Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sateliții sonorizare foișor

turcu_dan

Postări Recomandate

Salutare. De curând am terminat de construit un foișor in curte. Dimensiunile lui sunt 4x7 m. As vrea cu ajutorul vostru să găsesc o soluție pentru sonorizarea lui. Nu vreau ceva scump/sofisticat, deocamdată ascult muzica de la o combina Philips din anii 2000, insa este destul de incomod sa tot scot boxa din magazie pentru a se auzi și în foișor. Menționez că exclud variantele achiziționării de boxe întrucât sunt prea mari, nu am unde sa le poziționez și nici nu vreau sa se vadă, as vrea să păstrez cat mai mult aspectul original al foișorului. Sursa de semnal+amplificator va fi combina. Nu cred că am nevoie de puteri mai mari de 10-20W. Eu m-am gândit la 4 sateliți mici, montați in cele 4 colturi ale foișorului, între capriori. Am găsit ceva de la Logitech Z5500, dar nu am nici o idee despre cum de aud. Și văd că prețurile second sunt pe la 70-100 Ron pe bucată. M-am gândit și la varianta de a cumpăra 4 difuzoare de la Monacor, ceva cu dimensiuni de max. 10cm care pot fi si full range la care sa le fac eu cutie. Pentru partea de bas este posibil sa aleg in subwoofer pe care sa-l poziționez in spatele foișorului.

Editat de turcu_dan
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• turcu_dan

4

• StelianP

3

• daniels

1

• cristian2009

1

Top autori în acest subiect

Da, la difuzoarele auto m-am gândit și eu, insa parca am așa o presimțire că cele visaton fullrange care sunt pe la 50-60ron ar fi mai calitative, cu un sunet mai bun. Poate ne spune cineva care are. Cele auto s-ar putea sa fie mai rezistente fizic, variații de temperatură, etc. Cele de la Logitech m-au atras pt că au deja cutii, și incap perfect intre căpriori, mă gândesc că au și ceva calitate, totuși Z5500 la vremea lui era destul de scump.

Link spre comentariu

Se gasesc boxe perete, pt exterior. Ce mai ieftine, aprox 100 roni bucata. De ex Behringer SL4210.

Doar satelitii de la Logitech, fara subwoofer, nu cred ca se vor auzi cum trebuie.

Editat de cristian2009
Link spre comentariu

Am în plan și un subwoofer pe care să-l montez in spatele foișorului. Un perete este închis cu lambriuri.Behringer SL4210 sunt cu transformator, dar am înțeles ideea.

Editat de turcu_dan
Link spre comentariu

Parerea mea decat sa te mai chinui atat cu ale difuzoare. Ia un sistem 5.1 direct gata facut la 200- 300 de lei gen Genius in carcasa de lemn, si ai si subwoofer pe care il bagi intr-un colt ceva, si o sa fie perfect. Nu are rost sa iti bati capul facand boxe, care o sa te coste foarte scump si nu scoti mare lucru din ele, plus ca iti trebuie si amplificare 5.1, iar combina de zici ca o ai nu te ajuta.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări