daniels Postat Noiembrie 10, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2018 (editat) daca acel imperiu nu a fost in stare sa se mentina, asa cum s-a întâmplat cu Rusia si China, înseamnă ca a fost creat artificial. Oricum e vorba de perioade istorice diferite. Editat Noiembrie 10, 2018 de daniels Link spre comentariu
-Atlas- Postat Noiembrie 10, 2018 Partajează Postat Noiembrie 10, 2018 Acum 43 minute, daniels a spus: daca acel imperiu nu a fost in stare sa se mentina, asa cum s-a întâmplat cu Rusia si China, înseamnă ca a fost creat artificial. Oricum e vorba de perioade istorice diferite. Buna Poi spune un imperiu care a rezistat.Cel mai mult a rezistat imperiul roman. Odata ce aduni mai multe natii,nu le poti controla la infinit. Spor Alex Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Noiembrie 11, 2018 Partajează Postat Noiembrie 11, 2018 Acum 18 ore, Dan85 a spus: Au existat și altfel de imperii decât cele rezultate în urma măsurilor militare sau conjuncturi politice in sensul ăsta? N-am cunoștințe de exemple in care națiuni diferite să fie sub oblăduirea altui neam de buna voie și nesilite in vreun fel. Imperiile s-au constituit întotdeauna cu forța, dar au avut și o parte pozitivă, i-a mai civilizat pe unii sau alții, tot cu forța. Link spre comentariu
blazeu Postat Noiembrie 11, 2018 Partajează Postat Noiembrie 11, 2018 Cred ca al nostru coleg s-a referit la prezent. Si imperiul hitit a constituit la un moment dat un pericol serios pentru Egiptul faraonilor, cat era el de puternic (si era, la acea vreme!). Azi, nimeni (aproape) nici macar nu stie despre existenta lor.... Cam la fel si cu mongolii: au fost odata, insa imperiile cresc si scad, uneori pana la disparitie. Mongolia de azi e doar un pretext pentru constituirea unei zone tampon, altfel n-ar exista deloc.... Link spre comentariu
cristi_908 Postat Noiembrie 11, 2018 Partajează Postat Noiembrie 11, 2018 Autovehicolul pe cale de disparitie! https://www.youtube.com/watch?v=Mr1V-r2YxME Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 11, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2018 Acum 3 ore, blazeu a spus: Cred ca al nostru coleg s-a referit la prezent. Si imperiul hitit a constituit la un moment dat un pericol serios pentru Egiptul faraonilor, cat era el de puternic (si era, la acea vreme!). Azi, nimeni (aproape) nici macar nu stie despre existenta lor.... Cam la fel si cu mongolii: au fost odata, insa imperiile cresc si scad, uneori pana la disparitie. Mongolia de azi e doar un pretext pentru constituirea unei zone tampon, altfel n-ar exista deloc.... Exact asta era ideia. Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 11, 2018 Partajează Postat Noiembrie 11, 2018 3 hours ago, cristi_908 said: Autovehicolul pe cale de disparitie! Mi se pare corect, mersul pe jos este foarte sanatos! Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 11, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2018 Era vorba de state create artificial, nu de imperii Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 13, 2018 Partajează Postat Noiembrie 13, 2018 (editat) Edit Smod: Am mutat discuțiile și pozele despre țigarete românești de la ,,Poze haioase,, aici, fiindcă e mai potrivit pentru aduceri aminte decât pentru amuzament..... Dedicatie pentru fumatorii oldschool. Editat Noiembrie 13, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 13, 2018 Partajează Postat Noiembrie 13, 2018 (editat) Interesant Snagov-ul mic , de 3 țigări ... Nu mi-l amintesc , probabil nu l-am prins ... Select-ul , cutie carton ... e foarte vechi , anii '60 . Bucegi-ul era denumit " Moartea pe schiuri " ... Editat Noiembrie 13, 2018 de gauss Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 13, 2018 Partajează Postat Noiembrie 13, 2018 2 hours ago, DjLeco said: Dedicatie pentru fumatorii oldschool. Va multumesc! Absolut, le-am fumat pe toate, si as mai putea sa adaug si altele din acea vreme si chiar dupa 89... Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 13, 2018 Partajează Postat Noiembrie 13, 2018 (editat) Mai lipseste un pachet de Aroma si Cismigiu din cate imi mai aduc aminte. Select cartonat mai era pana prin 75.Nu stiu ce reprezinta pachetul cu ambalaj scris cu rosu intre Bucium si Marasesti...pe ala nu mi-l aduc aminte. Citat Snagov-ul mic , de 3 țigări ... Nu mi-l amintesc , probabil nu l-am prins Pachetul mic de Snagov avea 6 tigari, nu 3. In poza atat se vede, restul e in pachet, sub cele 3. Editat Noiembrie 13, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 13, 2018 Partajează Postat Noiembrie 13, 2018 (editat) Lipsesc multe ... Mai multe decât în foto . Litoral - ul avea si pachet mic ... 12 țigarete , nu văd Cișmigiu ... multe variante cartonate ... Și mai ales raritatile : Tarom , Romvared , Ada - Kale etc. Editat Noiembrie 13, 2018 de gauss Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 13, 2018 Partajează Postat Noiembrie 13, 2018 (editat) Când eram la ţară, în vacanţele de vară, fumam ţigarete Diplomat, Select şi Specialitate. Editat Noiembrie 13, 2018 de alcon Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 13, 2018 Partajează Postat Noiembrie 13, 2018 (editat) TT ( Tutun Timisoara ) , am avut si un pachet inscriptionat Navrom ... , am eliminat colectia de pachete la vreo 10 ani dupa Revolutie . Nu am " strans " pachete de tigarete straine . Printre piesele de rezistenta am avut multe preluate de la un colectionar anterior ... Regale RMS cu carton , Aviator , dar si Plugar ... si altele . in fine , au fost ! ... Editat Noiembrie 13, 2018 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate