Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Acu' 48 de ani

Postări Recomandate

Nu, cele de azi sunt produse de serie mare. Atunci un model nou era gândit și produs cu răbdare, era normal să aibă personalitate.  Acum nu se mai pune preț pe așa ceva. 

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 15 ore, doru3160 a spus:

Nu, cele de azi sunt produse de serie mare. Atunci un model nou era gândit și produs cu răbdare, era normal să aibă personalitate.  Acum nu se mai pune preț pe așa ceva. 

Se pune preţ exorbitant pe plastic inflamabil şi letal...

Link spre comentariu
Acum 16 ore, doru3160 a spus:

. Atunci un model nou era gândit și produs cu răbdare, era normal să aibă personalitate.  

Chiar mai târziu (anii '60/'70/'80) masinile aveau personalitate deși erau produse în serie mare. Privind pe drum vedeai de la 1km distanță ce marca de mașină vine. Acum par toate la fel, la unele e necesar să privești sigla .

Pe lângă faptul că designerii par a fi în pană de idei, mai sunt obligati să respecte norme care le restrănge libertatea de a desena/creea  anumite forme, pe motiv că  ar fi periculoase la impactul cu pietonii și chestii de genul. 

.

Link spre comentariu

Ai perfecta dreptate, daca nu privesti sigla, risti sa le confunzi. Si nu cred ca cerintele de siguranta constituie cauza. Chiar pe aceleasi cerinte de securitate, se pot desena variante diferite.

Atunci proiectantii doreau sa nu semene cu "aia", acum vor sa semene cu "aia"!

Editat de icar
Link spre comentariu
Acum 3 ore, alcon a spus:

Se pune preţ exorbitant pe plastic inflamabil şi letal...

Exact, daca dai jos plasticul de pe fața și spatele mașinii, abea atunci îți dai seama că e cam mult în raport cu tabla, mai ales daca socotești și aripile la unele modele.

Link spre comentariu

Jumatate din masina e costul optionalelor fara de care mai toti nu pot!

Masina in esenta ei este pe locul n, conteaza aspectul, culoarea, marca, oprionalele si mai stiu eu ce`i trece prin cap generatiei pro!

:(  ma rog, doar 7,62 nu`i, in rest de toate!

Link spre comentariu
Acum 1 oră, +_Florin_+ a spus:

Chiar mai târziu (anii '60/'70/'80) masinile aveau personalitate deși erau produse în serie mare. 

.

Cred că ar trebui sa definim ce înseamnă serie mare in 1980 vs 2020.

Link spre comentariu

Zuperrr!Mai ca zici ca e masina unui cocalar de-al nostru!S-au o fi?...

Si apropo de optionale.La munca,ani buni de atunci,o tipa isi ia Peugeot.O intreb,intr-o doara,cat a dat pe ia.21000€,zice ea.Dieselar,intreb eu?Nu,benzinar vine raspunsul.Sunt intrigat si i-ar intreb ce optionale are.Raspunsul "ma darama":"Nu stiu domnu' inginer.I-am pus de toate,tot ce au avut".Cred ca anexele erau mai mult de 6000€...Si nici nu stia sa le foloseasca!

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
Acum 49 minute, doru3160 a spus:

ce înseamnă serie mare in 1980 vs 2020

Exact acelasi lucru! Am mai spus, nu trebuie comparate mere cu iarba verde. 100 de unitati anual, ATUNCI, era serie mare, atit permitea tehnologia si manopera. Acum, 1000 de unitati (am luat niste cifre, pentru exemplificare), nu se compara, se lucreaza cu roboti, tehnologia e alta, se poate mai mult. Astronautii din anii 60, nu stiau sa foloseasca un telefon din ziua de azi, erau incapabili?

Acum 42 minute, doru3160 a spus:

ia de colea, priveste sigla

:rade: Ca sa nu existe confuzii si neclaritati!

E lasa, si noi scriam, cu letraset, pe amplificatoare noastre, Akai, Panasonic...

Link spre comentariu
Acum 1 oră, doru3160 a spus:

Cred că ar trebui sa definim ce înseamnă serie mare in 1980 vs 2020.

Fără a studia cifre exacte; e clar că numărul de automobile produse în 2019 e net superior față de 1980, dar dacă comparăm producția dini 80 cu cea din 40 ... e tot "serie mare". Foarte mare :). La asta m-am referit.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, icar a spus:

E lasa, si noi scriam, cu letraset, pe amplificatoare noastre, Akai, Panasonic...

Apropo, mai exista pe undeva de cumparat letraset?

Link spre comentariu

se gaseste pe internet. cu exceptia celor ce vind nos letraset, acu se foloseste denumirea generica de dry transfer lettering/graphics. din cite stiu firma letraset a disparut.

am vazut pagini mici format A5 din cind in cind prin librarii, la standurile cu abtibilduri. nu stiu daca magazinele de hobby din romania vind asa ceva in mod regulat. sint mai populare foliile blank de dry trasfer pe care poti tipari la imprimanta.

Link spre comentariu

Letraset, ca atare, nu se mai fabrica. Sunt tot feluri de abtibilduri, inflorate si colorate tipator, pentru copii. Pentru modelisti, pe site-urile specializate, se gasesc coli cu tot feluri de abtibilduri necesare inmatricularii si a altor inscrisuri necesare pe modele.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări