Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Da ... ceva rusesc . Era la centrul de instructie ... poate n - a fost la trupe . Era o singura bucata , cel putin asa mi - amintesc . Ma rog , sant ceva ani ... si foarte mult nu m - a interesat ... Arata si foarte bine ... probabil era ( mai ) nou , vopseaua nu era patinata ... l - am vazut fugitiv , la o vizita .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pai de aceea am facut vorbire ... la tagma soferilor , cei cu Buceag se pretindeau superiori ! ...

P .S . - isi mai aminteste cineva Tatrele alea care erau pe la foraj ? ...

zvpxlj.jpg

Bunicul meu a fost sofer pe asa ceva. Cred ca mai are si acum prin spatele gradinii o capota de Tatra. Aveau motoare V8 (sau V12, nu mai retin exact) diesel, racite cu aer!
Link spre comentariu

Tatra a realizat motoare diesel V12, racite cu aer in perioada ww.2,care au echipat Puma (Sdkfz 234) ,motorul t103,camioane cu tractiune integrala ,T111,etc.

Dupa razboi productia a continuat ,motoarele,camioanele comportandu-se deosebit de bine atat in desert cat si in zonele arctice.

Editat de ex.escu
Link spre comentariu

Da ... am aflat cu niste ani in urma ca Arabia Saudita avea ( probabil mai are ) camioane militare Tatra in inzestrare . La cat sant sauditzii de chitzibusari si fitzosi ( banul vorbeste ... ) , ma gandesc ca marfa ceheasca are argumente serioase . De asemenea , prin cursele de camoioane Tatra a fost intotdeauna pe podium , de multe ori priveste peste toti . Motorul cred ca este esential ... Cinste lor !

Editat de gauss
Link spre comentariu

E un roadster ... cu parfumul epocii . Oricum , nu mi - ar displace ... transmite ceva , fata de multe autoturisme anonime si pur si simplu urate , de astazi . Ma rog , pareri personale ...

P .S . - mie - mi plac cele de genul ... tot de la Tatra ... am mai scris anterior :

2qsnc7n.jpg

Editat de gauss
Link spre comentariu

Cehii, au avut realizari in domeniul auto, inca de pe vremea cind la noi, lumea circula pe jos, sau in cel mai bun caz cu caruta(sania). In '56 cind au realizat automobilul prezentat,la noi nu incepuse productia de IMS-uri,care stiti foarte bine, cum aratau. Citeam undeva ca aripile masinii, erau realizate manual, cu ciocane din lemn, pe un butuc de lemn de salcie sau plop(nu mai stiu exact). Nu trebuie sa va suparati si sa-mi sariti in cap pentru cele afirmate, pentru ca asta-i adevarul.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Iubitorii de istorie si tehnica militara stiu ca armata romana a avut tehnica din Cehia in WW2 . In afara de blindate , as mentiona camioanele Skoda , mai putin cunoscute . Si altele ...

https://www.rumaniamilitary.ro/istoria-artileriei-romane-tractoarele-de-artilerie

Si Skoda R-2 ...

https://ro.wikipedia.org/wiki/Panzer_35(t)

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări