Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema conectare imprimanta la laptop

Vizitator Alin Nistor

Postări Recomandate

Vizitator Alin Nistor

Salut,

Am o imprimanta veche HP 710 C,care functioneaza bine pe desktop PC cu cablu paralel.Am incercat sa o conectez la laptop Lenovo I5 ....... sistem operare Windows 10, prin intermediul unui cablu proaspat achizitionat care are la un capat mufa tata paralel -la imprimanta si tata USB spre laptop.

Dupa instalarea driverului nu obtin nici un fel de reactie din partea imprimantei.Refuza sa printeze , orice am incercat.Cablul achitionat

https://www.emag.ro/cablu-convertor-usb2-0-la-paralel-centronics-36pin-t-t-1-5m-logilink-au0003c/pd/DTF23MBBM/

este subtirel -aprox 6 mm la diametrul exterior .Am vazut ca sunt disponibile on line si variante de cablu de grosime mai mare, din poze par de grosime similara cu ce original -cc 10 mm.

Astept o sugestie

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• modoran

3

• Florinel TV

2

• vio2007

1

Top autori în acest subiect

Adaptorul nu a avut şi un driver propriu ? Ştiu că am pe undeva un adaptor similar, dar RS232-USB şi are driver dedicat. Posibil să trebuiască şi în cazul de faţă...

Link spre comentariu

Cel mai probabil cablul e o teapa, clona chinezeasca. Un cablu original care sa imite perfect functiile portului paralel original e destul de scump. La fel si cu cablurile USB-serial, foarte multe sunt teapa.

Link spre comentariu

Validae, nu are nici un cd in pachet.

Ps.In ce sens teapa?Am vazut intradevar si cabluri cu 50 de lei si chiar cu 80 de lei.

Editat de alin 105
Link spre comentariu

Teapa in sensul ca nu scoate la iesire aceleasi semnale pe care le scoate un port paralel ( sau serial ) nativ. Nu e ce iti trebuie tie. S-ar putea sa depaseasca 80 de lei un convertor original.

Link spre comentariu

Am incercat si eu sa folosesc in W7 imprimante vechi HP-deskjet ce mergeau bine cu XP si nu am reusit,

desi am instalat tot felul de driveri si am folosit cablu original LPT-LPT.

@gsabac

Link spre comentariu
Vizitator Alin Nistor

Nu am reusit sa fac nimic cu imprimanta, is in pana de idei.Daca nu aveam imprimanta, era OK sa cumpar una noua cu port USB.Asta veche are cartuse mari, usor reincarcabile fara prostii gen chip de incarcare &shit, ieftina in exploatare, fiabila ( 14 ani de utilizare).

As incerca cu alt cablu, dar nu am idee care ar putea fi bun.

Link spre comentariu

Caută să mergi la un centru ce repară sau întreține imprimante, acolo vei avea șanse să vezi dacă mai poți folosi acea imprimantă. Și mai ales cu ce interfață o poți folosi pe un sistem modern....

Link spre comentariu

Ai grija cu imprimantele noi ca sunt gunoaie si costa o gramada de bani cartusele , eu miam cumparat acu vreo 4 ani una EPSON si scotea 20 de foi si se terminau cartusele si toate cele 4 cartuse costau 120ron deci nu se merita , daca vrei sa cumperi sa cauti ceva care scoate cel putin 2000 de foi

Link spre comentariu
Vizitator Alin Nistor

Am intrebat la un centru de reparatii si imprimante,habar nu au, am fost sfatuit sa cumpar o imprimanta noua..... :nas:

Am comandat un nou adaptor, de data asta "de firma" (!) Hama.....

https://www.emag.ro/printer-convertor-hama-usb-49284/pd/EJFPKBBBM/

Va tin la curent.Oricum este ultima incercare inainte de a arunca in tomberon o imprimanta sanatoasa si in mintile ei!

Link spre comentariu

Se pare că nu e suficient să faci adaptarea Paralel-USB fiindcă acest tip de imprimantă este scoasă de pe lista driverelor HP pentru Windows 7-8-10. De aceea sistemul nu o poate recunoaște, singura variantă fiind s-o folosești doar pe un PC ce rulează XP. Driverul pentru XP nu mai funcționează pe sistemele noi, am pățit aceeași problemă cu dispozitive mult mai noi decât o imprimantă din 1998.

Link spre comentariu

Nu merge nici instalat windows xp in virtualbox si forwarding la porturile USB in masina virtuala ? Eu asa am resoftat cateva telefoane cu drivere doar pentru windows xp si 32 bit, sistem de operare gazda windows 10 64 bit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări