Marian Postat August 24, 2017 Partajează Postat August 24, 2017 (editat) Am tot cautat un pdf care sa indice THD-ul la 5532 si n-am gasit, nu stiu de unde comparatia cu 3x mai putin fata de OPA, insa chiar de-ar fi asa, tot raman 3 zero-uri dupa virgula, si sunt al naibii de curios care e in stare sa simta asa ceva... SR-ul este viteza de raspuns a AO ( la fel ca la amplificator ), este comparabil cu Trise si Tfall la driverele mosfetilor la comutatie. Imagineaza-ti un salt perfect vertical aplicat pe intrare, efectul SR este ca la iesire este redata o panta care nu mai este verticala ci usor aplecata. 9V/uS pentru un AO care trebui sa redea la iesire maxim cativa volti rms, este arhisuficient, fireste ca mai mult nu strica ( daca e prea mult, totusi pot fi probleme de stabilitate in anumite conditii ), dar la fel ca si la THD, de la un anumit nivel urechea nu mai poate sesiza diferenta. Un efect mai usor de asimilat al SR-ului mic este deformarea la frecvente inalte sinusoidei aplicata la intrare in unda triunghiulara redata la iesire, dar asta se intampla in cazuri extreme, unde SR-ul este prea mic pentru ce este necesar. Banda cu cat este mai mare ( Mhz aia ) cu atat mai mult castig disponibil la partea superioara a spectrului audio, si totodata cu atat mai pronuntat efectul benefic al reactiei negative la frecvente ridicate, deci THD mai bun acolo. Pune ce-ti place tie, lasa parerile altora. Editat August 24, 2017 de marian Link spre comentariu
lukeme Postat August 24, 2017 Partajează Postat August 24, 2017 Sau, intr-o determinare practica, chiar mai mult de 3x: https://www.google.ro/search?q=ne5532+thd&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwietuigsfDVAhWFZpoKHaEPA7gQsAQIPA&biw=1024&bih=494#imgrc=la8b5jKy71FSqM Link spre comentariu
Marian Postat August 24, 2017 Partajează Postat August 24, 2017 (editat) O masuratoare facuta cu o placa de sunet cu THD propriu de 0,0008%, care reda un THD la 5532 de....0,0008%. Pe bune? Si-apoi asa cum am zis, raman 3 zerouri dupa virgula, putine amplificatoare sunt capabile sa nu strice performanta asta, si urechi care sa o simta nu prea exista. Editat August 24, 2017 de marian Link spre comentariu
Cilibiu Postat August 24, 2017 Autor Partajează Postat August 24, 2017 Multumesc de sfaturi si explicati, am mai invatat cate ceva. Fin vorba de frecventa NE5532 are 10Mhz fata de OPA 8Mhz.......parerile se pare ca sunt impartite. Va tin la curent dupa ce termin de facut acest corector. Respect Link spre comentariu
franzm Postat August 24, 2017 Partajează Postat August 24, 2017 http://www.nanovolt.ch/resources/ic_opamps/pdf/opamp_distortion.pdf Link spre comentariu
lukeme Postat August 24, 2017 Partajează Postat August 24, 2017 (editat) Se pare ca scula e mai performanta decat sustin specificatiile tehnice, atat ca si prag de zgomot propriu, cat si ca distorsiuni. A putut masura distorsiuni de 0,00031%, la un SNR de 130dB. http://www.diyaudio.com/archive/blogs/alexcp/attachments/1056d1368478323-measurements-sound-card-e-mu-0204-loopback-thd-n-vs-freq.png Editat August 24, 2017 de lukeme Link spre comentariu
Cilibiu Postat August 24, 2017 Autor Partajează Postat August 24, 2017 Interesant ! Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat August 24, 2017 Partajează Postat August 24, 2017 O schema care suna foarte fain este de la amplificatorul Sansui AU-217, a nu se confunda cu AU-X217, e pe tranzistori, e putin mia mult de lucru ca trebuiesc imperechiati tranzistorii, dar merita efortul, o schema modesta care bate la fund tot felul de op-ampuri cu figuri de la texas instrumentsUnde ai găsit o schemä de Sansui AU-217 cu corector de ton separat,cäci eu nu văd decât cu unul în reacția negativä a finalului? Link spre comentariu
sesebe Postat August 24, 2017 Partajează Postat August 24, 2017 Pai o foloseste cu tot cu final si daca e semnalul prea mare poate pune un atenuator dupa....... Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat August 24, 2017 Partajează Postat August 24, 2017 (editat) Presupun cä asta a fost o glumă, nu? În fine...așteptam să-mi răspundă autorul postării. Or fi asemänări între structura unui AO și cea a unui astfel de etaj de putere dar... Editat August 24, 2017 de Real Minitehnicus 1 Link spre comentariu
Cilibiu Postat August 28, 2017 Autor Partajează Postat August 28, 2017 Am revenit cu o varianta de PCB , am incercat sa evit extrem de mult buclele de masa si sa organizez cat mai eficient amplasamentul, cu toate ca nu a iesit asa de ordonat cum am vrut. Astept parerile voastre, mai tarziu vreau sa ma apuc sa il fac sa vad ce va iesi. Schema este dezordonata, interesul meu era sa o pot transfera in ARES ca sa pot face cablajul. Daca totul e ok, voi reface schema pentru o citire mai usoara. Link spre comentariu
sesebe Postat August 28, 2017 Partajează Postat August 28, 2017 Mi se pare imbirligat si ineficient desenata. Ce rost au aranjarea firelor spre potentiometri ca pt a conecta in potentiometru dublu daca le-ai plasa in mijlocul placii si nu la marginea ei. Dece nu iei o schema consacrata de pe net cu tot cu cablaj si ai terminat toata povestea. Eu personal nici macar nu incerc sa inteleg ce ai desenat acolo pe schematic. Link spre comentariu
Cilibiu Postat August 28, 2017 Autor Partajează Postat August 28, 2017 Da e drept ce spui...... Link spre comentariu
Marian Postat August 28, 2017 Partajează Postat August 28, 2017 Nu arata prea bine nici schema nici cablajul, as avea 2 sugestii generalizate. -Nu-ti pierde timpul incercand sa reproduci in schema intocmai ce ai de gand la cablaj ( structura/dispunere/etc ), schema este un intrument simbolic, deci trateaza-o ca atare, simplifica-i legaturile cat se poate de mult, daca trebuie neaparat sa pui conectori, foloseste-te de ceva simplu si pus in pozitii usor de citit, pentru ca putini vor avea rabdarea sa descurce o panza de paianjen. -Un cablaj bun nu vine de la primele incercari, dezvoltarea si perfectionarea unui stil propriu vin in timp, mult timp, multe rateuri, multa munca, multe dezamagiri din care trebui sa inveti. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa-l retii mereu, este ca indiferent de aplicatie, lungimea unui traseu este bine sa fie cat mai mica posibil, pare simplu, dar nu e. Link spre comentariu
Cilibiu Postat August 28, 2017 Autor Partajează Postat August 28, 2017 Da asa este. Am sters schema veche si am renuntat la conectori. Atasez schema noua. Sper ca in seara asta sa am timp sa reproiectez cablajul. De data asta a iesit cum trebuia sa iasa. Vreau sa proiectez eu cablajul, sa imi dezvolt imaginatia si sa exersez in acelasi timp, daca eu nu fac cablaje proiectate de mine , si merg doar pe cele gasite pe net......deja asta este un COPY-PASTE care nu prea imi place. Va mutlumesc pentru indrumari si faturi. Voi reveni si cu cablajul. Am facut mici modificari in schema fata de schemele originale, sper ca am modificat bine. Astept pareri. Respect tuturor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum