daniels Postat Noiembrie 13, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2018 s-au facut la noi tigari din foi? Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 13, 2018 Partajează Postat Noiembrie 13, 2018 Nu tin minte sa fi vazut in tutungerii tigari de foi, dar nu e exclus sa fi fost fabricate pt export sau protocol. Mai bine am grupa postarile cu tutunul romanesc intr-un topic separat ca sa nu poluam aici.Sunt sigur ca cel putin o vreme actualii si fostii fumatori vor citi si privi cu placere. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Noiembrie 13, 2018 Partajează Postat Noiembrie 13, 2018 In '87 - '88 sigur existau. Eram student si mi-am cumparat o data. Nu mi-au placut, dar asta e alta discutie. Nu mai stiu cum se numeau. Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 13, 2018 Partajează Postat Noiembrie 13, 2018 2 hours ago, daniels said: s-au facut la noi tigari din foi? Da, dar, nu stiu unde erau facute, se gaseau la Tutungerie, costau 3lei, se vindeau la bucata, cam iti lasau in gura un gust de traverse de cale ferata (gudron), ne prostem si noi, ne dadeam americani, ei intotdeauna cand vor sa marcheze un eveniment, de orice fel, isi baga in gura un trabuc de 30 cm, asa, ca de sarbatoare. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 14, 2018 Partajează Postat Noiembrie 14, 2018 (editat) Din vechime ... O perioada a fost " locuinta " unor tranzistoare mosfet de RF , cu poarta neprotejata . Cutie metalica etc . Ca fapt divers , n - am reusit sa defectez niciodata vreun mosfet , oricat de neglijent l - as fi manipulat . P.S. - apropo de tigari si ambalaje ... o lunga perioada , in casa bunicilor a fost pastrat un pachet de tigari Chesterfield , provenit de la un aviator american doborat in 1944 , undeva in vecinatatea casei , in spatele gradinii era camp cultivat , se secera graul in momentul intamplarii din care a rezultat pachetul ... am mai povestit la fostele bodegi . Ar fi fost o piesa interesanta intr - o colectie ... nu stiu ce s - a intamplat cu el , si n - am indraznit sa - l cer , desi nu cred ca as fi fost refuzat . Ma rog , mi - amintesc copil fiind de tot felul de artefacte ramase in urma conflagratiei ... le - am pierdut urma , nu erau cine stie ce , ... am fost destui nepoti . In fine ... Editat Noiembrie 14, 2018 de gauss Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 14, 2018 Partajează Postat Noiembrie 14, 2018 Multumesc pentru aducere aminte, chiar uitasem de aceste minunate cutii, eram fascinat de ele, nu am cumparat niciodata, acum imi pare rau... Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 14, 2018 Partajează Postat Noiembrie 14, 2018 (editat) Ce sa zic ... va multumesc pentru multumiri ! Altfel , cateodata mi - amintesc tot felul de chestii pe care nu le - am avut , multe din copilarie , altele la maturitate ... , acum parca am un regret ca am aruncat multe lucruri ( inclusiv " colectia " de pachete de tigari ) , ma rog , spatiul meu locativ e limitat ... cred ca si din cauza fumatului . Adica in lipsa fumatului as fi putut avea o locuinta de sute de metri patrati , dupa cum a explicat dl . Videanu ( parca ... ) . Pe cale de consecinta , as fi putut pastra multe lucruri de care m - am despartit . Asta este , fumatul e un viciu costisitor , m - a privit de building - ul ( asemanator ) d - lui respectiv . P.S. - mai isi aminteste cineva de tigarile ( de import ) poreclite Kojak ? ... acelea maronii ... Editat Noiembrie 14, 2018 de gauss Link spre comentariu
ALVIN Postat Noiembrie 14, 2018 Partajează Postat Noiembrie 14, 2018 (editat) Cred ca se numeau St. Moritz... Edit: dupa o scurta cautare rectific: aproape sigur erau More. Editat Noiembrie 14, 2018 de ALVIN Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 14, 2018 Partajează Postat Noiembrie 14, 2018 (editat) Asa , asa ... , mie nu mi - au placut . Si le consideram femeiesti ... dar aveam grija sa am provizie ... , si stoc intangibil ( destui de pe forum stiu ce inseamna notiunea ... ) ! Ca nu se putea altfel ... Editat Noiembrie 14, 2018 de gauss Link spre comentariu
ALVIN Postat Noiembrie 14, 2018 Partajează Postat Noiembrie 14, 2018 Eu nu am fost mare fumator si-mi placea sa probez tot felul de marci, intr-un timp ma dateam in vant dupa cele mentolate (Dumont). Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 14, 2018 Partajează Postat Noiembrie 14, 2018 (editat) St . Moritz erau ( si ) mentol ... P.S. - mi - au mai plăcut unele nemtzesti ... destul de rare ... ERNTE 23 . Un fel de CAMEL la gust ... dar mai rafinat si mai subtil ca aromă ! Editat Noiembrie 14, 2018 de gauss Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 15, 2018 Partajează Postat Noiembrie 15, 2018 (editat) Willys MB vs. Ford GPW https://en.wikipedia.org/wiki/Willys_MB http://www.vintagemilitarytrucks.com/Jeep Differences.htm Editat Noiembrie 15, 2018 de alcon Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Noiembrie 16, 2018 Partajează Postat Noiembrie 16, 2018 Foarte interesante datele tehnice : motor 2.2 l doar 60 CP și numai 11 ... 12 l/100 km consum. Cred ca acel motor de 2.2 l rezistă o eternitate in exploatare, la cat de lejer functioneaza, probabil asta s-a și dorit, fiabilitate maxima. Altfel puteau " scoate " mai mult din el, chiar și la nivelul anilor ' 40. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Noiembrie 16, 2018 Partajează Postat Noiembrie 16, 2018 Masinile alea erau gandite sa nu fie pretentioase la benzina. Rapoarte de comprimare mici. Fara artificiile prezentului (turbine, 4 supape/ cilindru si alte complicatii). Dar mergeau. Cadillac-ul pe care am vrut sa mi-l cumpar (si inca n-am renuntat la idee ) avea 8200 cmc si o putere de doar 235 cp, la un raport de compresie de 8.5:1 - exact cat avea si Dacia 1300. Raport de compresie, nu cai putere. Azi stiu camioane cu motoare mult mai mici si puteri mult mai mari. Dar eleganta unui Cadillac Eldorado - priceless. Si nu ma pot opri sa mai pun o poza. Cu toate ca a mai fost pusa tot de mine. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 16, 2018 Partajează Postat Noiembrie 16, 2018 E urata, zici ca e sicriu, nu știu de ce unora le plac "Cadillacele"! Link spre comentariu
Postări Recomandate