de astea de autobaza in unele zone . Faci asta numai si doar daca calculatoarele sunt deschise pe rand .

In rest , pentru 50 lei cat e un router , nu merita deranjul .

Link spre comentariu

Incearca sa pui acelasi MAC pe ambele calculatoare . RDS-ul mai face glume de astea de autobaza in unele zone . Faci asta numai si doar daca calculatoarele sunt deschise pe rand .

In rest , pentru 50 lei cat e un router , nu merita deranjul .

Cum se procedeaza sa pun acelasi MAC pe ambele calculatoare?

P.S. Vreau sa-l servesc ca este client fidel la mine.

Link spre comentariu

Doua PC-uri cu acelasi MAC conectate printr-un switch functioneaza foarte bine pentru simplul fapt ca ... nu sunt in aceeasi retea, practic nu exista decat unul singur. Am facut de cateva ori artificiul asta ( providerul da internet pe MAC, nu pppoe cum e cazul de fata )

Link spre comentariu

Sanatate permanenta ! Incercati asa : https://bisofficiallan.wordpress.com/2013/01/31/cum-schimb-mac-ul-adresa-fizica-placii-de-retea/ Eu n-am facut asta niciodata , notati intai cele doua MAC-uri in caz ca ceva nu merge bine.

Cer scuze , acum am citit tot...doua PC-uri cu aceiasi adresa MAC nu pot functiona in aceiasi retea.

Am incercat asta si merge, dar foarte defectuos, chiar si crapa netul cand ti-e lumea mai draga. Mi-e teama sa nu se intample vreo gainarie.

Doua PC-uri cu acelasi MAC conectate printr-un switch functioneaza foarte bine pentru simplul fapt ca ... nu sunt in aceeasi retea, practic nu exista decat unul singur. Am facut de cateva ori artificiul asta ( providerul da internet pe MAC, nu pppoe cum e cazul de fata )

Nu am inteles ultima fraza. Cum adica ati facut internet pe MAC si nu pe PPPOE? Incep OZN-urile de acum. Chiar ca nu stiu procedura din ultima fraza spusa de dumneavoastra.

Doar spune in linkul trimis de domnul Surubarila ca se pot " lua in coarne " cele doua placi de retea daca se trece acelasi mac la ambele calculatoare ( apar conflicte ).

Link spre comentariu

Am zis ca merge internetul pe doua calculatoare simultan conectate printr-un switch cu acelasi mac ( evident clonat ), dar providerul de internet nu foloseste pppoe cu user si parola, cum este cazul dvs.

Un "switch" chior tocmai asta face, doar comuta semnalul LAN de pe un port pe altul, nu poate exista vreun conflict in "retea", pentru ca ... nu exista vreo retea, exista doar comutare rapida de pe un calculator pe altul.

Alta era situatia daca se foloseste un router. Atunci chiar exista o retea.

Link spre comentariu

Am zis ca merge internetul pe doua calculatoare simultan conectate printr-un switch cu acelasi mac ( evident clonat ), dar providerul de internet nu foloseste pppoe cu user si parola, cum este cazul dvs.

Un "switch" chior tocmai asta face, doar comuta semnalul LAN de pe un port pe altul, nu poate exista vreun conflict in "retea", pentru ca ... nu exista vreo retea, exista doar comutare rapida de pe un calculator pe altul.

Alta era situatia daca se foloseste un router. Atunci chiar exista o retea.

Aaaaaaa. Am priceput. Deci stimatul client nu are alta solutie decat sa isi ia un router. Am spus mai sus ca am urmat pasii din linkul trimis de domnul Surubarila ( clonarea macului ) si merge netul simultan la cele doua calculatoare dar foarte defectuos si se mai si deconecteaza.

P.S. A fost batut in cap clientul de nu m-a intrebat ce sa-si achizitioneze, ca normal ca eu fireste ii recomandam sa cumpere un router, nicidecum " cutia asta de chibrit ", plus ca avea si WI - FI. Credea ca va salva si buzunarul, dar dimpotriva, mai tare a pierdut banii. Acum daca nu o sa poata sa returneze la magazin switchul, va ramane si cu el si va trebui sa isi cumpere si routerul + si niste banuti care trebuie sa-mi dea si mie pentru deranj. Da-l in Doamne iarta-ma ca nu-i iau nici un ban pe deranj, dar.........

Mii de multumiri tuturor celor care mi-au dat raspunsuri, dar ce-i drept nici eu nu imi inchipuiam ca switchul nu va functiona pe conexiune PPPOE la doua calculatoare conectate simultan. La lectia asta am lipsit si eu. Stiti vorba ca " pana la batranete mai avem multe de invatat ".

Stima.

Link spre comentariu

Buna seara stimati colegi. Clientul va tine ca amintire acest switch deoarece la magazin nu au vrut sa il mai schimbe cu un router. Si-a cumparat si un router si m-a chemat sa-l configurez. Categoric ca a functionat din prima.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări