Vizitator vaidaionutradu Postat Mai 30, 2007 Partajează Postat Mai 30, 2007 salut as avea o rugaminte la voi cei care stiti ca eu sunt cam un incepator in astea.....am de facut o aplicatie in care trebuie sa monitorizez umiditatea dintr-o incapere. datele sunt preluate de catre PIC 18f458 si trebuie sa le trimit la un lcd. m-ar interesa daca aveti un cod sau stiti unde sa caut, un cod ori in asamblare ori in C prin care sa preiau datele de la senzor si sa le afisez apoi pe lcd mersi fain daca nu e lecd merge si cu afisaj cu 7 segmente in care ultimul sa imi afiseze % si sa mai am inca 2 sau eventual 3 in care sa afisez umiditatea de la 0% pana la 100% multumesc mult Link spre comentariu
vsurducan Postat Mai 31, 2007 Partajează Postat Mai 31, 2007 Metodologia este urmatoarea:-cauti pe internet cuvantul cheie pentru senzorul de umiditate pe care doresti sa-l folosesti (unul cu care merita sa incepi este SHT11, SHT75, etc)-downloadezi foile de catalog si notele de aplicatie ale circuitelor pe care intentionezi sa le utilizezi-in procesul de cautare o sa-ti apara n aplicatii cu acest senzor pe care le citesti pe fiecare in parte si ajungi la ce te intereseaza inclusiv cod sursa.Faza de decumentare reprezinta 50% dintr-un proiect. Daca stii sa o faci atunci ai sanse mari sa termini proiectul. Link spre comentariu
Vizitator vaidaionutradu Postat Mai 31, 2007 Partajează Postat Mai 31, 2007 faza e ca mie mi-a fost impus sa lucrez cu sensorul SYH-1S sau SYH-2...si la astia nu am gasit foi de catalog ecat un tabelas cu variataia rezistentei...si graficul de variatie...si cateva caracteristici electrice... am crezut ca este ceva cod sa zic universal pt PIC-ul meu in care sa faca preluare de date pe un anumit port si apoi pe alt port sa trimita la un lcd Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 31, 2007 Partajează Postat Mai 31, 2007 am crezut ca este ceva cod sa zic universal pt PIC-ul meu in care sa faca preluare de date pe un anumit port si apoi pe alt port sa trimita la un lcdNu exista coduri universale. Exista, cel mult proceduri pentru fiecare operatiune in parte. Tu trebuie sa pui cap la cap aceste proceduri.Operatiunile sunt:1. Conversia analog/digital pentru a citi rezistenta senzorului.2. Pe baza tabelasului pe care le ai faci un lookup tabel si treci din rezistenta in umiditate.3. Inscri datele in LCD asa cum se arata in datasheet-ul respectivului afisaj sau al unuia asemanator.Documenteaza-te temeinic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum