Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Desktop Fujitsu Esprimo P7935-nu mai booteaza

nostromo

Postări Recomandate

Am un desktop Fujitsu Esprimo P7935-care nu mai booteaza si led_ul de placa e aprins , dar rosu . A mers , mai dadea rateuri , se mai bloca si mai dadea "blue screen" sau BSOD. Ce poate fi , n-are nici posibilitatea de CLR_CMOS . Ramane la BOOT-are cu ecranul si optiunile F2 si F12 , adica "enter setup" si daca apesi pe F12 adica optiunea de boot , apare optiunea F2 care odata apasata zice "enter setup......" si mai jos "please wait" si asa ramane .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nostromo

7

• surubarila

6

• FLORIN IORDACHE

3

• vldc

1

Sanatate permanenta ! Daca te referi la jumper-ii de pe MB care fac reset-ul de BIOS (sa zicem ca nu-i are) , scoti bateria si cu o penseta scurtcircuitezi lamelele din slot cca 15 secunde (deconectat de la retea).Ceva beep-uri de eroare da ?

Link spre comentariu

Nu booteaza dar nici nu se poate intra in setari .

Sanatate permanenta ! Daca te referi la jumper-ii de pe MB care fac reset-ul de BIOS (sa zicem ca nu-i are) , scoti bateria si cu o penseta scurtcircuitezi lamelele din slot cca 15 secunde (deconectat de la retea).Ceva beep-uri de eroare da ?

Am scos bateria si am masurat-o , are 2,97 V , deci e buna dar n-am facut scurt intre lamele , banuiesc ca te referi intre plus+ si minus- .Voi face si treaba asta maine . Merci de sfat , nu pot intra nici in setarile de BIOS . Cand boota corect , dadea 2 beep-uri , acum nu da beep-uri ca e mort.

Editat de nostromo
Link spre comentariu

Scoate HDD , unitatea optica si ce carduri PCI ori altceva , mai putin placa video (e pe MB sau slot ? ).Daca nu vrea , da jos procesorul , curata bine si schimba-i pasta. Ar fi indicat sa verifici si C-urile electrolitice de pe MB. Nu uita curatarea pinilor de la memorii si a sloturilor....

Editat de surubarila
Link spre comentariu

Scoate HDD , unitatea optica si ce carduri PCI ori altceva , mai putin placa video (e pe MB sau slot ? ).Daca nu vrea , da jos procesorul , curata bine si schimba-i pasta. Ar fi indicat sa verifici si C-urile electrolitice de pe MB. Nu uita curatarea pinilor de la memorii si a sloturilor....

Am schimbat si hdd si l-am lasat si fara , am scos tot , am schimbat procesoare , memorii si tot degeaba . Vedea toate memoriile si procesorul si in windows si in BIOS . A mers , s-a blocat de cateva ori , a dat si ecrane albastre total , fara mesaje in ele , dupa care n-a mai vrut deloc .

Editat de nostromo
Link spre comentariu

Sursa e OK ? Probeaza cu una despre care stii sigur ca e buna.

La sursa n-am umblat ca e mai speciala cu fire mai lungi , dar voi incerca si chestia asta , chiar am sursa beton , testata . Oricum prima incercare e cu bateria . Totusi mi se pare in neregula ca led-ul de pe placa e aprins in rosu , nu in verde cum ar fi normal .

Editat de nostromo
Link spre comentariu

Ati citit tot de pe acel link de mai sus ????

Daca da,atunci puneti-mi daca ati incercat tot ce scrie acolo...aaa,si nu in ultimul rand daca ati incercat si cu un alt hdd-u ???

Link spre comentariu

Ati citit tot de pe acel link de mai sus ????

Daca da,atunci puneti-mi daca ati incercat tot ce scrie acolo...aaa,si nu in ultimul rand daca ati incercat si cu un alt hdd-u ???

Nu are treaba HDD-ul , chiar fara in BIOS trebuie sa intre , va spune : no operating system found. Cititi cu atentie "am schimbat HDD"...

Editat de surubarila
Link spre comentariu

Nu are treaba HDD-ul , chiar fara in BIOS trebuie sa intre , va spune : no operating system found. Cititi cu atentie "am schimbat HDD"...

Ok,am inteles,atunci eu a-si zice sa incerce ca deconecteze absolut tot,tot din pc-u....iar pe urma sa incerce sa intre in bios.....

Adica sa deconecteze hdd-u,dvd-rw,placa de sunet,placa de retea,placa modem,etc.etc...dar numai daca are aceste placi.....

Aaaa,si nu in ultimul rand sa verifice daca mufa ps2 de la tastatura este ok....

Dar daca are o tastatura pe usb...poate sa incerce si cu una dasta.

O seara minunata va doresc !!!

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări