nostromo Postat August 23, 2017 Partajează Postat August 23, 2017 Am un desktop Fujitsu Esprimo P7935-care nu mai booteaza si led_ul de placa e aprins , dar rosu . A mers , mai dadea rateuri , se mai bloca si mai dadea "blue screen" sau BSOD. Ce poate fi , n-are nici posibilitatea de CLR_CMOS . Ramane la BOOT-are cu ecranul si optiunile F2 si F12 , adica "enter setup" si daca apesi pe F12 adica optiunea de boot , apare optiunea F2 care odata apasata zice "enter setup......" si mai jos "please wait" si asa ramane . Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat August 23, 2017 Partajează Postat August 23, 2017 Incercati si dvs tot ce scrie pe acest link : https://www.elforum.info/topic/127106-depanare-calculator-dell-optiplex-170-l/ O seara minunata va doresc !!! Astept vesti bune de la dvs !! Link spre comentariu
surubarila Postat August 23, 2017 Partajează Postat August 23, 2017 Sanatate permanenta ! Daca te referi la jumper-ii de pe MB care fac reset-ul de BIOS (sa zicem ca nu-i are) , scoti bateria si cu o penseta scurtcircuitezi lamelele din slot cca 15 secunde (deconectat de la retea).Ceva beep-uri de eroare da ? Link spre comentariu
nostromo Postat August 23, 2017 Autor Partajează Postat August 23, 2017 (editat) Nu booteaza dar nici nu se poate intra in setari . Sanatate permanenta ! Daca te referi la jumper-ii de pe MB care fac reset-ul de BIOS (sa zicem ca nu-i are) , scoti bateria si cu o penseta scurtcircuitezi lamelele din slot cca 15 secunde (deconectat de la retea).Ceva beep-uri de eroare da ? Am scos bateria si am masurat-o , are 2,97 V , deci e buna dar n-am facut scurt intre lamele , banuiesc ca te referi intre plus+ si minus- .Voi face si treaba asta maine . Merci de sfat , nu pot intra nici in setarile de BIOS . Cand boota corect , dadea 2 beep-uri , acum nu da beep-uri ca e mort. Editat August 23, 2017 de nostromo Link spre comentariu
surubarila Postat August 23, 2017 Partajează Postat August 23, 2017 (editat) Scoate HDD , unitatea optica si ce carduri PCI ori altceva , mai putin placa video (e pe MB sau slot ? ).Daca nu vrea , da jos procesorul , curata bine si schimba-i pasta. Ar fi indicat sa verifici si C-urile electrolitice de pe MB. Nu uita curatarea pinilor de la memorii si a sloturilor.... Editat August 23, 2017 de surubarila Link spre comentariu
nostromo Postat August 23, 2017 Autor Partajează Postat August 23, 2017 (editat) Scoate HDD , unitatea optica si ce carduri PCI ori altceva , mai putin placa video (e pe MB sau slot ? ).Daca nu vrea , da jos procesorul , curata bine si schimba-i pasta. Ar fi indicat sa verifici si C-urile electrolitice de pe MB. Nu uita curatarea pinilor de la memorii si a sloturilor.... Am schimbat si hdd si l-am lasat si fara , am scos tot , am schimbat procesoare , memorii si tot degeaba . Vedea toate memoriile si procesorul si in windows si in BIOS . A mers , s-a blocat de cateva ori , a dat si ecrane albastre total , fara mesaje in ele , dupa care n-a mai vrut deloc . Editat August 23, 2017 de nostromo Link spre comentariu
surubarila Postat August 23, 2017 Partajează Postat August 23, 2017 Sursa e OK ? Probeaza cu una despre care stii sigur ca e buna. Link spre comentariu
nostromo Postat August 23, 2017 Autor Partajează Postat August 23, 2017 (editat) Sursa e OK ? Probeaza cu una despre care stii sigur ca e buna. La sursa n-am umblat ca e mai speciala cu fire mai lungi , dar voi incerca si chestia asta , chiar am sursa beton , testata . Oricum prima incercare e cu bateria . Totusi mi se pare in neregula ca led-ul de pe placa e aprins in rosu , nu in verde cum ar fi normal . Editat August 23, 2017 de nostromo Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat August 23, 2017 Partajează Postat August 23, 2017 Ati citit tot de pe acel link de mai sus ???? Daca da,atunci puneti-mi daca ati incercat tot ce scrie acolo...aaa,si nu in ultimul rand daca ati incercat si cu un alt hdd-u ??? Link spre comentariu
surubarila Postat August 23, 2017 Partajează Postat August 23, 2017 (editat) Ati citit tot de pe acel link de mai sus ???? Daca da,atunci puneti-mi daca ati incercat tot ce scrie acolo...aaa,si nu in ultimul rand daca ati incercat si cu un alt hdd-u ??? Nu are treaba HDD-ul , chiar fara in BIOS trebuie sa intre , va spune : no operating system found. Cititi cu atentie "am schimbat HDD"... Editat August 23, 2017 de surubarila Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat August 23, 2017 Partajează Postat August 23, 2017 (editat) Nu are treaba HDD-ul , chiar fara in BIOS trebuie sa intre , va spune : no operating system found. Cititi cu atentie "am schimbat HDD"... Ok,am inteles,atunci eu a-si zice sa incerce ca deconecteze absolut tot,tot din pc-u....iar pe urma sa incerce sa intre in bios..... Adica sa deconecteze hdd-u,dvd-rw,placa de sunet,placa de retea,placa modem,etc.etc...dar numai daca are aceste placi..... Aaaa,si nu in ultimul rand sa verifice daca mufa ps2 de la tastatura este ok.... Dar daca are o tastatura pe usb...poate sa incerce si cu una dasta. O seara minunata va doresc !!! Editat August 23, 2017 de FLORIN IORDACHE Link spre comentariu
surubarila Postat August 23, 2017 Partajează Postat August 23, 2017 Tocmai i-am spus in #5 d-le Florin , urmariti toate raspunsurile si veniti cu o idee....cum sa deconecteze absolut TOT TOT din PC ??? Link spre comentariu
vldc Postat August 23, 2017 Partajează Postat August 23, 2017 De ce nu faci o poza placii de baza pe care sa o postezi aici ? Cel putin putem vedea cum arata condensatoarele . Ca sa eliminam una din posibilele probleme. Link spre comentariu
surubarila Postat August 23, 2017 Partajează Postat August 23, 2017 (editat) Daca nu sunt "gravizi" , inspectia vizuala=0.Trebuie verificati pe ESR-metru. Editat August 23, 2017 de surubarila Link spre comentariu
nostromo Postat August 24, 2017 Autor Partajează Postat August 24, 2017 Nu se vede niciunul inflorit din cei normali , iar cei cu tantal sunt pe viata garantati. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum