Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Câteva considerații asupra unor tehnologii neconvenționale

Postări Recomandate

Foloseste cea mai ieftină muniție :) .

Cred că dronele vor fi în pericol după ce arma respectiva va deveni operațională .

Este operationala ... ca si versiunea mai noua . Adica o pot folosi ( la ordin ) subofiterii instruiti si atestati pe post ! ... Mai exista si asa ceva ... operational , desi spun ca nu ... rautaciosi !

https://www.theregister.co.uk/2017/06/06/no_us_navy_railgun_ships_fy2018_budget/

Proaspata ... anul in curs :

http://www.foxnews.com/tech/2017/07/27/cool-video-shows-navys-electromagnetic-railgun-in-rapid-fire-test.html

Ca si aceasta ... 31 iulie ! No steam ... se vede in photo gallery ...

http://newatlas.com/uss-ford-electromagnetic-catapult-aag/50695/

Editat de gauss
Link spre comentariu

Tunul ala care trage cu mach 7 are proiectile care se accelereaza si ating viteza asta sau asa iese la gura tevii ?

Asa iese ... tot transferul de energie are loc in interiorul tevii . Proiectilul e inert ... o bucata de metal . Ma rog , optimizata aerodinamic , si din material corespunzator . Cu asemenea viteza si bataie , ochirea e mult simplificata , traiectoria ( utila ) e cvasi - liniara . Efectul la tinta ... cred ca e evident . A se remarca trecerea spre munitii " ieftine " , costul per lovitura e derizoriu .

Link spre comentariu

Este posibil ca laserul de la Magurele sa aiba si destinatie militara, sa dea jos rachetele rusesti sau orice altceva care ar pune in pericol baza de la Deveselu. Raza de actiune este limitata la cel mult zeci de kilometri, dar poate fi extinsa cu oglinzi purtate de avioane. Nu am date in sensul asta, dar mi s-a parut cam ciudat sa se construiasca un laser atat de puternic in Romania, tara care a fost dezidustrializata aproape total. Ce interese sunt in joc ?

Motive de protectia mediului si alte avize care la noi in tara se dau mai usor.

LAserul ala nu merge cu seminte de floarea soarelui, se lucreaza cu tot felul de chestii unele nu tocmai curate.

IAr legat de dezindustrializare, noi am distrus-o si am dus-o la sapa de lemn.

E scuza care o scot toti ca sa uite de faptul ca toti securistii si oamenii de 2 lei (de-ai nostri, nu de-ai lor!) au capusat tara si tot ce era.
De parca americanii sau nemtii sunt responsabili sa ne conduca noua tara spre profit si nu noi insine.
Nu ca ar fi fost cine stie ce tehnologie prezenta, dar se putea incerca o revitalizare, nu doar furt pe fata.
Alta poveste.
Link spre comentariu

Chestiile care fac obiectul ( si sant in spiritul ) topicului , sant destul de abstracte , mai ales la o simpla lectura . Din cauza incarcaturii stiintifice ( si eventual tehnologice ) consistente , de nivel inalt , sant apanajul organizatiilor , grupurilor , structurilor bine articulate si cu potenta in multe domenii ... financiarul fiind " must have " . Politicul este inclus . Implicatiile pot fi uriase , chiar fundamentale . Asadar , pot decide sa limiteze accesul , chiar si ziaristic , la fondul problemelor . Chiar si la ce ar putea fi public , oricat de neinsemnat . Daca doresc , o vor face . Unul dintre motive , pe intelesul tuturor , este fiindca pot ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

În schimb devine clar la ce foloseau scheletele de beton sub forma de pirostrii !

Până și dispozitivele tip clopot încep sa aibă sens , înțelegând oarecum principiul Repulsine .

E clar , V.S a fost un geniu .

Ceea ce nu știm este dacă a reușit în WW2 să zboare cu clopotul sau cercetările au continuat după Paperclip .

Link spre comentariu

Eu as fi curios ( pe chestii documentate , cu dovezi irefutabile , publice si la vedere ) daca exista aplicatii astazi , posibil de a ne uimi maine ( in sens calendaristic . pe data de 24 august a.c. ) . Ma rog , intrebarea e oarecum retorica , am propriile raspunsuri la ea , dar care nu schimba fondul chestiunilor ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări