Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce capacitate are acest condensator ?


david alin

Postări Recomandate

Va salut.

Incerc sa-mi dau seama cam ce capacitate ar avea acest dispozitiv/capacitor si ce echivalent as putea gasi in practica ,ori cu ce as putea sa-l inlocuiesc..

Orice parere ,sfat este binevenita.

As dori sa vorbim strict si la obiect.

Cu respect.

 

 

US577671.pdf

Editat de david alin
Link spre comentariu

Niciuna , niciunul , nimic . Ma rog , parere personala ...

 

P . S . - este vorba despre un procedeu si o instalatie , la cat inteleg eu engleza . Un brevet din 1897 ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Sincer, spre propria-mi dezamagire,acelasi sentiment ,pe undeva il am si eu..irealizabil..totusi cunostintele mele in domeniul acesta atat de vast sunt foarte limitate,de aceea nadajduiesc sa primesc si alte pareri de la colegi,care au o pregatire mai bine pusa la punct in electronica..

Da,el spune acolo ca,este vorba despre un condensator facut sa lucreze in vid pentru ai creste performanta semnificativ..bineinteles este ditamai dispozitivul cu tot felul de robineti si conducte pt a putea crea acel vid..probabil datorita tehnologiei acelui timp ...zic si eu..

Link spre comentariu

Asa cum a spus si userul gauss, dispozitivul nu are nicio capacitate si, intrinsec, nu poate fi folosit intr-un circuit electric.

Patentul se refera la un procedeu de inlocuire a aerului sau a altui gaz electroizolant cu o substanta care se solidifica in anumite conditii de temperatura si presiune (exemplul dat in patent este parafina) pentru a asigura elementul electroizolant intre placile unui condensator sau intre spirele unei bobine (la modul general vorbind)

Link spre comentariu

Cam asa am inteles si eu..totusi poate cineva ar putea face macar o estimare pe baza acelor caracteristici pt a ghici /estima capacitatea aproximativa..adica,o fi de ordinul pico,nano,micro,farazilor si cu ce tensiuni lucreaza/suporta... ,milivolti,volti,sute, mii ,sau zeci de mii de volti...

Editat de david alin
Link spre comentariu

Procedeul descris in patent nu prezinta caracteristicile fizice si electrice ale unui condensator (capacitate, tensiune de lucru, arii ale placilor, grosimi ale placilor sau ale dielectricului condensatorului s.a.m.d.) ci este doar o metoda prin care se inlocuieste un electroizolant cu un altul cu alta constanta dielectrica. Atat si nimic altceva.

Procedeul este folosit si in ziua de astazi la impregnarea cu parafina a unor categorii de transformatoare, sau la transformatoarele de inalta tensiune unde spirele sunt imersate in ulei care are si rolul de lichid de racire.

Link spre comentariu

Domnul meu ... probabil am sa va dezamagesc . Incercati sa aprofundati cunostiintele de engleza si cele de electricitate . Apoi luati - o dintr - un colt si incercati sa definiti ce doriti . Am senzatia ca doriti totul , dintr - o data , si pe subiecte destul de aride si generaliste , fara ceva practic sau macar exact definit . Daca aveti nelamuriri , adresati intrebari punctuale . Nu generaliste , doar la obiect si plauzibile , in legatura cu ce pdf - uri sau link - uri postati . Colegi mult mai pregatiti ca mine vor incerca sa va ajute ... nu sa va invete . Acumularea de cunostiinte ramane in sarcina dumneavoastra , altfel irositi timpul propriu si al celor ce vor incerca sa va ajute . De multe ori e o resursa valoroasa ( singura ... ) , care poate fi utilizata cu folos . Altfel , mult succes ... drumul e lung ( am senzatia ca santeti la primii pasi ) si de multe ori anevoios !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nu pot sa va contrazic vizavi de timpul util al unora care in loc sa deschida un pdf ar putea face ceva mai util,poate chiar sa salveze o viata..Am incercat sa invat atat cat mi-a permis timpul si atat cat mi-a permis materia mea cenusie,insa de la un punct am zis sa cer si putin ajutor,sa mai aud si alte pareri,totodata crezand ca am tot dreptul sa ma aventurez in tainele cunoasterii.Credeti-ma ca mi-am batut capul,am citit,insa nu am varsta si pregatirea altora sa pot intelege unele lucruri atunci cand priveste un dispozitiv,o piesa electronica sau un circuit..Daca nu pot posta nici aici...atunci, unde?Sa nu ma judecati ca sunt inflacarat,curios sau ca nu stapanesc prea bine acest domeniu,va rog frumos.

Se pare ca este ceea ce anticipasem,din ce raspunsuri primesc ca,unele patente sunt implementate de autor in anumite proiecte,dispozitive,inventii dar la care nu ofera nici caractaristici tehnice de nici un fel,cu valori precise,etc..si nici explicatii prea clare ,atat incat sa para totul un mister...Ori totul este o mare facatura ,ori nu reusim noi sa intelegem,sa interpretam...

Totul a plecat de la un circuit,un aparat prezentat mai jos,unde autorul face trimitere la un condensator care este tratat si pregatit dupa descrierea facuta tot de el in brevetul prezentat in postul 1

Schema fiind aici:

 

US685957.pdf

Editat de david alin
Link spre comentariu

Lasati vestul,uitativa si la est, Popov cu detect. de furtuni, construiti o antena buna(inalta si lunga )si o priza de pamant si atunci va jucati cu energia libera(gratuita),se optin usor 10-20mW utilizabili.

Link spre comentariu

Tesla nu cunostea in 1901 natura radiatiei electromagnetice si existenta fotonilor. Presupunea, in mod gresit, ca radiatia transmite o sarcina electrica ce poate fi captata, acumulata intr-un condensator bun si utilizata ca sursa de energie.

In brevetul din 1997 Tesla propune izolarea interna a unui condensator cu placi rigide cu un dielectric bun, rezistent la tensiuni mult mai mari decat aerul. Dielectricul se introduce intre placi in stare lichida, dupa care se solidifica si rigidizeaza constructia. Un asemenea condensator poate fi facut sa reziste la tensiuni de ordinul zecilor de kV, dar capacitatea sa este mica, zeci sau sute de pF.

Link spre comentariu

Pai care ar fi natura radiatiei electromagnetice ?

In brevetele lui specifica ca radiatiile luminii ultraviolete,razele catodice si cele Roentgen,au propriatatea de a incarca/descarca conductorii de electricitate...mai ales cand ei sunt negativ electrizati..

Eu am inteles ca "dispozitivul" de captare a radiatiei produce sarcini electrice,si mai spunea ca energie si radiatii de diverse tipuri,exista pretutindeni in univers..Eu stiam ca exista unde ,raze,radiatii,electroni,in :aer,pamant,cosmos..Ele pot fi captate prin diverse montaje electronice,dispozitive ,care se regasesc si in ziua de azi in casele noastre..

De aceea eram foarte curios cu ce tip de condensator putea el reusi a inmagazina energia electrica.

Link spre comentariu

Raspunsul la toate intrebarile de mai sus se pot gasi in cartile de fizica din liceu.

Tocmai ti-a explicat mai sus puriu faptul ca Tesla a gresit si era total pe campii in ceea ce priveste afirmatiile din acel brevet si nu este cazul sa crezi orice gasesti in brevetele lui de atunci.

Daca vei fi vrand cumva si tu sa "iei curent" de la ... soare, asa... cu tabla de pe casa si-un condensator si astfel sa nu mai platesti lunar factura de curent... sa stii ca nu vei reusi, iti irosesti degeaba timpul tau si pe al altora.

Sper ca nu ai cazut si dumneata in patima asta, a... "Teslamanilor" ?!

 

 

Link spre comentariu

Ma uitam la acel ultim patent si ma gandeam ca daca "antena" ar fi facuta foarte mica atunci fiecare foton care loveste "antena" ar creea un curent si s-ar aplica situatia din patent. Oricum Tesla s-a oprit aici (Eng): https://en.wikipedia.org/wiki/Wardenclyffe_Tower . O situatie interesanta era daca se sincroniza acel turn pe prima frecventa Schumann sau armonicele acesteia.

 

Ce apare in acele 4 poze este o varianta de electroscop si o metoda de colectare a sarcinilor electrice folosind o comutatrice care comanda un transformator. Problema nu este functionarea circuitului ci cantitatea infima de energie colectata raportata la energia consumata in procesarea ei. Aplicatia practica a ideii? peacemakerul atomic cu baterie betavoltaica si colectare directa a sarcinilor. Alta varianta este acumularea sarcinilor atmosferice intr-un condensator de valoare mica si tensiune de lucru mare si descarcarea acestora printr-un descarcator in alt condensator cu valoare mai mare si tensiune de lucru mica, dar la fel, energia este infima.

PS: daca cuvantul "overunity" este in vocabularul dv. uitati-l.

Link spre comentariu

Da,desigur .

Imi este clar ca nu e posibil,conform fizicii si celorlalte stiinte..si a putinelor mele cunostinte..

Totusi,nu pot fi imposibil,nici absurd,nici orb dar nici credul si nici fixist.Exista o balanta intre acestea...

Mi-a placut mai mult varianta cea cu "patima Tesloniana/Teslamanilor" :-))))

Da..mai exploram,mai invatam,mai comparam ,mai cercetam.

Terminam cand murim,cand ramanem fara sarcina electrica..

App,ce corp minunat avem,il vad ca pe un condensator de curent AC care este incarcat cu energie/sarcina electrica ,de intensitate foarte mica si care alimenteaza si intretine in sarcina maxima ditamai generatorul/masinaria,OMUL.

Sunt cam trist ca nu reusesc sa aflu ce condensator SF folosea mr Tesla in brevete,iar daca si brevetul e SF si legiuitorii care au asistat la certificarea lui..m-am ars !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări