Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV tuner PCI - Fara sunet

Vizitator Bogdan Ias

Postări Recomandate

Vizitator Bogdan Ias

Buna,

Am un Tv Tunner mai vechi Leadteck TV2000 Expert.

Problema este ca desi am slot PCI il care sa il conectez imi lipseste Line in de pe "placa de baza" , mufa fiind in spatele PCùlui .

TV tunerul nu are mufa Jack ci un cablu (cu 3 fire: rosu,negru, alb) ..de unde si problema de al conecta la placa de sunet.

Ma puteti ajuta va rog cu niste idei?

1)as vrea sa fac un cablu Jack dar nu stiu cele 3 culori unde sa le lipesc pe mufa - pt al introduce in spatele PCùlui la Line in

2)daca cele 3 fire corespund undeva la Front Panel HD , de pe placa de baza

3) orice alte idei

Momentan nu dispun de bani sa iau alt Tv tunner mai performant de aceea as vrea sa folosesc ce am

Multumesc

Atasat aveti Tv tunerul si Front Panel HD in imagini

post-265533-0-17926700-1503761126_thumb.jpg

post-265533-0-26553500-1503761133_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mila

1

• belasajgo

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

in coltul din dreapta sus se infige cablul...celalant capat se pune pe placa se baza(vezi manualul placii de baza)

Masa este pe negru

post-183775-0-03386300-1503816736_thumb.jpg

post-183775-0-27416700-1503817298_thumb.jpg

Editat de mila
Link spre comentariu

Aceasi problema am intampinat si eu cu un TV tuner de acelasi tip cand am schimbat placa de baza a calculatorului meu, placa de baza noua nu a mai avut CD-IN in interior. Dar avand in vedere ca aceste TV tunere sunt destul de bune (in special in combinatie cu programul ChrisTV), nici nu m-am gandit la varianta sa iau alt TV tuner. Si eu am ales sa ies cu un cablu direct din TV tuner si sa intru prin Line-In-ul din spatele carcasei calculatorului. Pentru a scoate cablul, am dat o gaura in unul din placutele care acopera slot-urile PCI libere din spatele carcasei. Firul negru este pentru masa, firul rosu si firul alb sunt canalele stanga si dreapta (uneori difera in functie de care parte a mufei bagi in TV tuner, dar nu prea are importanta). Eu nu m-as complica cu Front Panel Audio Header, insa daca nu vrei sa iesi cu un cablu din carcasa care intra direct la Line-In-ul exterior, atunci poti totusi sa incerci acolo intrarea de Front Panel, la multe placi de baza se pot seta si intrarile Mic-In ca intrari Line-In sau chiar ca si iesiri (chiar si cele de Front Panel, insa nu la toate placile de baza), deci posibil sa functioneze si cu acel Mic-In. Odata am reusit sa fac asa ceva la cineva care avea aceasi problema, dar asta difera de la placa de baza la placa de baza. Insa ce am tinut minte, a fost ca trebuia sa dezactivez autodetect-ul de la Front Panel, deoarece cat timp nu detecteaza un microfon conectat, intrarea respectiva este pe mut, insa daca se debifeaza acea optiune atunci deja se aude sunetul. Din cate tin minte, aceste setari (autodetect si tipul intrarii) au fost in software-ul/driver-ul de la placa de sunet. Si pe Linux am intampinat probleme asemanatoare la instalare, insa pana la urma am rezolvat simplu problema folosind "alsamixer", a trebuit doar sa dau unmute la canalul respectiv.

Editat de belasajgo
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări