Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LED SONY

codrut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• codrut

6

• yokoono

4

• vizicon

4

• iuliantv

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Domnul Tavi nu are nici o vina, asa a primit informatia, asa a publicat-o......imi cer scuze fata de dinsul daca am gresit....mult respect si stima din partea mea(am gresit....am picat in capcana...escrocul de dani502017......), revista Service TV este si va ramine VESNIC un mare ajutor al romanilor depanatori si nu numai.......sper sa ma iertati domnu' Tavi ca v-am acuzat pe nedrept........imi pare nespus de rau.......

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu cred ca e cazul ca cineva sa-l acuze pe TAVI,nu mai cei care au documentație elaborata de el știu cât a fost de ajutor.

PS. Când au apărut Tv cu circuite integrate firma ELECTRONICA trimiteau o documentație de service la centrele de reparați- care conținea multe greșeli ,erori de redactare,etc.

In concluzie e excelent ca colegu nu a intrat în disputa cu clientu și a rezolvat defectul.

O seara buna și o noua săptămâna cu realizări va doresc.

Link spre comentariu

Totuși , cum naiba are imagine TV-ul (chiar și așa) cu traseul VGH intrerupt ...?

cred ca totusi mai era o urma de rezistenta,traseul era doar,,intins,,

Link spre comentariu

in functie de structura interna a ecranului , manifestarile sunt diverse si atipice la variatii semnificative ale valorilor tensiunilor primare ( VGL , VGH , etc )

VGL si VGH sunt nivele exreme si ptr semnalele de comanda ale driverelor gate deci e incontrolabil efectul asupra imaginii in cazul modificarii acestor valori

multumesc pentru atentionare la notarea pad-urilor

probabil am notat gresit cand am studiat acel ecran si asa a ramas daca nu m-am mai lovit de problema sa descopar eroarea

sunt multe erori pe care le descopar in timp , e greu sa faci verificari incrucisate la informatii complexe

ptr dl Costica LCD - ok , eu am trecut peste ca am avut treaba si nu am timp sa ma consum cu certuri

vad ca am si ban-ul scos pe forum , probabil de ceva timp , ptr ca am fost plecat 6 saptamani

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Revigorez acest topic. Doar ca este vorba de un Sony KDL32W655A. Are acelasi panel : T320HVF01.0. A fost adus de afara dar s-a mai umblat la el. Aici, acolo, Dumnezeu stie. Nu mai avea toate suruburile si lipsa un capac "de vizitare" din dreptul panglicii lvds, capatul dinspre placa de baza. Facea dungi care se modificau daca miscam panglica lvds. La masuratoare avea trasee intrerupte. Cat l-au chinuit daca au intrerupt traseele de cupru. Chiar daca am rezolvat cu panglica tot face dungi. Estre drept, stabile la miscarea panglicii. Dungile sunt orizontale si verticale si sunt functie de imaginea de pe ecran. Daca intru in menu se modifica pozitia, numarul dungilor verticale si orizontale, caut stanga /dreapta iar se modifica pozitia si numarul dungilor. Se poate deduce ca este alta imagine. O sa pun si o poza cand apare "scula" de pozat. Are t-con incorporat T320HVN04.0, 8 panglici catre sticla si are si 3 drivere laterale. Tensiuni pe t-con:

VIN-12V, VCCE-3V, VGH-27,5V, VGL- minus 6V, AVDD-15,8V, VGHC-26V, VCOM-7V, V1D2-1,2V. Nimic suspect.

Nu m-am chinuit pana acum sa repar un panel. Dar pentru ca nu vreau sa parasesc lumea asta fara sa spun ca nu am incercat, voi incerca. M-am uitat in acest topic si am vazut poza pusa de Costica, cea cu driverul lateral. Voi cum masurati acolo ca "bobita" este incastrata in plastic. Lipiti o boaba de fludor ?

Am uitat intrebarea: placa de baza, t-con, display?

Link spre comentariu

Panglicile  si driverele laterale nu se incing, nu sunt coapte, nu au urme de lichide.

Si pozele promise

2.jpg

1.jpg

3.jpg

4.jpg

Editat de yokoono
Link spre comentariu

Rezolvat. Ramane ca la inceput. Am masurat pe driverele laterale sa vad daca ajunge VGH. Nu. La coltul penelului sticla este rupta pe vreo 1,5 cm. cu tot circuitele care duc la driverele laterale. Ghinion de nesansa.

Editat de yokoono
Link spre comentariu
Acum 2 ore, yokoono a spus:

Rezolvat. Ramane ca la inceput. Am masurat pe driverele laterale sa vad daca ajunge VGH. Nu. La coltul penelului sticla este rupta pe vreo 1,5 cm. cu tot circuitele care duc la driverele laterale. Ghinion de nesansa.

Panelul are drivere laterale(urechi) si pe stinga si pe dreapta?, nu fii pesimist...o sansa mai exista daca are urechi pe ambele parti....de obicei t-urile are si pe o parte si pe alta...dar depinde si de diagonala.....daca vrei sa te ajut, pune mina si raspunde...nu conteaza ca e spart coltul.....

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Spre regretul meu nu are decat pe stanga. 3 bucati. 3 urechi nu nu aude bine cu nici-una.

Editat de yokoono
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări