Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Nu tin minte sa fi vazut in tutungerii tigari de foi, dar nu e exclus sa fi fost fabricate pt export sau protocol.

Mai bine am grupa postarile cu tutunul romanesc intr-un topic separat ca sa nu poluam aici.Sunt sigur ca cel putin o vreme actualii si fostii fumatori vor citi si  privi cu placere.

Link spre comentariu
2 hours ago, daniels said:

s-au facut la noi tigari din foi?

Da, dar, nu stiu unde erau facute, se gaseau la Tutungerie, costau 3lei, se vindeau la bucata, cam iti lasau in gura un gust de traverse de cale ferata (gudron),

ne prostem si noi, ne dadeam americani, ei intotdeauna cand vor sa marcheze un eveniment, de orice fel, isi baga in gura un trabuc de 30 cm, asa, ca de sarbatoare.

Link spre comentariu

IMG-20181114-082756-BURST001-COVER.jpg

IMG-20181114-082832.jpg

IMG-20181114-082903.jpg

Din vechime ... O perioada a fost " locuinta " unor tranzistoare mosfet de RF , cu poarta neprotejata . Cutie metalica etc . Ca fapt divers , n - am reusit sa defectez niciodata vreun mosfet , oricat de neglijent l - as fi manipulat . 

P.S. - apropo de tigari si ambalaje ... o lunga perioada , in casa bunicilor a fost pastrat un pachet de tigari Chesterfield , provenit de la un aviator american doborat in 1944 , undeva in vecinatatea casei , in spatele gradinii era camp cultivat , se secera graul in momentul intamplarii din care a rezultat pachetul ... am mai povestit la fostele bodegi . Ar fi fost o piesa  interesanta intr - o colectie ... nu stiu ce s - a intamplat cu el , si n - am indraznit sa - l cer , desi nu cred ca as fi fost refuzat . Ma rog , mi - amintesc copil fiind de tot felul de artefacte ramase in urma conflagratiei ... le - am pierdut urma , nu erau cine stie ce , ... am fost destui nepoti . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Ce sa zic ... va multumesc pentru multumiri ! Altfel , cateodata mi - amintesc tot felul de chestii pe care nu le - am avut , multe din copilarie , altele la maturitate ... , acum parca am un regret ca am aruncat multe lucruri ( inclusiv " colectia " de pachete de tigari ) , ma rog , spatiul meu locativ e limitat ... cred ca si din cauza fumatului . Adica in lipsa fumatului as fi putut avea o locuinta de sute de metri patrati , dupa cum a explicat dl . Videanu ( parca ... ) . Pe cale de consecinta , as fi putut pastra multe lucruri de care m - am despartit . Asta este , fumatul e un viciu costisitor , m - a privit de building - ul ( asemanator ) d - lui respectiv . 

P.S. - mai isi aminteste cineva de tigarile ( de import ) poreclite Kojak ? ... acelea maronii ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Foarte interesante datele tehnice : motor 2.2 l doar 60 CP și numai 11 ... 12 l/100 km consum. 

Cred ca acel motor de 2.2 l rezistă o eternitate in exploatare, la cat de lejer functioneaza, probabil asta s-a și dorit, fiabilitate maxima.

Altfel puteau " scoate " mai mult din el, chiar și la nivelul anilor ' 40.

Link spre comentariu

Masinile alea erau gandite sa nu fie pretentioase la benzina. Rapoarte de comprimare mici. Fara artificiile prezentului (turbine, 4 supape/ cilindru si alte complicatii). Dar mergeau.

Cadillac-ul pe care am vrut sa mi-l cumpar (si inca n-am renuntat la idee :) ) avea 8200 cmc si o putere de doar 235 cp, la un raport de compresie de 8.5:1 - exact cat avea si Dacia 1300. Raport de compresie, nu cai putere. Azi stiu camioane cu motoare mult mai mici si puteri mult mai mari. Dar eleganta unui Cadillac Eldorado - priceless. Si nu ma pot opri sa mai pun o poza. Cu toate ca a mai fost pusa tot de mine.

caddy 1.jpg

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări