david alin Postat August 21, 2017 Partajează Postat August 21, 2017 (editat) Buna ziua forum,salutare colegi. Va rog sa ma ajutati si pe mine sa gasesc o piesa in genul unui contact/releu care sa functioneze/cupleze/aclanseze ,la o tensiune de maxim 7-800 milivolti si un curent de maxim 100-200 microamperi..Exista asa ceva?? Doresc sa-l folosesc pt cateva experimente(de exemplu ,sa pot cupla/intrerupe contactul intr-un circuit a carui sursa de curent electric este o lamaie) Cu respect. Editat August 21, 2017 de david alin Link spre comentariu
catalin004 Postat August 21, 2017 Partajează Postat August 21, 2017 (editat) pai acel releu este un tranzistor bipolar in acest caz....cred....dar practic cu bobina cred ca este inexistent Editat August 21, 2017 de catalin004 Link spre comentariu
QQme Postat August 21, 2017 Partajează Postat August 21, 2017 Am vazut asa ceva, la un reg. de temp. un miliampermetru cu un magnet mic pe ac ce actiona doua reeduri min si max dar curentul cerut era cca.10mA la 50-100mV. Link spre comentariu
puriu Postat August 21, 2017 Partajează Postat August 21, 2017 Cele mai sensibile relee electromagnetice sunt releele polarizate, folosite pe vremuri in circuitele telefonice si telegrafice. Am pe undeva unul mare, rusesc, ce poate lucra cu 1 V si 1 mA la bobina. Sunt si mai mici, dar n-am avut niciunul. Se poate improviza un releu mult mai sensibil dintr-un instrument de masura cu ac metalic. Link spre comentariu
david alin Postat August 21, 2017 Autor Partajează Postat August 21, 2017 O sa studiez si mai bine problema,voi analiza toate raspunsurile voastre..Da,o sa incerc si cu tranzistori..Contactul Reed din ce am studiat nu functioneaza in cazul meu..Doresc sa experimentez/probez singur cateva principii/teorii ale unora sa ma conving cum si in ce masura functioneaza..Va rog sa.mi dati cat mai multe idei/piste pe care sa merg ,poate reusesc,iar daca o fac voi posta. Link spre comentariu
gsabac Postat August 21, 2017 Partajează Postat August 21, 2017 Se foloseste si o baterie sau sursa externa de mai multi volti? @gsabac Link spre comentariu
gauss Postat August 21, 2017 Partajează Postat August 21, 2017 La un curent de 200 microamperi si 800 milivolti alimentare ... nu ai prea multe variante . Incearca ceva cu tranzistori cu germaniu ... oricum o sa ai ceva de munca . Asta daca alimentezi prin circuitul E - C . Daca doresti releu clasic , cu contact(e) izolat galvanic ... doar un reed foarte sensibil , cu bobina aferenta manufacturata , sarma f . subtire si spire multe . Oarecum la limita ... depinde ce contact reed gasesti , sant unele miniaturale , sub 1 cm lungime ... dar nu - s la primul magazin . Link spre comentariu
david alin Postat August 21, 2017 Autor Partajează Postat August 21, 2017 Gsabac ,nu voi folosi baterii ,nici volti mai multi..Am specificat ca alimentarea va fi de la o lamaie,cartof ca sa va faceti o idee despre ce vorbesc si de consum.. Da Gauss ,sunt convins ca imi va fi foarte greu sa gasesc metoda ,dat fiind faptul ca se lucreaza cu puteri mai mari ,consum mare ,in ziua de azi...Am notat si ideea ta,multumesc. Link spre comentariu
gauss Postat August 21, 2017 Partajează Postat August 21, 2017 S - ar putea inseria mai multe " elemente " ... de ce nu , si paralel . Daca e in scop demonstrativ , probabil va functiona . Daca se doreste ceva pe termen lung , pilele " biologice " nu functioneaza , sant doar exemplificari ale teoriei , la nivel de curiozitati . In fine , poate mai multe amanunte cu ce doresti sa faci ar fi de ajutor . Nu numai pentru cei care incearca sa - ti raspunda ... Link spre comentariu
gsabac Postat August 21, 2017 Partajează Postat August 21, 2017 Dar contactul ce trebuie sa faca, este folosit intr-un circuit electric sau este vorba numai de a folosi energia unei baterii pentru un contact mecanic. @gsabac Link spre comentariu
david alin Postat August 21, 2017 Autor Partajează Postat August 21, 2017 (editat) Absolut de acord dl Gauss..cunosc problema si legile fizicii in mare parte,deasemenea inteleg si principul obtinerii unui randament in domeniul electricitatii daca pot spune asa..Si deasemenea ,este clar ca sunt si curios,nu cunosc un electronist care sa fi inventat sau facut,experimentat ceva fara a pleca de la acest imbold normal si uman ,numit curiozitatea..initial fac testul ,pt a gasi piesa potrivita necesara pt experiment,ulterior daca voi reusi trebuie sa o implementez intr-un circuit electric de putere foarte mica.Da,de ce nu..si lamaia de exemplu ,se poate numi o baterie biologica..Da,dl Gsabac,doresc sa inchid-deshid un circuit electronic de foarte mica putere pentru inceput.Voi reveni scu detalii in masura in care reusesc sa fac acest mini circuit realizabil,macar sa gasesc contactul/releul/solutia ..Pt ca nu vreau sa induc pe nimeni in eroare si nici macar pe mine insumi..Multumesc tuturor pt implicare,timp si idei !Cu respect. Editat August 21, 2017 de david alin Link spre comentariu
gsabac Postat August 21, 2017 Partajează Postat August 21, 2017 Exista solutia, este foarte simpla, se pot aprinde chiar si mai multe leduri sau comuta un releu puternic. Procedeul se bazeaza pe acumularea energiei si l-am mai folosit. Este util si obligatoriu la masinile electrice Tesla sau chiar autobuzele electrice. @gsabac Link spre comentariu
david alin Postat August 21, 2017 Autor Partajează Postat August 21, 2017 Gsabac,incerc sa ghicesc despre ce este vorba dar ma tem ca nu ma prind..care ar fi solutia gasita in cazul dvs?(Ma refer la solutia care spuneti ca o folositi..). Ideea ar fi urmatoarea:Voi inmagazina prin diferite metode,energie electrica intr-un condensator,iar la o valoare prestabilita (cca 1V si cca 100 uA)doresc sa-l fac sa se descarce prin acest contact/intrerupator/releu ,inchizand circuitul ,intr-un acumulator de exemplu dar nu neaparat..Problema este ca tensiunea si puterea va fi foarte mica,in speta cea spusa de mine in primul post. Link spre comentariu
gsabac Postat August 21, 2017 Partajează Postat August 21, 2017 (editat) Ce am postat eu este pe bune si nu face parte din categoriile: - aprind led cu o felie de lamiie; - incarc telefonul cu o lamiie; - energie inepuizabila din lamii; - incarci telefonul cu un cartof; - foc cu ajutorul unei lamii; - baterie vesnica cu lamii; - PC alimentat cu 100 de monezi; - Laptop alimentat cu o stcla de Coca Cola. Oricum ar fi aceste filmulete sunt bune pentru amuzament sau distractie si sunt mai bune decit nimic. @gsabac Editat August 21, 2017 de gsabac Link spre comentariu
david alin Postat August 21, 2017 Autor Partajează Postat August 21, 2017 Dl gsabac,ma tem ca posturile dvs nu fac obiectul discutiei si ce se cere in postul meu.Nu ati dat nici o idee la ce am specificat eu destul de concret,zic eu..Multumesc oricum pt timpul acordat.Voi incerca sa caut cate ceva din ce m-au sfatuit colegii,desi e un pic mai greu fiindca e vb se pare de piese ft vechi si nu le stiu nici denumirea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum